سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران هشدار داد
افزایش حوادث آسانسور هنگام قطعی برق
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه حوادث آسانسور در زمانی که برق قطع میشود بیشتر میشود، به چند نکته ایمنی اشاره کرد.
جلال ملکی به ایسنا گفت: بعضی از ساختمانها به خصوص ساختمانهای صنعتی مجهز به برق اضطراری هستند که در صورت قطع برق سریعا جریان برق در مدار قرار میگیرد؛ اما معمولا ساختمانهای مسکونی چنین امکانی را ندارند که این مسئله توجه به ایمنی آسانسور را بالا میبرد.
ملکی افزود: با توجه به اینکه این روزها قطعی برق در تهران را شاهد هستیم و اداره برق نیز ساعتهای قطعی برق هر منطقه را از قبل اعلام میکند توجه برخی نکات اهمیتی بیش از پیش پیدا میکند.
وی ادامه داد: معمولا قطعی برق در یک ساعت رندی صورت میگیرد و در صورتی که شهروندان از زمان دقیق قطع برق یک منطقه خبر ندارند بهتر است در دقایق اولیه این ساعات دقت بیشتری داشته باشند و با احتیاط از آسانسور استفاده کنند.سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران اظهارداشت: یکی از کارهای دیگری که در چنین شرایطی میتوان پیشنهاد داد این است که هیئت مدیره ساختمانها ساعات قطعی برق منطقه خود را در کنار آسانسور نصب کنند تا افراد هنگام استفاده از آسانسور به این ساعتها توجه کنند.
توجه به ایمنی آسانسور فقط مربوط به روزهای قطعی برق نیست
ملکی با اشاره به اینکه توجه به ایمنی استفاده از آسانسور در شرایط دیگر نیز اهمیت دارد و مختص زمان قطعی برق نیست، گفت: بعضی از ساختمانها وجود دارند که در ساعاتی تردد زیادی در آنها رخ نمیدهد و در این زمینه میتوان به ساختمانهای اداری اشاره کرد که بعد از ساعت کار معمولا تنها نگهبان در این ساختمان حضور دارد و در این شرایط اگر افراد در آسانسور گیر کنند با توجه به اینکه شخص دیگری در ساختمان نیست کار خطرناک میشود.وی ادامه داد: در صورتیکه فرد تلفن همراه هم در دسترس نداشته باشد تا به کسی این مسئله را اعلام کند کار سختتر میشود. بنابراین توصیه میشود که در جایی که تردد کمتر صورت میگیرد ترجیحا از آسانسور استفاده نشود و حتیالمقدور در صورت استفاده تلفن همراه در دست فرد باشد تا بتواند در صورت بروز اتفاق آن را اعلام کند.سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران با اشاره به اینکه حضور افراد بیش از حد ظرفیتی که برای آسانسور مشخص شده نیز میتواند خطرآفرین باشد و حتی باعث سقوط آن شود، افزود: در بعضی از حوادث مشاهده شده که ظرفیت آسانسور ساختمان حدود 6 نفر بوده اما 9 نفر سوار شدند و این مسئله باعث سقوط آسانسور شده است. بنابراین ضرورت دارد که حتما به ظرفیت آسانسور هنگام سوار شدن توجه شود که اصولا در هر کدام از کابینها وزن استاندارد و تعداد افرادی که میتوانند سوار شوند نوشته شده است.
رعایت نکات ایمنی هنگام باز کردن آسانسور در حوادث
ملکی با اشاره به اینکه بعضی از شرکتهایی که خدمات آسانسور را در ساختمانها ارائه میکنند نحوه باز کردن در آسانسور در صورت گیر کردن را به چند نفر در ساختمان آموزش میدهند، گفت: شرکتهایی پس از نصب آسانسور چنین کاری را انجام میدهند و با آموزش به یکی دو نفر در ساختمان طرز باز کردن در با کلید را به آنها یاد میدهند اما ضرورت دارد اگر قرار است چنین کاری صورت بگیرد حتما نکات ایمنی برای جلوگیری از رخ دادن یک حادثه نیز به این افراد آموزش داده شود. به عنوان مثال یکی از مسائل مهم این است که اگر آسانسور گیر کرد حتما باید برق ساختمان قطع شود زیرا ممکن است اگر پس از باز کردن در و پیاده شدن بعضی افراد وزن آسانسور به حالت استاندارد خود برسد دوباره آسانسور وصل شود و شروع به حرکت کند و این اتفاق میتواند دوباره حادثه دیگری را رقم بزند.
وی ادامه داد: بعضی از آسانسورها سیستمی دارند که وقتی به طبقهها نزدیک میشوند این امکان وجود دارد که آسانسور در خود آن طبقات توقف کند و این ویژگی است که باید در هنگام نصب آسانسور در ساختمانها از شرکتها خواسته شود تا آن را به آسانسور اضافه کنند.