سخنگوی وزارت بهداشت:
80 درصد مردم توانایی پرداخت تعرفه بستری در بخش خصوصی را ندارند
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با توجه به استطاعت مردم برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، وزارت بهداشت تصمیم گرفت کلینیکهای ویژه را گسترش دهد.
به گزارش فارس، ایرج حریرچی در نشست خبری، در مورد راهاندازی کلینیکهای ویژه گفت: با توجه به استطاعت مردم برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی، وزارت بهداشت تصمیم گرفت این کلینیکهای ویژه را گسترش دهد، زیرا ما میدانیم هزینههای مراجعات مردم به بخش خصوصی بسیار بیشتر از بخش دولتی است.
حریرچی افزود: در حال حاضر از 39 هزار پزشک متخصص بیش از 21 هزار نفر آنها به صورت تمام وقت یا نیمه وقت در بخش دولتی مشغول خدمت هستند.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد حدود 80 درصد مردم خصوصا در بخش بستری توانایی پرداخت تعرفه خصوصی را ندارند و 17 درصد با داشتن بیمه تکمیلی میتوانند این هزینهها را تامین کنند و تنها 3 درصد از مردم هستند که توان مراجعه به بخش خصوصی برای دریافت خدمات بستری را دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در مورد خدمات سرپایی، روشی که قبلا انجام شده بود به این صورت بود که بخش خصوصی تنها 15 درصد در خدمات بیمارستانی سهم داشت، ولی در بخش سرپایی حدود 80 درصد خدمات را انجام میداد اما با اجرای طرح تحول سلامت این عدد به 66 درصد خدمات سرپایی رسید و هدفگیری ما ارائه خدمات برای 50 درصد با تعرفه دولتی از طریق خرید خدمت از بخش خصوصی است، از همین رو گسترش کلینیکهای ویژه را در دستور کار قرار دادیم به طوری که در حال حاضر 250 کلینیک در قالب 6500 نفر این خدمات را به مردم ارائه میدهند.
حریرچی تأکید کرد: با توجه به اینکه هر ایرانی سالانه بطور میانگین بیش از دو بار به متخصص مراجعه میکند، ارقامی که به دست میآید نشان میدهد پرداختیهای مردم در بخش خصوصی بسیار بیشتر از بخش دولتی است.
لزوم توجه مسئولان
به تامین لبنیات دهک پایین جامعه
وی ادامه داد: باید توجه داشت از گذشته در حوزه لبنیات با مشکل مواجه بودیم و اکنون شیر معمولی که مشمول قیمت گذاری شود، وجود ندارد و شیرهای موجود پرچرب، کم چرب یا... هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه لبنیات به ویژه شیر باید مطابق استطاعت دهک پایین جامعه فراهم باشد، تاکید کرد: وزارت رفاه، کمیته امداد و بهزیستی تلاش میکنند که از طریق کمکهای یارانهای اقشار تحت پوشش را مدنظر قرار دهند ولی بطور کلی مردم با هر سطح اقتصادی باید به سبد غذایی مطلوب توجه کنند و مصرف میوه، سبزیجات و ترکیبات لبنیاتی و پروتئینی را داشته باشند.
آبکش کردن برنج
سبب کاهش آرسنیک آن میشود
حریرچی در پاسخ به سؤالی در مورد اختلاف نظر وزارت بهداشت با سازمان ملی استاندارد بر سر میزان آرسنیک برنج گفت: با توجه به اینکه شرایط مصرف برنج در کشور ما با کشورهای دیگر متفاوت است، بنابراین سختگیریهای ما نیز بیشتر است.
وی بیان داشت: آرسنیک برنج به دو نوع آلی و غیرآلی تقسیم میشود که از منابع متعددی جذب ترکیبات گیاهی از جمله برنج میشود. با توجه به اینکه سرانه مصرف برنج در ایران بالاست و همچنین عدم اطلاع ما از نوع پخت این محصول به شیوه آبکش یا کته، ما باید حساسیتهای خود را در قبال آرسنیک برنج مورد توجه قرار دهیم.
این مسئول وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر برنج به صورت آبکش پخته شود میزان قابل توجهی از آرسنیک آن از بین میرود ولی ما نمیدانیم که این محصول به ویژه در بین اقشار فقیر و محروم جامعه به چه صورت پخت میشود، بنابراین مجبور به سختگیری بر روی این قبیل موارد هستیم.