دومین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر انقلاب برگزار شد
دومین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر معظم انقلاب با حضور علما و اندیشمندان در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.
امین انصاری، دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در این نشست اظهار داشت: مقام معظم رهبری روز چهارشنبه دوم خرداد 1397 در دیدار با کارگزاران نظام، در ارزیابی عملکرد سازمان ملل و تاکید بر لزوم پیگیری چند پرونده مهم از جنایات حقوق بشری آمریکا، به چند مورد مشخص از نقض فاحش حقوق بشر توسط آمریکا اشاره کردند.وی افزود: در این ارتباط «دومین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب» به ابتکار سازمان جوانان حقوق بشر با همکاری دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، مدیریت حوزههای علمیه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مدیریت حوزههای علمیه خراسان در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.
وی گفت: گفتمانسازیهای بینالمللی مبتنی بر اندیشههای اسلامی و افشای چهره واقعی آمریکا و مدعیان دروغین حقوق بشر و نیز به چالش کشاندن آنها پیرامون مسائل حقوق بشری در سطح بینالملل با عرصه گفتمانهای حقوق بشری حضرت آیتالله خامنهای از اهداف این نشست است.
حجتالاسلام سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان نیز به عنوان مهمان ویژه این نشست بیان داشت: خاستگاه حقوق بشر فعلی بر اساس نگاه سکولاری و لائیک تنظیم شده است و در این نگاه حقوق بشر فقط ابزاری در دست قدرتهای بزرگ برای رسیدن به منافع خود است. مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: بر اساس نگاه دینی انسان اجازه زیادهخواهی به خودش نمیدهد و اجازه زیادهخواهی به دیگران هم نمیدهد، زیر بار ظلم نمیرود و ظلم هم نمیکند در این تفکر کرامت انسانی به وی اجازه میدان دادن به تمایلات نفسانی را نمیدهد و نمیگذارد تمایلات وی او را هدایت کنند.
حجتالاسلام عاملی تصریح کرد: آمریکا خودش را برتر میداند و خصلتهای شیطانی و نفسانی در حقوق بشر آمریکایی حرف اول را میزند. وی افزود: حوزه باید در حال حاضر خودش را برای پاسخگویی به شبهات عصر حاضر در زمینههای مختلف اقتصادی،نسل جوان،اقتصاد و مسائل بینالمللی آماده کند. حقوق بشر در تمام این زمینهها بروز دارد و حوزه باید مهیای فعالیت و پاسخگویی شود. محسن پاکآیین، معاون امور بینالملل دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در این نشست گفت: حقوق بشر آمریکایی خوی استکباری دارد و هر چیزی که بر ضد رژیم صهیونیستی باشد، اینها ضد حقوق بشر مینامند.
وی افزود: علت خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل هم صدور برخی قطعنامههای ضداسرائیلی بود؛ امروز دولتهای مختلف با یکجانبهگرایی آمریکا مخالفت میکنند و همه به دنبال چندجانبهگرایی هستند. سید احسان قاضیزاده هاشمی، رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس شورای اسلامی هم در دومین نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: خروج آمریکا از یونسکو، برجام، اقداماتش در گروه هفت و معاهده پاریس نشانگر یکجانبهگرایی آمریکا است و باید ضد بشر بودن دولت آمریکا و جنایات آن را به نمایش بگذاریم.
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه آمریکاییها در پی از بین بردن استقلال ایران هستند، گفت: آمریکا چهل سال است که هزینههای بسیاری را صرف مبارزه با ایران کرده است و این ما هستیم که چهره واقعی آمریکا را به دنیا نشان دادهایم و پشت صحنه جنایات آمریکا را در دنیا و در زندانهایش و ظلمی که در حق سیاهپوستان میکند، برای جهانیان بر ملا ساختهایم.
حسین شیخالاسلام، سفیر سابق ایران در سوریه و مشاور سابق وزیر امور خارجه دیگر سخنران این نشست تخصصی گفت: آنچه در تاریخ ایالات متحده آمریکا و در میان سردمداران این کشور همواره مشترک بوده این است که همواره با روحیه تکبر و نخوت با سایر دولتها و ملتها برخورد میکنند. اگر به تاریخ رجوع کنیم شاهدیم آنها نسبت به بسیاری از تعهدات خود پایبند نیستند. در پایان این نشست، بیانیهای توسط امین انصاری دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر قرائت شد که مورد تاکید و تصویب شرکت کنندگان در این نشست قرار گرفت.در این بیانیه آمده است: مقطع فعلی فرصت مناسبی است تا مسئولین سیاست خارجی و قضائی در ایران، با همکاری کشورهایی که مکررا از سوی آمریکا به نقض حقوق بشر متهم شدهاند و همچنین سازمانهای مدافع حقوق بشر، بتوانند گامهای مناسبی را برای افشای حقوق بشر آمریکایی بردارند. مصادیق آشکار نقض حقوق بشر توسط آمریکا در زندانهای گوانتانامو، ابوغریب، بگرام، سوزاندن فرقه داوودیه و همچنین حمایت کاخ سفید از جنایات اسرائیل و سعودی در فلسطین و یمن و حمایت از تروریسم قابل پیگیری میباشد. در عرصه دیپلماسی عمومی نیز با توجه به تقارن با هفته حقوق بشر آمریکایی که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده توجه نهادهای غیردولتی، انجمنهای دانشجویی و رسانهها به این موضوع بسیار مهم است.