وزارت محترم امور خارجه!
پاسخ اخراج 2 دیپلمات ایرانی،گفتوگو با دولت هلند نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال کیهان مبنی بر چرایی عدم اقدام متقابل ایران در مقابل رفتار زشت دولت هلند در اخراج 2 دیپلمات ایرانی، گفت: در حال حاضر با دولت هلند در تماس هستیم و گفتوگو میکنیم!
سرویس سیاسی-
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
خبرنگار کیهان در این نشست خبری از آقای قاسمی پرسید:«دولت هلند با فرار به جلو، با اخراج دو دیپلمات ایرانی و برچسب اتهام قتل به جمهوری اسلامی، از مسئولیت اعطای پناهندگی به عامل حادثه تروریستی 7 تیر، شانه خالی کرده است. تاکنون وزارت خارجه به جز احضار سفیر که آن هم یکماه پس از اخراج دیپلماتهای ایرانی صورت گرفته، هیچگونه اقدام عملی انجام نداده است. چرا وزارت خارجه از اقدام متقابل خودداری کرده است؟!».
قاسمی در پاسخ گفت: وزارت خارجه منافع و مصالح کشور را دنبال میکند و سعی میکند که بهترین گزینهها را انتخاب کند.
وی افزود: بلافاصله روز بعد از اخراج دو دیپلمات ایرانی، سفیر هلند احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی به وی ابلاغ شد. به دلایلی که من به آن ورود نمیکنم، بعد از چند هفته خبر احضار را اعلام کردم و تاریخ احضار را قید نکردم و گفتم سفیر بلافاصله بعد از حادثه احضار شده است. احضار سفیر، یکماه بعد نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: در حال حاضر با دولت هلند در تماس هستیم و گفتوگو میکنیم. ایران این حق را قائل است که در زمان لازم و شرایط مقتضی اقدام متقابل را انجام دهد که این بستگی به بررسی ما و سیاست ما دارد که ما آن را دنبال میکنیم. از بیان بیشتر خودداری میکنم. در آینده در صورت نیاز در این خصوص میتوانم صحبت کنم.
گفتنی است در سایه سکوت و انفعال و وادادگی سفارت ایران در لاهه و وزارت امور خارجه کشورمان، طرف هلندی در کمال آرامش به جای مجرم (به دلیل پناه دادن به یک تروریست جانی) در مقام شاکی نشسته و در 17 خرداد سال جاری دو نفر از دیپلماتهای ما را از این کشور اخراج کرده
است.
اخراج دیپلماتهای ما از هلند و عدم واکنش وزارت امور خارجه در حالی صورت میگیرد که دیپلماتها در همه جای جهان علاوه بر مصونیت دیپلماتیک، بالاترین مقام رسمی در ماموریتها در کشورهای مقصد هستند و هرگونه تعرض به آنان در بدیهیترین و پایینترین شکل بر اساس اصل عمل متقابل (اخراج دیپلماتهای طرف مقابل) صورت میپذیرد.
باید به مدیران محترم وزارت امور خارجه این نکته را یادآوری کرد که پاسخ اخراج دیپلماتهای ایرانی، گفتوگو با دولت هلند نیست!
غیرقابل اعتماد
قاسمی درباره تمایل آمریکاییها برای مذاکره با ایران گفت: ممکن است بخشهایی از آمریکا آرزوهایی را مطرح کنند، ولی با توجه به شرایط موجود و اقدامات خصمانه آمریکا، خروج این کشور از برجام و ادامه سیاستهای خصمانه آمریکا، تلاش برای فشار اقتصادی بر ملت ایران و تحریمها، فکر میکنم شرایط برای چنین بحثی اصلا وجود ندارد.
وی بیان کرد: تا مراحلی که عنوان میکنید، فاصلههای بسیار طولانی داریم؛ با این آمریکا و این سیاستها قطعا امکان گفتوگو و تعامل وجود نخواهد داشت و آمریکا نشان داده و میدهد که غیرقابل اعتماد است و طرف مطمئنی برای هیچ کاری نیست.
آرزوی خام
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بحث تغییر رژیم در ایران که از سوی برخی مقامات آمریکایی مطرح میشود، این حرف را بیربط و بیجا و آرزویی خام خواند که تعبیر نخواهد شد.
وی افزود: جمهوری اسلامی در طی 4 دهه نشان داده که چگونه توانسته در کنار مردم و با حمایت و مقاومت مردم بزرگ ایران در مقابل انواع توطئهها و فشارهای خارجی بایستد و از مراحل دشوار به خوبی عبور کند و ما این مرحله را حتما به خوبی طی میکنیم و این سخنان و گفتار قابل اعتنا و توجه
نیست.
ضرب الاجل نداشتیم
قاسمی در پاسخ به سؤالی درباره زمانبندی برای ارائه بسته پیشنهادی گروه 1+4 به ایران گفت: اراده اتحادیه اروپا را برای باقی ماندن در برجام و همکاری با ایران داشتیم و در حد توان برآورده کردن هر آن چیزی که برجام باید به ایران ارائه میکرد در این زمینه تفاهم داشتیم. در انجام مذاکرات مشکلی نداشتیم و تفاهمات لازم انجام شده و بر همین اساس مذاکرات ما در بخشها و سطوح مختلف ادامه یافته و در کلیاتی تفاهم اولیه حاصل شده و در بخشهای جزیی و فنی مسائلی باقیمانده که بحث کارشناسی در حال دنبال شدن است.
وی افزود: ضربالاجل و زمان مشخصی برای پایان مهلت برای مذاکرات با اروپا نداشتیم و میدانستیم مذاکرات پیچیده و سختی است و علیرغم داشتن اراده لازم در مجموعه کشورهای اروپایی برای همکاری با ایران، مراحل زیادی را پشت سر گذاشتیم و امیدوارم هر چه زودتر بتوانیم باقیمانده مسائل فنی را حل و فصل و شفاف کنیم و برای دستگاههای ذیربط روشن شود و بتوانیم به نتایج لازم در درون کشور برای اخذ تصمیم لازم برسیم.