kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۷۳۸
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۷
نگاهی به بحران سیاسی حاکم بر انگلیس

دولت آشفته «ترزا»

استعفای دو وزیر کابینه دولت انگلیس به فاصله چند ساعت از همدیگر در اعتراض به برنامه‌های نخست‌وزیر برای برگزیت دولت وی را در آشفتگی فرو برده است. موضوعی که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های این کشور و اروپا داشته است.

انگلیس قرار است بر اساس رفراندومی که سال 2016 برگزار شد از اتحادیه اروپا خارج شود. بر اساس پیش‌بینی‌ها قانون مربوط به این رفراندوم تا 29 مارس2019 (9 فروردین 1398) باید اجرایی شود اما اختلافات و تنش‌ها بین دو طرف در موضوعات مختلف به خصوص در زمینه تجارت چشم‌انداز تیره و تاری را در مقابل دولت انگلیس قرار داده است. پس از درخواست سال گذشته «ترزا می» ‌برای برگزاری انتخابات زود هنگام با هدف تقویت موضعش برای اداره امور مربوط به برگزیت، قدرت و اقتدار وی به شدت زیر سؤال رفته است.
این انتخابات موجب شد تا حزب محافظه‌کار، اکثریت مطلق را در پارلمان از دست بدهد. نتایج یک نظرسنجی جدید نیز نشان می‌دهد که رضایت رأی‌دهندگان انگلیسی از مدیریت «ترزا می» ‌در جریان مذاکرات خروج کشورشان از اتحادیه اروپا به 29 درصد رسیده که پایین‌ترین میزان از سال 2016 به حساب می‌آید. پیشنهادات نخست‌وزیر انگلیس نیز درباره روابط تجاری و گمرکی با اتحادیه اروپا بعد از خروج از اتحادیه با مخالفت گسترده برخی از اعضای کابینه ترزا می ‌مواجه شده به طوری که «دیوید دیوس» به عنوان وزیر برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) و «بوریس جانسون» به عنوان وزیر خارجه در اعتراض به طرح «ترزا می» ‌به فاصله چند ساعت از همدیگر  استعفا کردند. جانسون نیز در نامه استعفایش از سیاست‌های ترزا می در قبال برگزیت انتقاد کرده و هشدار داده که انگلیس «حقیقتا در مسیر تبدیل شدن به یک مستعمره» اتحادیه اروپا قرار دارد. وی با انتقاد از «سرکوب شدن رویای برگزیت در نتیجه عدم اعتماد به نفس بی‌اساس»، هشدار داده که با تبدیل شدن انگلیس به یک مستعمره، بسیاری از افراد سعی خواهند کرد تا از این وضعیت استفاده کرده و منافع سیاسی و اقتصادی خود را تامین کنند. به دنبال استعفای «جانسون» نخست‌وزیر انگلیس «جرمی هانت» را به عنوان وزیر امور خارجه جدید کشورش منصوب کرد. بر اساس گزارش رویترز انتصاب جرمی هانت که سال‌ها به عنوان وزیر بهداشت انگلیس خدمت کرده به عنوان جایگزین یکی از متحدان نزدیک ترزا می، ممکن است تعادل تیم وزرای ارشد ترزا می ‌در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) را تغییر دهد. جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس اما به دنبال استعفعای این دو وزیر خطاب به نخست‌وزیر انگلیس گفته: «در شرایطی که فرصت سوزی‌ها به اوج خود رسیده، شمار افرادی که ایمان و امید خود را به توانایی این دولت در دستیابی به توافقنامه خوبی برای برگزیت از دست می‌دهند رو به افزایش است.» وی با‌ اشاره به استعفای دو وزیر اخیر دولت افزود: «به روشنی مشخص شد این دولت نمی‌تواند به توافقی دست یابد که از اقتصاد کشور، مشاغل و استاندارد‌های زندگی مراقبت و محافظت کند. هم اکنون روشن است که این دولت نمی‌تواند توافقی خوب را برای کشور به ارمغان بیاورد. چگونه می‌توان به نخست‌وزیری که نمی‌تواند با اعضای کابینه خود به توافق برسد اعتماد کرد تا با ۲۷ دولت در اتحادیه اروپایی به توافقی خوب دست پیدا کند.» رهبر حزب کارگر انگلیس در پایان تاکید کرده دولت محافظه‌کار باید خیلی زود و بدون وقفه دست به کار شود و برای کشور و مردم چاره اندیشی کند و اگر نمی‌تواند، کنار برود و راه را برای کسانی باز کند که از پس این کار بر می‌آیند. «تام واتسون» نایب‌ رئیس ‌حزب کارگر نیز در این زمینه گفته: دولت می‌در «آشفتگی کامل و مطلق» به سر می‌برد. همزمان «ترزا می» ‌در نشستی که با اعضای حزب محافظه‌کار برگزار شده، نسبت به تشدید اختلافات درون حزبی و احتمال به قدرت رسیدن جرمی کوربین رهبر حزب کارگر هشدار داده است. برخی از اعضای حزب محافظه‌کار ضمن انتقاد شدید از عملکرد «ترزا» ‌خواستار کناره‌گیری وی از قدرت هستند. آتلانتیک نیز در گزارشی با‌ اشاره به استعفای دو وزیر کابینه دولت انگلیس نوشته: «با از دست دادن دو وزیر کابینه بر سر طرح خروج ملایم از اتحادیه اروپا، دولت ترزا می ‌در آشفتگی مطلق فرو رفت. اگر 48 عضو پارلمان نامه عدم اعتماد بنویسند، ترزا می ‌در معرض رای عدم اعتماد قرار خواهد گرفت.»