kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۴۱۰
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۲

هجمه به مهدهای قرآنی سیاسی یا صنفی؟!



در هفته بهزیستی مدیرکل محترم بهزیستی استان قم در جمع خبرنگاران با هجمه به فعالیت مهدهای قرآنی و مسجدمحور در این استان گفت: «آینده نوآموزان مهدهای قرآنی بسیار پرابهام است.»
وی در پاسخ به پرسشی در این زمینه که دلیل این ادعا چیست؟ اظهار داشت: اولا باید سطوح کف و دیوارهای این مراکز با مصالحی پوشیده شوند تا از مصدومیت‌ کودکان به هنگام جست‌وخیز جلوگیری شود، ثانیا آموزش‌های این مهدها استاندارد نیست!
وی بیش از این توضیحی نداد، اما با اندک کنکاشی روشن می‌شود این هجمه پیش از آنکه کارشناسانه و علمی باشد، اگر نگوییم سیاسی، لااقل صنفی است و گرنه سازمانی که خود عهده‌دار «به زیستن» است اساسا نباید با بهتر زیستن در سایه قرآن مشکلی داشته باشد لطفا بخوانید:
براساس قانون سازمان بهزیستی متولی مهدهای کودک است، اما در حال حاضر مهدهای قرآنی و مسجد‌محور نه تنها در قم، بلکه در سراسر کشور، گوی سبقت از مهدهای این سازمان ربوده و با فاصله بسیار زیاد آنها را پشت سر گذاشته‌اند از سوی دیگر متاسفانه در برخی مراکز دولتی اجرای غیر قانونی سند 2030مشاهده شده در حالی‌که مهدهای قرآنی حداقل در موارد ذیل دقیقا برخلاف سند مذکور کودکان را آموزش می‌دهند!
براساس سند آموزشی 2030 هر نوع تربیت دینی و الهی در مدارس خلاف حقوق کودک و حقوق بشر است. اما آموزش مسائل جنسی تحت عنوان حفظ بهداشت جزء حقوق کودکان است حتی اگر کودکان به بلوغ جنسی نرسیده باشند!
هدف از تاسیس مهدهای قرآنی و مسجد‌محور تربیت دینی و آموزش‌ قرآن و احکام الهی است.
دیگر آنکه براساس سند آموزشی 2030 باید تفاوت‌های ماهوی زن و مرد نادیده انگاشته شود در حالی‌که در مهدهای قرآنی و مسجد‌محور این تفاوت‌ها و به تبع نوع پوشش و رفتار با محرم و نامحرم آموزش داده می‌شود.
از طرفی بیش از دو دهه از تاسیس مهدهای قرآنی می‌گذرد و خروجی مثبت آنها استقبال فزاینده اولیاء را در پی داشته است. همزمان افشای برخی آموزش‌ها و فعالیت‌های ناهمگون با دین و حتی در تعارض‌ با دینداری و اخلاق اسلامی در مهدهای کودکی که زیر نظر سازمان بهزیستی اداره می‌شوند، نگرانی خانواده‌‌ها و به تبع بی‌اعتمادی آنها را نسبت به این مراکز به دنبال داشته است. به طوری‌که حتی وعده تخفیف و حتی رایگان کردن شهریه نیز نتوانسته نظر مردم را به ثبت نام کودکان خود در این مراکز جلب کند، بنابراین به نظر می‌رسد، این هجمه بیشتر رنگ و بوی رقابت‌های صنفی دارد تا انتقادی کارشناسانه و از سر دلسوزی، به همین دلیل و با توجه به اینکه هم اکنون هزاران مهدکودک‌ در کشور مشغول ترویج فرهنگ قرآنی و خدمت به کودکان این سرزمین هستند و در استان قم نیز حدود 400 مهد قرآنی و مسجد‌محور فعال است، انتظار می‌رود مدیر‌کل محترم که در التزام ایشان به انقلاب و اسلام و جمهوری اسلامی کمترین تردیدی نیست، به اصلاح گفته‌‌های خود اقدام کند، و اجازه ندهد مهاجمین به ارزش‌های اسلامی و دینی با تمسک به ادعای ایشان در جایگاه یک مدیر دولتی، مراکز قرآنی و دینی را مورد هجمه قرار دهند.
قم- محمدرضا عادلی