kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۰۷۳
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۴

800 هزار نیرو کارساز نشد /انتخابات پاکستان رنگ خون گرفت

انتخابات مجالس ملی و ایالتی پاکستان روز گذشته در شرایطی آغاز شد که با انفجار انتحاری شدید در یک ایست بازرسی در نزدیکی مرکز اخذ رای در کویته پاکستان و کشته شدن 35 نفر و زخمی شدن بیش از 40 نفر، این انتخابات رنگ خون گرفت.


سرویس خارجی-

انفجار انتحاری در یک ایست بازرسی در نزدیکی مرکز اخذ رای کویته پاکستان صبح روز گذشته، ۳۵ کشته و 40 زخمی برجای گذاشت. این انفجار در حالی رخ داد که درهای مراکز اخذ رای به روی پاکستانی‌ها برای انتخابات پارلمانی گشوده شد. منابع پاکستانی اعلام کردند که با توجه به وخامت حال برخی از مجروحان آمار شهدا بالا می‌رود.
داعش مسئولیت این انفجار انتحاری را برعهده گرفت. این در حالی است که در پی انفجار کویته استقبال از انتخابات در ایالت بلوچستان کاهش یافت. ۸۰۰ هزار نیروی پلیس و ارتش پاکستان در بیش از ۸۵ هزار حوزه رای‌گیری در این کشور مستقر شدند چراکه در پی حملات شبه‌نظامیان در هفته‌های پایانی کمپین‌های انتخاباتی که بیش از ۱۸۰ کشته از جمله سه کاندیدای پارلمانی برجای گذاشت، نگرانی‌های امنیتی وجود داشت.
انتخابات مجالس ملی و ایالتی پاکستان روز چهارشنبه با حضور قشر‌های مختلف مردم و به منظور تعیین سرنوشت دولت آتی این کشور، زیر نظر شدیدترین تدابیر امنیتی آغاز شد. حدود سه هزار و ۴۵۰ نفر برای راهیابی به مجلس ملی این کشور که دارای ۳۴۲ کرسی است ثبت‌نام کرده‌اند، ۲۷۲ عضو این مجلس به صورت مستقیم انتخاب می‌شوند و ۱۰ کرسی به اقلیت‌ها و ۶۰ کرسی نیز به زنان اختصاص داده شده است.
بیش از ۱۰۵ میلیون پاکستانی واجد رای روز گذشته با هدف تعیین سرنوشت کشور خود، انتخاب دولت جدید این کشور برای پنج سال آینده و امید به پایان یافتن مشکلات کشور به حوزه‌های اخذ رای مراجعه کرده و رای خود را به صندوق انداختند. تا این لحظه خبری از شمارش آرای اولیه به دست نرسیده اما کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که «عمران خان» رهبر حزب تحریک انصاف از دیگر رقبا پیشی بگیرد. بسیاری از شخصیت‌های سیاسی و نظامی پاکستان از جمله ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش، قاضی «ثقاب نثار» رئیس‌دیوان عالی، «عمران خان» رهبر حزب تحریک انصاف، «آصف علی زرداری» سرپرست حزب مردم، «شهباز شریف» رهبر حزب مسلم لیگ شاخه نواز و بسیاری دیگر از رهبران سیاسی این کشور نیز رای خود را در کنار هواداران حزبی به صندوق انداختند. هر حزب سیاسی که قرار است حاکمیت و قدرت را در پاکستان برای پنج سال آینده برعهده گیرد با چالش قابل توجهی از سوی رقبای سیاسی روبه رو است. در بیش از ۷۰ سال گذشته یعنی از سال ۱۹۴۷ که پاکستان استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد تاکنون که حکومت این کشور بین نهاد‌های نظامی و غیرنظامی دست به دست شده، برای دومین بار است که یک حکومت غیرنظامی توانسته است دوران خود را به پایان برساند.
انتقال مسالمت‌آمیز قدرت به دولت منتخب بعدی برای دومین بار در تاریخ ۷۱ ساله پاکستان صورت می‌گیرد، این تحول پس از اتمام دوره تصدی دولت‌های پیشین حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز انجام می‌شود و می‌تواند به عنوان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی پاکستان دیده شود. مردم پاکستان در این انتخابات، همزمان نمایندگان دو مجلس ملی (فدرال) و مجالس ایالتی در پنجاب، سند، بلوچستان و خیبرپختونخواه را انتخاب می‌کنند.
کمیسیون انتخابات پاکستان نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:در مجموع ۱۲ هزار و ۵۷۰ نامزد انتخاباتی برای کسب ۸۴۹ کرسی مجالس ملی و ایالتی این کشور رقابت می‌کنند و سرنوشت ۹ کرسی مجالس ملی به دلیل کشته شدن نامزد‌های انتخاباتی درپی حملات تروریستی یا نقض قوانین انتخاباتی، در حوزه‌های انتخاباتی پس از انتخابات عمومی مشخص می‌شود.
تشدید خشونت‌ها در سراسر پاکستان به ویژه تهدید‌های اخیر گروه‌های تروریستی، بر اجرای دقیق و در فضای امن انتخابات سایه سنگینی افکنده است. در جریان بمب گذاری‌های انتحاری، انفجار‌ها و حملات تروریستی در شهر‌های مختلف پاکستان در روز‌های اخیر ده‌ها نفر از جمله ۳ نامزد انتخاباتی کشته و صد‌ها نفر دیگر نیز زخمی شدند.
گروه‌های تروریستی داعش و تحریک طالبان پاکستان، مسئولیت بسیاری از این حملات و عملیات تروریستی را بر عهده گرفتند. ده‌ها حزب سیاسی و مذهبی از جمله شیعیان پاکستان در این دوره از انتخابات سراسری شرکت کردند، با این حال ناظران سیاسی و رسانه‌های پاکستان رقابت اصلی را بین سه حزب برجسته این کشور شامل حزب جنبش عدالت (تحریک انصاف) به سرپرستی عمران خان، حزب مسلم لیگ شاخه نواز به ریاست شهباز شریف و حزب مردم به ریاست بلاول بوتو زرداری و آصف علی زرداری می‌دانند.
شاه محمود قریشی وزیر سابق امور خارجه پاکستان و از رهبران ارشد حزب عمران خان که از حوزه انتخاباتی شهر مولتان در انتخابات مجلس ملی شرکت می‌کند مدعی شد که حزب تحریک انصاف با کسب دو سوم کرسی مجلس ملی، دولت آتی پاکستان را تشکیل خواهد داد.