kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۵۹
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷

روسیه و چین قطعنامه پیشنهادی غرب علیه سوریه را وتو کردند

وتوی قطعنامه پیشنهادی فرانسه برای ارجاع پرونده سوریه به دادگاه جنایی بین‌المللی لاهه از سوی روسیه و چین با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شد.

سرویس خارجی-

نماینده آمریکا در سازمان ملل ناخشنودی خود را از اقدام روسیه و چین برای جلوگیری از ارجاع پرونده سوریه به دادگاه جنایی لاهه اعلام کرد.
این چهارمین باری است که روسیه و چین از حق وتوی خود برای تصویب قطعنامه علیه سوریه استفاده می‌کنند.
دولت فرانسه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده بود که در آن خواستار ارجاع پرونده سوریه به دادگاه جنایی بین‌المللی لاهه شده بود.
ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس در این باره اظهار داشت از اقدام روسیه و چین ناخشنود شده است.
این در حالی است که ویتالی چورکین نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد صدور قطعنامه جدید علیه سوریه تنها باعث بدتر شدن اوضاع در این کشور خواهد شد.
وی افزود، ارجاع پرونده سوریه به دادگاه لاهه راه را برای مداخله نظامی باز می‌کند و به وحدت اعضای شورای امنیت و تلاش‌ها برای انجام مذاکرات بین سوری‌ها لطمه می‌زند.
بشار جعفری نماینده دایم سوریه در سازمان ملل متحد نیز گفت، قطعنامه پیشنهادی فرانسه مبنی بر ارجاع پرونده سوریه به دادگاه بین‌المللی کیفری تلاش برخی افراد برای تحمیل اراده و تصمیم خود بر ملت سوریه است.
به گزارش ایسنا بشار جعفری تاکید کرد: هدف کشورهای غربی از ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌هایی درباره سوریه به شورای امنیت به شکست کشاندن حاکمیت سوری‌ها و محقق کردن امکان مداخله نظامی علیه سوریه است.
وی همچنین تاکید کرد: هدف پاریس از ارائه چنین قطعنامه‌ای ایجاد تنش و ناآرامی در روند انتخابات ریاست جمهوری سوریه و به شکست کشاندن تلاش‌های ارتش این کشور در مقابله با گروه‌های تروریستی است.
تلاش کشورهای غربی برای تصویب قطعنامه ضد سوری در حالی صورت می‌گیرد که منابع آگاه در فر انسه با اشاره به حضور هیئتی از مخالفان سوری در پاریس از تمایل آنها برای گشودن باب مذاکره با نظام سوریه خبر دادند.
روزنامه البناء با اعلام این خبر نوشت، مخالفان سوری در دیدار با فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه اختلافات علنی خود را آشکار کردند و گویا همگی منتظر رسیدن به پاریس بودند تا به بیان دیدگاه‌های خود به دور از فشارهای ترکیه، قطر و سعودی‌ها بپردازند.
البناء افزود، رهبران رده اول ائتلاف مخالفان سوری پس از خروج از نشست خود با اولاند اعلام کردند که ائتلاف خواستار سرنگونی نظام سوریه نیست اما می‌خواهد که این نظام را وادار به گفت‌وگو کند.
پایگاه العهد نزدیک به حزب‌الله لبنان نیز از آشتی ملی میان دولت سوریه و گروه‌های مسلح در جنوب دمشق طی ساعات آینده خبر داد.
منابع خبری این عملیات را بزرگترین آشتی در نوع خود در این منطقه دانستند.
اخضر ابراهیمی فرستاده پیشین سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه تاکید کرد پیروزی بشار اسد بر گروه‌های تروریستی در سوریه نزدیک است معاذالخطیب رئیس پیشین ائتلاف مخالفان سوریه نیز طی سخنانی خواستار گفت‌وگو با نظام سوریه شد و گفت، برخی کشورها مایل به ادامه جنگ در سوریه هستند و به تلاش‌های گفت‌وگو علاقه‌ای نشان نمی‌دهند.
تحولات میدانی سوریه حکایت از پیروزی‌های پی در پی نیروهای ارتش در جبهه‌های مختلف سوریه دارد.
ارتش سوریه با عملیات نظامی برنامه‌ریزی شده تروریست‌ها را در حومه شهر درعا غافلگیر کرد و تعداد زیادی از آنان را به هلاکت رساند.
نیروی هوایی سوریه نیز به افراد مسلح در استان درعا 10 ساعت فرصت داد تا این منطقه را ترک کنند.
پیشروی‌های ارتش سوریه در حالی صورت می‌گیرد که نیروهای ارتش از افراد مسلح خواسته‌اند خود را تسلیم کنند و سلاح‌هایشان را تحویل دهند. نیروهای ارتش همچنین بعد از جنگی بی‌امان با گروه‌های تروریستی موفق شدند وارد زندان مرکزی حلب شوند و به محاصره بیش از یک سال و نیم این زندان از سوی تروریست‌ها پایان دهند.
بیش از 100 فرد مسلح نیز درحومه دمشق خود را به نیروهای دولتی تسلیم کردند.
سایر رویدادها
* سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی اعلام کرد که آخرین محموله از سلاح‌های شیمیایی سوریه آماده انتقال است.
* روزنامه شرق‌الاوسط فاش کرد حدود 2000 تبعه تونسی خطرناک در پادگان‌های گروه‌های تروریستی در سوریه حضور دارند.
* شبکه تلویزیونی المنار اعلام کرد، تصفیه حساب در بین گروه‌های تروریستی در شرق سوریه تشدید شده است.
* بر اثر حمله خمپاره‌ای تروریست‌ها در استان درعا 20 نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.
* رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی با پادشاه اردن درباره اوضاع سوریه بحث و تبادل نظر کرد.
* منابع روسی از اعزام هیئت پارلمانی روسیه برای نظارت بر انتخابات سوریه خبر دادند.