کوتاه از سراسر جهان
افغانستان
خبرگزاری آناتولی: بازگشت ژنرال «عبدالرشید دوستم» به عرصه سیاسی، مقامات دولت کابل را نگران کرده است.
«بشیر تیانجی» سخنگوی «حزب جنبش ملی» دوستم، گفته: «در پی ناکامیهای دولت «اشرف غنی»، دوستم درصدد ائتلاف با چهرهها و گروههای سیاسی است. در پی تحرکات و گفتوگوهای دوستم با رهبران مخالف رئیسجمهور، به زودی جبهه جدیدی علیه دولت شکل خواهد گرفت.
ژاپن
رویترز: ژاپن قصد دارد سامانه دفاع موشکی بالستیک خود موسوم به «ایجیس» را به رادارهای جدید و قدرتمند ساخت شرکت «لاکهید مارتین» آمریکا مجهز کند. ژاپن در حالی دست به این اقدام میزند که رسانههای آمریکایی صحبت از احتمال خلع سلاح اتمی کرهشمالی میکنند! تقویت سامانه دفاعی ایجیس که میلیاردها دلار برای ژاپن آب میخورد، دولت چین را نیز نگران کرده است.
پاکستان
فارس: «نواز شریف» نخستوزیر سابق پاکستان که به اتهام فساد، زندانی است، تحت تدابیر شدید امنیتی، به بیمارستان انتقال یافت. علت اعزام به بیمارستان، احساس درد در سینه و بازوی چپ اعلام شده که به احتمال قوی، «عارضه قلبی» است.
حزب «مسلم لیگ شاخه نواز» که هم اکنون تحت رهبری «شهباز شریف» برادر نواز شریف قرار دارد، در انتخابات پارلمانی چند روز قبل، ازحزب «تحریک انصاف» وابسته به «عمران خان» عقب افتاد.
عراق
ایسنا: روزنامه قطری «العربی الجدید» نوشته، گروهها و احزاب سیاسی عراق از چند روز قبل، گفتوگوی محرمانهای را برای دستیابی به توافق بر سر ساختار دولت جدید آغاز کردهاند.
انتخابات پارلمانی عراق 22 اردیبهشت برگزار شده و در آن ائتلاف «سائرون» تحت رهبری «مقتدا صدر» در مقایسه با سایر ائتلافها و احزاب، بیشترین کرسی را به دست آورده است.
ترکیه
تسنیم: «مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده، اگر آنکارا کشیش «برونسون» را آزاد نکند، باید آماده پذیرش تحریم از جانب آمریکا باشد. این کشیش آمریکایی به اتهام جاسوسی، در ترکیه زندانی است.
در واکنش به این تهدیدات آمریکا، چند روز قبل رئیسجمهور ترکیه گفته بود که این کشور مثل ایران، مقابل تحریمهای آمریکا میایستد.
عربستان
خبرگزاری قدس: به گفته منابع دیپلماتیک، پادشاه عربستان به خاطر ترس از واکنش مردم، مواضع این کشور را در قبال مسئله فلسطین، تعدیل کرده است. براساس این گزارش، ریاض اعلام کرده، در مورد هر توافقی که به نفع اسرائیل باشد، با آمریکا همراه نخواهد شد. حتی اعلام شده که در ارتباط با قضیه «معامله قرن» نیز تصمیم گیرنده نهایی، پادشاه است نه «محمد بن سلمان». در طرح خائنانه «معامله قرن»، حاکمیتی محدود به فلسطینیها در کرانه غربی رود اردن داده میشود و به مسئله بازگشت آوارگان فلسطینی نیز اصلا اشارهای نمیشود.