kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۹۲۲
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰
سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد

محرومیت از ارز دولتی و لغو مجوز واردات در انتظار شرکت‌های دارویی متخلف

سخنگوی وزارت بهداشت نحوه برخورد با شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی که ارز دولتی می‌گیرند؛ اما اقلامشان را با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب می‌فروشند، تشریح کرد.

ایرج حریرچی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه مردم چگونه می‌توانند کمبودهای تجهیزات پزشکی و دارو را پیگیری کنند، گفت: مردم با شماره 190 که ستاد رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت است می‌توانند این موارد را پیگیری کنند. در این سامانه 28 اپراتور تمام وقت به صورت 24 ساعته مشغول به کار هستند و روزانه حدود سه هزار تماس داریم که به همه آنها یک به یک رسیدگی شده و راهنمایی‌های لازم انجام می‌شود. این سامانه در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، بهداشت محیط و... به مردم پاسخگو خواهد بود.
حریرچی افزود: دو سامانه نیز برای پیگیری وضعیت دارو اعلام کرده‌ایم که مردم با جست‌وجوی آن می‌توانند قیمت داروها را ببینند. همچنین می‌توانند نرم‌افزار موبایلی آن را دانلود کرده و اصالت داروها را بررسی کنند. از طرفی سازمان تعزیرات حکومتی در اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو مستقر شده و به شکایات مردم رسیدگی و احکام لازم را صادر می‌کند.
وی درباره تاثیر نوسانات قیمت ارز بر روی قیمت دارو و تجهیزات پزشکی گفت: از نظر ما و طبق سیاستگذاری دولت، نوسانات قیمت ارز هیچ تاثیری در حوزه دارو ندارد، غیر از همان افزایش قیمت سالانه که کمتر از تورم و 9 درصد بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر هیچ شرکت دارویی نیست که بگوید ارز دولتی می‌خواهم و ارز 4200 تومانی به او تخصیص داده نشود. از طرفی ما قیمت‌ها را رسما اعلام کرده‌ایم، منتهی متاسفانه برخی افراد و شرکت‌های وارداتی به صورت استثناء از این ارز 4200 تومانی استفاده می‌کنند اما اقلامشان را با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب می‌فروشند که این اقدام تخلف است.
حریرچی درباره عدم تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی لازم برای بیماران بستری در بیمارستان‌ها، گفت: این اقدام تخلفی آشکار است. باید توجه کرد که تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز بیماران بستری در کلیه بیمارستان‌ها اعم از دولتی، خصوصی، خیریه و... باید توسط بیمارستان برای بیمار تامین و فاکتور صادر شود، ضمن اینکه هر گونه دریافتی به غیر از صورتحساب رسمی بیمارستان و صندوق بیمارستان تخلف است و مردم می‌توانند این تخلفات را هم با سامانه 190 در میان بگذارند.
وی تاکید کرد: علاوه‌بر این روزانه سه گروه از ماموران ما در مراکز به عنوان بیمار حاضر می‌شوند و وضعیت را بررسی می‌کنند و در صورت مشاهده تخلف با آن برخورد می‌کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در گذشته دو سوم تجهیزات پزشکی با ارز آزاد تامین می‌شد، گفت: اکنون برای کلیه تجهیزات پزشکی ارز دولتی می‌دهیم. دولت اعلام کرده است که ما جزء گروه اول هستیم و از 18.5 میلیارد دلار هزینه‌های ضروری کشور، 3.5 میلیارد دلار به این حوزه اختصاص داده شده و به تدریج پرداخت می‌شود. بنابراین مردم نباید در این زمینه مشکلی داشته باشند. حال کسانی که می‌خواهند با ارز 4200 تومانی جنسی بخرند و آن را با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب بفروشند برخوردهای لازم را با آنها انجام می‌دهیم. این برخوردها شامل چند قسمت است؛ اول محرومیت از ارز، دوم لغو مجوز واردات و سوم انجام واردات توسط شرکت‌های دیگر، از طرفی سازمان تعزیرات حکومتی هم احکام لازم را برای متخلفین صادر خواهد کرد.