مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان خبر داد
صرفهجویی در مصرف آب از سالهای گذشته در دستور کار پالایشگاه اصفهان قرار داشته است
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان(سهامی عام) مربوط به سال مالی منتهی به 29 اسفند 96 صبح روز شنبه 30 تیر 97 برگزار شد. این جلسه با حضور 89 درصدی سهامداران، رئیس مجمع، مدیرعامل شرکت پالایش اصفهان، نماینده سازمان بورس و حسابرس مستقل و بازرس قانونی در محل سالن آمفی تاتر شهرک شهید محمد منتظری اصفهان برگزار شد.
اصفهان- خبرنگار کیهان:
به گزارش خبرنگار ما در این مجمع، پس از تعیین اعضای هیئت رئیسه مجمع و اعلام رسمیت جلسه، گزارش هیئت مدیره، حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت در خصوص عملکرد سال مالی منتهی به 29 اسفند 96 ارائه شد. اتخاذ تصمیم نسبت به تقسیم سود، انتخاب بازرس قانونی و حسابرس شرکت برای سال مالی 97، تعیین پاداش اعضای هیئت مدیره، تعیین روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهیهای رسمی شرکت نیز در این مجمع صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در این مجمع در سخنانی گزارشی از وضعیت این شرکت، برنامهها و پروژههای در دست اجرای آن برای سهامداران ارائه کرد.
لطفعلی چاوشی، با بیان اینکه پالایشگاه در سال 1352 توسط شرکت آمریکایی و آلمانی ساخته شد، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی سازندگان پالایشگاه این مجتمع را به صورت نیمهکاره رها کردند اما به همت ایرانیان تکمیل شد.
وی افزود: پالایشگاه اصفهان در زمان خود از بهترین صنایع و سودآور بوده است اما تجهیزات به کار برده شده در آن برای امروز مناسب نیست. در سالهای گذشته به روزرسانی تجهیزات هدف این شرکت بوده است، اگر تجهیزات به روزرسانی نشود این شرکت توان ادامه فعالیت نخواهد داشت و سودآور نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت پالایش اصفهان گفت: با توجه به الزامات محیط زیستی اخیر برای عدم استفاده از نفت کوره، خرید این محصول توسط شرکت نیروگاه برق متوقف شد. در حال حاضر نفت کوره پالایشگاه اصفهان صادر میشود اما تا چند سال دیگر اجازه صادرات نفت کوره هم وجود نخواهد داشت و تولید این محصول با چالشهایی روبرو خواهد شد.
چاوشی با اشاره به چشمانداز شرکت اضافه کرد: این برنامه مدون و تصویب شده و تمامی تمهیدات در خصوص تهدیدات شرکت اندیشیده و برای آن چارهاندیشی شده است. این برنامه نزدیک به یک سال است که وارد فاز اجرایی شده است.
وی با اشاره به مشکلات کمآبی اصفهان گفت: حقابه شرکت 10 میلیون مترمکعب در سال بوده و از محل تلمبهخانه درچه دریافت میشده است. صرفهجویی در مصرف آب از سالهای گذشته در دستور کار پالایشگاه قرار داشته و علیرغم توسعه بخشهایی از شرکت، مصرف آب به هشت میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: پیش از اینکه حقابه پالایشگاه از زایندهرود قطع شود، تامین آب مورد نیاز شرکت از پساب در دستور کار بوده است. شاید در آینده مجبور شویم در پروژهای مانند انتقال آب از خلیج فارس مشارکت کنیم تا آب مورد نیاز تامین و فعالیت شرکت ادامه یابد.
چاوشی خاطرنشان کرد: هزینه تامین آب به ازای هر مترمکعب هزار تومان است، اما در برهههایی از سالهای اخیر هزینه تامین آب به هر مترمکعب 9 هزار تومان نیز رسید، بنابراین لازم است با استفاده از تجهیزات هیبریدی استفاده از آب را کاهش دهیم.
وی با اشاره به طرحهای بهینهسازی و حفظ وضعیت پالایشگاه گفت: در دهه 80 برای به روزرسانی پالایشگاه طرحهایی اجرایی شد. مانند تولید محصولات متناسب با استاندارد یورو، کاهش اوکتان بنزین و... که از سالهای قبل آغاز شده است.
چاوشی با بیان اینکه اگر پروژههای توسعهای اجرایی نشود در فروش نفت کوره مشکل خواهیم داشت، گفت: توسعه این پروژهها، شرکت را به سودآوری خوبی میرساند و این پروژهها اهمیت زیادی برای دولت دارد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین میزان تولید گازوئیل در روز را 21 میلیون لیتر اعلام کرد و از صادرات بخشی از آن خبر داد.
وی با یادآوری اینکه تا پیش از خصوصیسازی، همه پالایشگاههای کشور دولتی بودند، افزود: در تمام کشورهای دنیا صنایع پالایشی جزو صنایع استراتژیک هستند بنابراین دولتها نمیتوانند در این صنایع نقش نداشته باشند و حاکمیت دولت در این صنایع همواره وجود دارد.
چاوشی همچنین با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک و تعریف چشمانداز این شرکت پس از چند سال بررسی و کار کارشناسی اظهار داشت: بر اساس این چشمانداز، اهداف کلانی در شرکت تعریف شده استراتژیهایی برای این اهداف تعریف و برنامههایی تدوین شد که از جمله پروژههایی است که در این راستا پیشبینی شده و امیدواریم حول محور این هدف برای سودآوری شرکت گام برداریم.
وی با اعلام اینکه در چشمانداز تعریف شده دستیابی به استاندارد جهانی فرآوردهها و حفظ محیط زیست مد نظر قرار گرفته تصریح کرد: ابعاد اقدامات زیست محیطی بسیار گسترده است در حالی که در این زمینه یک سری الزامات زیست محیطی داریم و یک سری مسئولیتهای اجتماعی که گامهای موثری در این راستا برداشتهایم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین به وضعیت انرژی در شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت پالایش نفت اصفهان از شهریور 1394 در حال پیادهسازی استاندارد ISO50001 به کمک مشاور بوده و در بهمن ماه 1396 موفق به اخذ گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت انرژی شده است.
چاوشی ادامه داد: در راستای پیادهسازی استاندارد، خط مشی انرژی تدوین شده و اهداف کلان و خرد و پروژههای(دستیابی به هدف) انرژی اولویتبندی شده شرکت پالایش نفت اصفهان تعیین گردیده است تا طی 5 سال شاخص انرژی از مقدار 3043 مگاژول بر تن نفت خام به 2366 مگاژول بر تن نفت خام کاهش یابد.
وی با اشاره به پروژههای اولویتبندی شده شرکت پالایش نفت اصفهان که در راستای بهبود عملکرد انرژی در سال گذشته پیگیری شده است را شامل نصب و سرویسگذاری میتر در مسیر مشعل واحدهای عملیاتی، در سرویس قرار دادن یک تلمبه سوخت نفت کوره به جای دو تلمبه، کاهش هوای اضافی کورهها در جهت بهینهسازی مصرف سوخت، کاهش FLARING واحدهای عملیاتی تا حداقل ممکن، مدیریت تلههای بخار، رفع اشکال و تکمیل آنالایزرهای اکسیژن کورهها، بررسی و شناسایی نشتی هوا در قسمتهای بدنه مختلف کورهها، کاهش نسبت بخار به خوراک در واحد هیدروژن، اضافه نمودن جریان نگار Dlow down در بویلرهای قدیمی، تعویض مشعل بعضی از کورهها با مشعلهای راندمان بالا، تعویض و تقویت عایقبندی بعضی از کورهها، طراحی، ساخت و نصب اکونومایزر برای بویلرها، نصب سیستم مونیتورینگ کورههای پالایشگاه بازیافت LPG از Swcet Gas واحد ایزومراسیون، طراحی، ساخت و نصب پیش گرمکن هوا برای کورههای H2-101 و H، افزایش راندمان کورههای H-251/4 و H2-251/4 با استفاده از Waste Heat Boiler و یا جایگزینی کورههای جدید و اصلاح ابعاد شعله مشعلهای کوره با تغییر شکل گلدانی میباشد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین در گزارشی به عملکرد زیست محیطی شرکت پرداخت و اظهار داشت: مدیریت ضایعات و پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه، لایروبی مخازن نفت خام به روش N.E.S به منظور کاهش لجن حاصل از لایروبی به روش سنتی، پروژه تفکیک عایقهای حرارتی مستعمل بر اساس آنالیز دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصفیه و بازگردانی 320 مترمکعب در ساعت پساب ارسالی از واحدهای عملیاتی در تصفیهخانه صنعتی، تصفیه و بازگردانی 400 مترمکعب در ساعت پساب تصفیهخانه صنعتی و بویلرها و برجهای خنککننده در واحد اسمز معکوس(RO)، تصفیه 40 مترمکعب در ساعت فاضلاب بهداشتی و استفاده جهت آبیاری فضای سبز، بهینهسازی واحد بازیافت آب توسط نصب سیستم کلاریفایر(RO) و (UF)، استفاده از دستگاه UV جهت گندزدایی فاضلاب بهداشتی، بهرهبرداری از واحد جدید RO5 جهت استفاده از پساب واحد RO میباشد.
وی افزود: تولید سوخت مطابق با استاندارد یورو 4(به میزان تقریبی روزانه 11 میلیون لیتر بنزین و 2 میلیون لیتر گازوئیل) با بهرهبرداری از واحدهای بنزینسازی و ارائه به شرکت پخش فرآوردههای نفتی جهت توزیع در استان و کشور، پروژه نصب آنالایزرهای آنلاین بر روی خروجی دودکشها بر اساس توافق با اداره کل محیط زیست استان و ارسال آنلاین اطلاعات، گازسوز نمودن کورهها با خرید مشعلهای جدید و جلوگیری از انتشار روزانه حدود 55 تن گوگرد، جایگزینی گازهای دوستدار لایه ازن با هلونها و فرئونهای مخرب لایه ازن در سیستمهای اطفای حریق و سیستمهای سرمایشی، جایگزین ماشینآلات جدید به جای ماشینآلات فرسوده با خرید 10 دستگاه جرثقیل از کشور آلمان، دبلسیل نمودن سقف شناور با هدف کاهش بخارات نفتی متصاعد شده به هوا، استمرار بهرهبرداری از مبدل حرارتی در واحدهای تبدیل کاتالیستی، نصب سلولهای خورشیدی به منظور کاهش مصرف سوختهای فسیلی؛ امکان تولید بنزین مطابق با استاندارد یورو 5 در آینده نزدیک، طرح بهبود فرآیند با هدف تولید سوخت مطابق با استانداردهای روز دنیا؛ احداث واحدهای تقطیر3 و گاز مایع 3 به منظور رفع تنگناهای عملیاتی و تولید محصولات میانی و نهایی با کیفیت مرغوبتر در آینده نزدیک از دیگر عملکرد در این راستا میباشد.
چاوشی اضافه کرد: احداث پروژه مسیر راهآهن و اتصال به شبکه ریلی سراسری کشور جهت ارسال محصولات و کاهش تردد تانکرهای حمل و نقل، پروژه انتقال پساب تصفیهخانه شاهینشهر جهت مصارف صنعتی و کاهش مصرف منابع آب سالم، پروژه نصب فلر سوم و پیشگیری از احتراق ناقص در دو فلر موجود در موارد اضطراری، پروژه گرانولسازی گوگرد جامد تولید، استفاده از فناوری زیست پالایی و گیاهپالایی جهت حذف آلودگی نفتی خاک، بررسی نشت فرآوردههای نفتی، پاکسازی سفرههای آب زیرزمینی، اندازهگیری گازهای آلی فرار در خاک و... از دیگر پروژههایی است که در حوزه زیست محیطی این شرکت اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه مبلغ 11 هزار میلیارد ریال و 255 میلیون یورو تاکنون در پروژههای در دست اقدام این شرکت تا پایان سال گذشته هزینه شده است گفت: پروژههای در دست اجرای این شرکت شامل تصفیه گازوئیل، تکمیل مخازن، یوتیلیتی و آفسایت، مدیریت طرح تصفیه گازوئیل، تکمیل مخازن یوتیلیتی و آفسایت، تقطیر سوم، احداث دو دستگاه بویلر 227 تنی، مدرنیزه نمودن سیستمهای برق پالایشگاه، خطوط ارتباط مخازن بنزینسازی، نظارت کارگاهی بر احداث پست 230/33 و خط انتقال 230 کیلوولت، ساخت و نصب پست 230/33، ساخت و نصب خط انتقال فشار قوی از نیروگاه، احداث سکوهای بارگیری، احداث ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه، فنسکشی و احداث جاده، احداث یوتیلیتی پروژههای داخلی و بازسازی برج خنککننده A میباشد.
وی با اشاره به پروژههای موجود پالایشگاه اصفهان، تصفیه گازوئیل، یوتیلیتی آفسایت و مخازن را مورد تاکید قرار داد و گفت: این پروژه با هدف ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه با توجه به مسائل زیست محیطی اجرایی گردیده است تا شرکت پالایش نفت اصفهان در فرآیند محصولات خود با هدف حذف ترکیبات سولفور، نیتروژن، آمونیاک و آروماتیک از دیزل تولیدی، اقدام به اجرای پروژه تصفیه گازوئیل به ظرفیت 100 هزار بشکه در روز نموده است.
مهندس چاوشی همچنین به پروژه احداث تقطیر 3 اشاره کرد و افزود: ضرورت جایگزینی واحدهای غلظتشکن با واحد تقطیر سوم به منظور جلوگیری از تولید محصولات سنگین به ویژه نفت کوره که دارای ارزش افزوده بسیار پایین نسبت به سایر دیگر محصولات دیگر میباشد که در حال حاضر به دلیل استفاده از ویسبریکر تولید محصولات سنگین پالایشگاه به ویژه نفت کوره حدود 25 الی 30 درصد است و به مراتب بیشتر از استاندارد نرمال جهانی بوده که در پالایشگاههای دنیا این نرخ تولید نفت کوره کمتر از 10 درصد است.
وی اضافه کرد: این پروژه با هدف بهینهسازی رفع تنگناهای عملیاتی و افزایش ضریب ایمنی واحدها و پرسنل پالایشگاه، افزایش کمیت و ارتقای کیفیت نفت سفید تولیدی در راستای تولید سوخت هواپیمای جت، تولید بخش قابل ملاحظهای از واحد بنزینسازی و تولید بخش از خوراک بخش جنوبی واحد اجرا میشود.
مهندس چاوشی در ادامه نیز به خلاصه اهداف طرح بهبود فرآیند و بهینهسازی پالایشگاه اصفهان اشاره کرد و گفت کاهش خوراک نفت خام پالایشگاه و تثبیت ظرفیت آن از 375 هزار بشکه به 360 هزار بشکه در روز با توجه به بهینهسازی سود عملیاتی و ایجاد واحدهای جدید، کاهش نیاز پالایشگاه به میزان 22385 بشکه مواد اکتانافزا مانند بنزین سوپر وارداتی و غیره، افزایش تولید محصولات سبک به ویژه بنزین و کاهش تولید محصولات سنگین(نفت کوره) با به کارگیری فناوریهای جدید شامل: افزایش تولید بنزین از 8 میلیون لیتر به حدود 20 میلیون لیتر در روز، افزایش تولید گاز مایع از 17000 به 29500 بشکه در روز، افزایش تولید نفت گاز از 108000 به 120000 بشکه در روز، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه مطابق با استانداردهای EORO-5 (2009) به جهت پاسخگویی به نیاز کشور، کاهش آلایندههای زیست محیطی، تولید محصولات جدید شامل پروپیلن و بنزین سوپر اجرا گردیده است.
وی به افق برنامههای آینده این شرکت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: هیئت مدیره شرکت مصمم است در راه خدمت به جامعه و توسعه و پیشرفت روزافزون، با رهنمودها و حمایتهای شما سهامداران محترم، ضمن حفظ و ارتقای ارزشهای بنیادی شرکت، استراتژیهای هدفگذاری شده به شرح زیر دست یابد. تداوم و تسریع در امر راهاندازی واحدهای تصفیه گازوئیل و تقطیر سوم در راستای استانداردسازی محصولات، رعایت الزامات زیست محیطی و رفع تنگناهای عملیاتی، تداوم و تسریع در اجرای پروژههای حفظ و استمرار ظرفیت پالایشگاه، بهبود رضایتمندی مشتریان، کارکنان و سایر طرفهای ذینفع، کاهش با حذف ریسکها و مخاطرات ناشی از فعالیتها تا حد قابل تحمل، ارتقای کمی و کیفی محصولات، بهینهسازی و اصلاح فرآیندها، استفاده بهینه از منابع در راستای اصلاح الگوی مصرف، پیشگیری از آلودگیهای زیست محیطی، مدیریت و ارتقای دانش فنی کارکنان، ترویج فرهنگ مشارکت و کار گروهی در راستای تحقق اهداف سازمانی و افزایش، بهرهوری، پایش و اندازهگیری عملکرد، تجزیه و تحلیل نتایج و بهبود مستمر معیارهای اثربخشی فرآیندها، ساماندهی قراردادها، مراودات مالی و تعامل اثرگذار با صنایع همجوار، اصلاح و تکمیل نرخهای خدمات و عرضههای غیرخدماتی همجهت با طرح هدفمندسازی یارانهها و تهیه و بهکارگیری نرمافزارهای کاربردی مورد نیاز بخشهای عملیاتی، تعمیراتی و مدیریتی از جمله دستاوردهای شرکت بوده است.
مهندس چاوشی در پایان به تقدیرنامهها و جوایز دریافتی شرکت پالایش نفت اصفهان اشاره کرد و اخذ عنوان محصولات تحقیق و توسعه برتر در پنجمین جشنواره پژوهش و فنآوری صنعت، معدن و تجارت، کسب رتبه سوم در محیط زیست و بهداشت بین شرکتهای پالایش نفت در سال 95، دریافت نشان زرین استقامت ملی در صنعت پالایش طی سالهای 92 الی 94، دریافت استاندارد جایزه بینالمللی معتبرترین شرکت پالایشی از سوی کشور آلمان، دریافت نشان عالی مدیریت برتر در صنعت پالایش نفت ایران، اخذ عنوان واحد تولیدکننده محصول نمونه کشور از سازمان صنعت، معدن و تجارت، رتبه سوم و دریافت تندیس برنزین از جشنواره ملی نظام پیشنهادها و کسب گواهی عدم آلایندگی طی سالهای 89 الی 94 و همچنین کسب رتبه اول در ایمنی بهداشت محیط زیست بین شرکتهای پالایش نفت، اخذ گواهی تحقیق و توسعه از وزارت صنعت و معدن، اخذ تقدیرنامه از وزیر محترم نفت در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت، رتبه دوم محیط زیست و پدافند غیرعامل در بین شرکتهای پالایش نفت، رتبه دوم در بین 500 شرکت برتر ایران، کسب عنوان برتر در بین حراستهای تابعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، رتبه اول پژوهش از یازدهمین جشنواره روابط عمومی برتر ایران و رتبه دوم ارتباطات رسانهای از یازدهمین جشنواره روابط عمومیهای برتر ایران را میتوان نام برد.
گفتنی است در اجرای مواد 239، 90 و 240 اصلاحیه قانون تجارت، مجمع مقرر نمود مبلغ 300 ریال به عنوان سود خالص هر سهم بابت عملکرد سال مالی 1396 تقسیم و در مهلت مقرر قانونی به سهامداران پرداخت و باقیمانده به مبلغ 6/282/270 میلیون ریال پس از کسر پاداش عملکرد هیئت مدیره، به عنوان سود تخصیص نیافته در حسابها لحاظ گردد.
موسسه حسابرسی بهمند به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی ارقامنگر آریا به عنوان بازرس علیالبدل شرکت برای سال مالی منتهی به 1397/12/29 انتخاب گردید.
روزنامههای اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار جهت درج آگهیهای شرکت برای سال مالی منتهی به 1397/12/29 انتخاب شدند.
اصفهان- محمدعلی شاهعلی
به گزارش خبرنگار ما در این مجمع، پس از تعیین اعضای هیئت رئیسه مجمع و اعلام رسمیت جلسه، گزارش هیئت مدیره، حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت در خصوص عملکرد سال مالی منتهی به 29 اسفند 96 ارائه شد. اتخاذ تصمیم نسبت به تقسیم سود، انتخاب بازرس قانونی و حسابرس شرکت برای سال مالی 97، تعیین پاداش اعضای هیئت مدیره، تعیین روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهیهای رسمی شرکت نیز در این مجمع صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در این مجمع در سخنانی گزارشی از وضعیت این شرکت، برنامهها و پروژههای در دست اجرای آن برای سهامداران ارائه کرد.
لطفعلی چاوشی، با بیان اینکه پالایشگاه در سال 1352 توسط شرکت آمریکایی و آلمانی ساخته شد، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی سازندگان پالایشگاه این مجتمع را به صورت نیمهکاره رها کردند اما به همت ایرانیان تکمیل شد.
وی افزود: پالایشگاه اصفهان در زمان خود از بهترین صنایع و سودآور بوده است اما تجهیزات به کار برده شده در آن برای امروز مناسب نیست. در سالهای گذشته به روزرسانی تجهیزات هدف این شرکت بوده است، اگر تجهیزات به روزرسانی نشود این شرکت توان ادامه فعالیت نخواهد داشت و سودآور نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت پالایش اصفهان گفت: با توجه به الزامات محیط زیستی اخیر برای عدم استفاده از نفت کوره، خرید این محصول توسط شرکت نیروگاه برق متوقف شد. در حال حاضر نفت کوره پالایشگاه اصفهان صادر میشود اما تا چند سال دیگر اجازه صادرات نفت کوره هم وجود نخواهد داشت و تولید این محصول با چالشهایی روبرو خواهد شد.
چاوشی با اشاره به چشمانداز شرکت اضافه کرد: این برنامه مدون و تصویب شده و تمامی تمهیدات در خصوص تهدیدات شرکت اندیشیده و برای آن چارهاندیشی شده است. این برنامه نزدیک به یک سال است که وارد فاز اجرایی شده است.
وی با اشاره به مشکلات کمآبی اصفهان گفت: حقابه شرکت 10 میلیون مترمکعب در سال بوده و از محل تلمبهخانه درچه دریافت میشده است. صرفهجویی در مصرف آب از سالهای گذشته در دستور کار پالایشگاه قرار داشته و علیرغم توسعه بخشهایی از شرکت، مصرف آب به هشت میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: پیش از اینکه حقابه پالایشگاه از زایندهرود قطع شود، تامین آب مورد نیاز شرکت از پساب در دستور کار بوده است. شاید در آینده مجبور شویم در پروژهای مانند انتقال آب از خلیج فارس مشارکت کنیم تا آب مورد نیاز تامین و فعالیت شرکت ادامه یابد.
چاوشی خاطرنشان کرد: هزینه تامین آب به ازای هر مترمکعب هزار تومان است، اما در برهههایی از سالهای اخیر هزینه تامین آب به هر مترمکعب 9 هزار تومان نیز رسید، بنابراین لازم است با استفاده از تجهیزات هیبریدی استفاده از آب را کاهش دهیم.
وی با اشاره به طرحهای بهینهسازی و حفظ وضعیت پالایشگاه گفت: در دهه 80 برای به روزرسانی پالایشگاه طرحهایی اجرایی شد. مانند تولید محصولات متناسب با استاندارد یورو، کاهش اوکتان بنزین و... که از سالهای قبل آغاز شده است.
چاوشی با بیان اینکه اگر پروژههای توسعهای اجرایی نشود در فروش نفت کوره مشکل خواهیم داشت، گفت: توسعه این پروژهها، شرکت را به سودآوری خوبی میرساند و این پروژهها اهمیت زیادی برای دولت دارد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین میزان تولید گازوئیل در روز را 21 میلیون لیتر اعلام کرد و از صادرات بخشی از آن خبر داد.
وی با یادآوری اینکه تا پیش از خصوصیسازی، همه پالایشگاههای کشور دولتی بودند، افزود: در تمام کشورهای دنیا صنایع پالایشی جزو صنایع استراتژیک هستند بنابراین دولتها نمیتوانند در این صنایع نقش نداشته باشند و حاکمیت دولت در این صنایع همواره وجود دارد.
چاوشی همچنین با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک و تعریف چشمانداز این شرکت پس از چند سال بررسی و کار کارشناسی اظهار داشت: بر اساس این چشمانداز، اهداف کلانی در شرکت تعریف شده استراتژیهایی برای این اهداف تعریف و برنامههایی تدوین شد که از جمله پروژههایی است که در این راستا پیشبینی شده و امیدواریم حول محور این هدف برای سودآوری شرکت گام برداریم.
وی با اعلام اینکه در چشمانداز تعریف شده دستیابی به استاندارد جهانی فرآوردهها و حفظ محیط زیست مد نظر قرار گرفته تصریح کرد: ابعاد اقدامات زیست محیطی بسیار گسترده است در حالی که در این زمینه یک سری الزامات زیست محیطی داریم و یک سری مسئولیتهای اجتماعی که گامهای موثری در این راستا برداشتهایم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین به وضعیت انرژی در شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت پالایش نفت اصفهان از شهریور 1394 در حال پیادهسازی استاندارد ISO50001 به کمک مشاور بوده و در بهمن ماه 1396 موفق به اخذ گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت انرژی شده است.
چاوشی ادامه داد: در راستای پیادهسازی استاندارد، خط مشی انرژی تدوین شده و اهداف کلان و خرد و پروژههای(دستیابی به هدف) انرژی اولویتبندی شده شرکت پالایش نفت اصفهان تعیین گردیده است تا طی 5 سال شاخص انرژی از مقدار 3043 مگاژول بر تن نفت خام به 2366 مگاژول بر تن نفت خام کاهش یابد.
وی با اشاره به پروژههای اولویتبندی شده شرکت پالایش نفت اصفهان که در راستای بهبود عملکرد انرژی در سال گذشته پیگیری شده است را شامل نصب و سرویسگذاری میتر در مسیر مشعل واحدهای عملیاتی، در سرویس قرار دادن یک تلمبه سوخت نفت کوره به جای دو تلمبه، کاهش هوای اضافی کورهها در جهت بهینهسازی مصرف سوخت، کاهش FLARING واحدهای عملیاتی تا حداقل ممکن، مدیریت تلههای بخار، رفع اشکال و تکمیل آنالایزرهای اکسیژن کورهها، بررسی و شناسایی نشتی هوا در قسمتهای بدنه مختلف کورهها، کاهش نسبت بخار به خوراک در واحد هیدروژن، اضافه نمودن جریان نگار Dlow down در بویلرهای قدیمی، تعویض مشعل بعضی از کورهها با مشعلهای راندمان بالا، تعویض و تقویت عایقبندی بعضی از کورهها، طراحی، ساخت و نصب اکونومایزر برای بویلرها، نصب سیستم مونیتورینگ کورههای پالایشگاه بازیافت LPG از Swcet Gas واحد ایزومراسیون، طراحی، ساخت و نصب پیش گرمکن هوا برای کورههای H2-101 و H، افزایش راندمان کورههای H-251/4 و H2-251/4 با استفاده از Waste Heat Boiler و یا جایگزینی کورههای جدید و اصلاح ابعاد شعله مشعلهای کوره با تغییر شکل گلدانی میباشد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین در گزارشی به عملکرد زیست محیطی شرکت پرداخت و اظهار داشت: مدیریت ضایعات و پسماندهای عادی، صنعتی و ویژه، لایروبی مخازن نفت خام به روش N.E.S به منظور کاهش لجن حاصل از لایروبی به روش سنتی، پروژه تفکیک عایقهای حرارتی مستعمل بر اساس آنالیز دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصفیه و بازگردانی 320 مترمکعب در ساعت پساب ارسالی از واحدهای عملیاتی در تصفیهخانه صنعتی، تصفیه و بازگردانی 400 مترمکعب در ساعت پساب تصفیهخانه صنعتی و بویلرها و برجهای خنککننده در واحد اسمز معکوس(RO)، تصفیه 40 مترمکعب در ساعت فاضلاب بهداشتی و استفاده جهت آبیاری فضای سبز، بهینهسازی واحد بازیافت آب توسط نصب سیستم کلاریفایر(RO) و (UF)، استفاده از دستگاه UV جهت گندزدایی فاضلاب بهداشتی، بهرهبرداری از واحد جدید RO5 جهت استفاده از پساب واحد RO میباشد.
وی افزود: تولید سوخت مطابق با استاندارد یورو 4(به میزان تقریبی روزانه 11 میلیون لیتر بنزین و 2 میلیون لیتر گازوئیل) با بهرهبرداری از واحدهای بنزینسازی و ارائه به شرکت پخش فرآوردههای نفتی جهت توزیع در استان و کشور، پروژه نصب آنالایزرهای آنلاین بر روی خروجی دودکشها بر اساس توافق با اداره کل محیط زیست استان و ارسال آنلاین اطلاعات، گازسوز نمودن کورهها با خرید مشعلهای جدید و جلوگیری از انتشار روزانه حدود 55 تن گوگرد، جایگزینی گازهای دوستدار لایه ازن با هلونها و فرئونهای مخرب لایه ازن در سیستمهای اطفای حریق و سیستمهای سرمایشی، جایگزین ماشینآلات جدید به جای ماشینآلات فرسوده با خرید 10 دستگاه جرثقیل از کشور آلمان، دبلسیل نمودن سقف شناور با هدف کاهش بخارات نفتی متصاعد شده به هوا، استمرار بهرهبرداری از مبدل حرارتی در واحدهای تبدیل کاتالیستی، نصب سلولهای خورشیدی به منظور کاهش مصرف سوختهای فسیلی؛ امکان تولید بنزین مطابق با استاندارد یورو 5 در آینده نزدیک، طرح بهبود فرآیند با هدف تولید سوخت مطابق با استانداردهای روز دنیا؛ احداث واحدهای تقطیر3 و گاز مایع 3 به منظور رفع تنگناهای عملیاتی و تولید محصولات میانی و نهایی با کیفیت مرغوبتر در آینده نزدیک از دیگر عملکرد در این راستا میباشد.
چاوشی اضافه کرد: احداث پروژه مسیر راهآهن و اتصال به شبکه ریلی سراسری کشور جهت ارسال محصولات و کاهش تردد تانکرهای حمل و نقل، پروژه انتقال پساب تصفیهخانه شاهینشهر جهت مصارف صنعتی و کاهش مصرف منابع آب سالم، پروژه نصب فلر سوم و پیشگیری از احتراق ناقص در دو فلر موجود در موارد اضطراری، پروژه گرانولسازی گوگرد جامد تولید، استفاده از فناوری زیست پالایی و گیاهپالایی جهت حذف آلودگی نفتی خاک، بررسی نشت فرآوردههای نفتی، پاکسازی سفرههای آب زیرزمینی، اندازهگیری گازهای آلی فرار در خاک و... از دیگر پروژههایی است که در حوزه زیست محیطی این شرکت اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه مبلغ 11 هزار میلیارد ریال و 255 میلیون یورو تاکنون در پروژههای در دست اقدام این شرکت تا پایان سال گذشته هزینه شده است گفت: پروژههای در دست اجرای این شرکت شامل تصفیه گازوئیل، تکمیل مخازن، یوتیلیتی و آفسایت، مدیریت طرح تصفیه گازوئیل، تکمیل مخازن یوتیلیتی و آفسایت، تقطیر سوم، احداث دو دستگاه بویلر 227 تنی، مدرنیزه نمودن سیستمهای برق پالایشگاه، خطوط ارتباط مخازن بنزینسازی، نظارت کارگاهی بر احداث پست 230/33 و خط انتقال 230 کیلوولت، ساخت و نصب پست 230/33، ساخت و نصب خط انتقال فشار قوی از نیروگاه، احداث سکوهای بارگیری، احداث ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه، فنسکشی و احداث جاده، احداث یوتیلیتی پروژههای داخلی و بازسازی برج خنککننده A میباشد.
وی با اشاره به پروژههای موجود پالایشگاه اصفهان، تصفیه گازوئیل، یوتیلیتی آفسایت و مخازن را مورد تاکید قرار داد و گفت: این پروژه با هدف ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه با توجه به مسائل زیست محیطی اجرایی گردیده است تا شرکت پالایش نفت اصفهان در فرآیند محصولات خود با هدف حذف ترکیبات سولفور، نیتروژن، آمونیاک و آروماتیک از دیزل تولیدی، اقدام به اجرای پروژه تصفیه گازوئیل به ظرفیت 100 هزار بشکه در روز نموده است.
مهندس چاوشی همچنین به پروژه احداث تقطیر 3 اشاره کرد و افزود: ضرورت جایگزینی واحدهای غلظتشکن با واحد تقطیر سوم به منظور جلوگیری از تولید محصولات سنگین به ویژه نفت کوره که دارای ارزش افزوده بسیار پایین نسبت به سایر دیگر محصولات دیگر میباشد که در حال حاضر به دلیل استفاده از ویسبریکر تولید محصولات سنگین پالایشگاه به ویژه نفت کوره حدود 25 الی 30 درصد است و به مراتب بیشتر از استاندارد نرمال جهانی بوده که در پالایشگاههای دنیا این نرخ تولید نفت کوره کمتر از 10 درصد است.
وی اضافه کرد: این پروژه با هدف بهینهسازی رفع تنگناهای عملیاتی و افزایش ضریب ایمنی واحدها و پرسنل پالایشگاه، افزایش کمیت و ارتقای کیفیت نفت سفید تولیدی در راستای تولید سوخت هواپیمای جت، تولید بخش قابل ملاحظهای از واحد بنزینسازی و تولید بخش از خوراک بخش جنوبی واحد اجرا میشود.
مهندس چاوشی در ادامه نیز به خلاصه اهداف طرح بهبود فرآیند و بهینهسازی پالایشگاه اصفهان اشاره کرد و گفت کاهش خوراک نفت خام پالایشگاه و تثبیت ظرفیت آن از 375 هزار بشکه به 360 هزار بشکه در روز با توجه به بهینهسازی سود عملیاتی و ایجاد واحدهای جدید، کاهش نیاز پالایشگاه به میزان 22385 بشکه مواد اکتانافزا مانند بنزین سوپر وارداتی و غیره، افزایش تولید محصولات سبک به ویژه بنزین و کاهش تولید محصولات سنگین(نفت کوره) با به کارگیری فناوریهای جدید شامل: افزایش تولید بنزین از 8 میلیون لیتر به حدود 20 میلیون لیتر در روز، افزایش تولید گاز مایع از 17000 به 29500 بشکه در روز، افزایش تولید نفت گاز از 108000 به 120000 بشکه در روز، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه مطابق با استانداردهای EORO-5 (2009) به جهت پاسخگویی به نیاز کشور، کاهش آلایندههای زیست محیطی، تولید محصولات جدید شامل پروپیلن و بنزین سوپر اجرا گردیده است.
وی به افق برنامههای آینده این شرکت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: هیئت مدیره شرکت مصمم است در راه خدمت به جامعه و توسعه و پیشرفت روزافزون، با رهنمودها و حمایتهای شما سهامداران محترم، ضمن حفظ و ارتقای ارزشهای بنیادی شرکت، استراتژیهای هدفگذاری شده به شرح زیر دست یابد. تداوم و تسریع در امر راهاندازی واحدهای تصفیه گازوئیل و تقطیر سوم در راستای استانداردسازی محصولات، رعایت الزامات زیست محیطی و رفع تنگناهای عملیاتی، تداوم و تسریع در اجرای پروژههای حفظ و استمرار ظرفیت پالایشگاه، بهبود رضایتمندی مشتریان، کارکنان و سایر طرفهای ذینفع، کاهش با حذف ریسکها و مخاطرات ناشی از فعالیتها تا حد قابل تحمل، ارتقای کمی و کیفی محصولات، بهینهسازی و اصلاح فرآیندها، استفاده بهینه از منابع در راستای اصلاح الگوی مصرف، پیشگیری از آلودگیهای زیست محیطی، مدیریت و ارتقای دانش فنی کارکنان، ترویج فرهنگ مشارکت و کار گروهی در راستای تحقق اهداف سازمانی و افزایش، بهرهوری، پایش و اندازهگیری عملکرد، تجزیه و تحلیل نتایج و بهبود مستمر معیارهای اثربخشی فرآیندها، ساماندهی قراردادها، مراودات مالی و تعامل اثرگذار با صنایع همجوار، اصلاح و تکمیل نرخهای خدمات و عرضههای غیرخدماتی همجهت با طرح هدفمندسازی یارانهها و تهیه و بهکارگیری نرمافزارهای کاربردی مورد نیاز بخشهای عملیاتی، تعمیراتی و مدیریتی از جمله دستاوردهای شرکت بوده است.
مهندس چاوشی در پایان به تقدیرنامهها و جوایز دریافتی شرکت پالایش نفت اصفهان اشاره کرد و اخذ عنوان محصولات تحقیق و توسعه برتر در پنجمین جشنواره پژوهش و فنآوری صنعت، معدن و تجارت، کسب رتبه سوم در محیط زیست و بهداشت بین شرکتهای پالایش نفت در سال 95، دریافت نشان زرین استقامت ملی در صنعت پالایش طی سالهای 92 الی 94، دریافت استاندارد جایزه بینالمللی معتبرترین شرکت پالایشی از سوی کشور آلمان، دریافت نشان عالی مدیریت برتر در صنعت پالایش نفت ایران، اخذ عنوان واحد تولیدکننده محصول نمونه کشور از سازمان صنعت، معدن و تجارت، رتبه سوم و دریافت تندیس برنزین از جشنواره ملی نظام پیشنهادها و کسب گواهی عدم آلایندگی طی سالهای 89 الی 94 و همچنین کسب رتبه اول در ایمنی بهداشت محیط زیست بین شرکتهای پالایش نفت، اخذ گواهی تحقیق و توسعه از وزارت صنعت و معدن، اخذ تقدیرنامه از وزیر محترم نفت در ششمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت، رتبه دوم محیط زیست و پدافند غیرعامل در بین شرکتهای پالایش نفت، رتبه دوم در بین 500 شرکت برتر ایران، کسب عنوان برتر در بین حراستهای تابعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، رتبه اول پژوهش از یازدهمین جشنواره روابط عمومی برتر ایران و رتبه دوم ارتباطات رسانهای از یازدهمین جشنواره روابط عمومیهای برتر ایران را میتوان نام برد.
گفتنی است در اجرای مواد 239، 90 و 240 اصلاحیه قانون تجارت، مجمع مقرر نمود مبلغ 300 ریال به عنوان سود خالص هر سهم بابت عملکرد سال مالی 1396 تقسیم و در مهلت مقرر قانونی به سهامداران پرداخت و باقیمانده به مبلغ 6/282/270 میلیون ریال پس از کسر پاداش عملکرد هیئت مدیره، به عنوان سود تخصیص نیافته در حسابها لحاظ گردد.
موسسه حسابرسی بهمند به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی ارقامنگر آریا به عنوان بازرس علیالبدل شرکت برای سال مالی منتهی به 1397/12/29 انتخاب گردید.
روزنامههای اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار جهت درج آگهیهای شرکت برای سال مالی منتهی به 1397/12/29 انتخاب شدند.
اصفهان- محمدعلی شاهعلی