با بازداشت 100 شخصیت سیاسی
کودتاچیان در تایلند رسما قدرت را به دست گرفتند
ارتش تایلند پس از اعلام رسمی کودتای نظامی در این کشور، 100 شخصیت سیاسی برجسته را تحت تعقیب قرار داد.
به گزارش خبرگزاریها، «پرایوت چان اوچا» فرمانده ارتش تایلند پنجشنبه با حضور در تلویزیون این کشور اعلام کرد نیروهای مسلح تایلند با هدف بازگشت آرامش به کشور، قدرت را در دست گرفتند. اوچا پس از شکست دور دوم گفتوگوهای رهبران جریانهای سیاسی رقیب، تصمیم گرفت که به ساختمان تلویزیون بیایدو خبر فوق را اعلام کند. تایلند از سال 1933 تاکنون شاهد 13 کودتا بوده است.
در پی اعلام کودتا، در پنجشنبه شب مقررات منع آمد و شد در بانکوک برقرار گردید و 100 رهبر سیاسی نیز از طرف کودتاچیان تحت تعقیب قرار گرفتند.
به گفته شاهدان، رهبران دو حزب اصلی و رقیب تایلند که برای گفتوگو به یک ساختمان متعلق به ارتش رفته بودند، بازداشت شدهاند و خبری از آنها در دست نیست. فرماندهان کودتاچی علاوه بر عزل دولت، قانون اساسی را نیز به حالت تعلیق درآوردند و به همه تظاهرکنندگان هشدار دادند از حضور و تجمع درخیابانها خودداری کنند.
تایلند طی ششماه گذشته شاهد ناآرامی و اعتراضات خیابانی علیه دولت «یینگلوک شیناواترا» بود. شیناواترا اخیرا توسط دادگاهی در تایلند از پست نخستوزیری عزل و یکی از دستیارانش جانشین وی شد و دولت موقت تشکیل داد.
واکنشها
دولت آمریکا علیه کودتا درتایلند موضعگیری و اعلام کرد در مورد همکاری نظامی خود با بانکوک تجدیدنظر میکند.
وقتی از خانم «ساکی» سخنگوی وزارت خارجه دولت «باراک اوباما» سؤال شد که پس چرا در قبال وقوع کودتا در مصر چنین موضعی نگرفتید، پاسخ داد: نگاه ما به تحولات، متفاوت است، چون در هر کشوری شرایط متفاوتی حاکم است.
دولتهای اسپانیا، آلمان، فرانسه و انگلیس نیز با انتشار بیانیههای جداگانهای، کودتا در تایلند را محکوم کردند. دولت ژاپن هم کودتا در تایلند را تأسفبار خواند. شماری از کشورهای دیگر آسیایی و اروپایی نیز نسبت به وقوع کودتا در تایلند ابراز نگرانی کردند.
آخرین خبرها از تایلند حاکی است، «یینگلوک شیناواترا» نخستوزیر برکنار شده به همراه خانوادهاش توسط نظامیان کودتاچی بازداشت شده و فرمانده ارتش نیز خود را نخستوزیر تایلند اعلام کرده است.