kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۳۹۸
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۷
در پی ناکامی سیاست‌های وزارت مسکن

عباس آخوندی: سیاست‌های انقلابی تاثیر منفی در بازار مسکن می‌گذارد!

با گذشت پنج سال از مدیریت وزیر لیبرال روحانی در حوزه مسکن که موجب گرانی شدید مسکن و افزایش اجاره بها شده است، عباس آخوندی طی اظهارات عجیبی مدعی شد با اعمال سیاست‌های انقلابی شاهد تاثیر بسیار منفی در بازار مسکن خواهیم بود!

گروه اقتصادی-

بدون شک در دولت حسن روحانی، ضعیف‌ترین عملکرد اقتصادی به وزارت راه و شهرسازی اختصاص دارد، وزارتخانه‌ای که وزیر آن، صرفا به ساختن کلمه ترکیب از کلید واژه‌های اقتصادی لیبرال‌ها اکتفا کرده و به وظایف خود در این وزارتخانه (مانند تسهیل ساخت مسکن توسط بخش خصوصی، اتمام پروژه مسکن مهر و...) بی‌توجه مانده است.
از همان ابتدای دولت تدبیر و امید، عباس آخوندی کار خود را با حمله به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، مسکن مهر و... شروع کرد و تا همین چند هفته پیش هم مشغول دفاع از برجام و توجیه حذف یارانه‌ها بود؛ اگر کسی از بیرون اظهارات وی را دنبال کند احساس می‌کند وزیر راه آنقدر بیکار است که در هر زمینه‌ای که میلش بکشد سخنرانی می‌کند!
در ادامه همین اظهار نظرهای جلب توجه‌کننده، روز گذشته هم آخوندی در پایان نشست بررسی راهکارهای تعادل در بازار مسکن گفت: «سیاست‌ها نباید به گونه‌ای باشد که حقوق مالکیت‌اشخاص تحت عنوان سیاست‌های انقلابی تحت تأثیر قرار گیرد، چون بلافاصله هم در بازار اجاره و هم در بازار تولید مسکن، اثر منفی بسیار زیادی خواهد گذاشت.»وی ادامه داد: «سیاست‌های کنترلی قیمت مسکن علاوه‌بر نقض حقوق مالکیت‌اشخاص، سبب می‌شود که بازار زیرزمینی و فساد در این بخش ایجاد شده و عرضه مختل شود.»
آخوندی در حالی سیاست‌های انقلابی را دارای اثرات منفی در بازار مسکن معرفی کرده که تاکنون هیچگاه سیاست‌هایی با عنوان سیاست‌های انقلابی در عرصه مسکن نه تنها اجرایی نشده بلکه مطرح هم نشده است؛ اگر منظور ایشان از سیاست‌های انقلابی، سیاست‌های کنترل قیمتی است باز هم هیچکسی تاکنون نگفته سیاست‌های انقلابی چنین معنایی دارد.
اتفاقا سؤال مهمی که در این میان وجود دارد این است که اگر به دلیل عملکرد ضعیف آخوندی، چهار سال مسکن، در رکود به سر برده و روز به روز هم این رکود عمیق‌تر شده، آیا هزینه این بی‌کفایتی‌ها را سیاست‌های انقلابی باید پرداخت کند؟
باید به وزیر محترم راه و شهرسازی گفت، سیاست‌های انقلابی به معنای کار جهادی است که در حدود دو ماه و با کار سه شیفته، پروژه آبرسانی آبادان و خرمشهر را تامین کرده است، سیاست‌های انقلابی به معنای تلاش جوانان نخبه برای بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و بسیاری از این موارد است؛ ولی آقای وزیر به جای اینکه خودش هم از این سیاست‌ها استفاده کند، سعی می‌کند انقلابی‌گری را مترادف با سوسیالیسم جلوه داده و باز هم از توضیح عملکرد «تقریبا هیچ» خود طفره برود.
با آخوندی تا دوران جنگ!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر راه و شهرسازی روز گذشته همچنین ادامه داد: «بخش مسکن عمدتاً به بخش خصوصی متکی است؛ برخی می‌گویند دولت باید در این شرایط ورود کند، اما به محض اینکه دولت وارد ساخت مسکن شود، رقابت دولت با بخش خصوصی به ایجاد مشکل در حوزه عرضه مسکن منجر خواهد شد، بنابراین در تصمیم‌گیری‌ها کاری نکنیم که دولت جانشین بخش خصوصی شود.» در همین سخنان به خوبی می‌شود فهمید که آخوندی با فرار رو به جلو خواسته باز هم بر عملکرد افتضاح خود ماله بکشد، چراکه بر اساس گزارش بانک مرکزی که مشرق منتشر کرده، در سال گذشته تعداد ساختمان‌های شروع‌شده توسط بخش خصوصی در مناطق شهری کشور (آمار واحدهایی که ساخت آنها در سال ۱۳۹۵ شروع شده) به ۹۴ هزار واحد رسید که کمترین رقم در سه دهه اخیر (از سال ۱۳۶۸ بدین سو) بوده است. مگر آقای آخوندی مدعی ساخت مسکن توسط بخش خصوصی نیست؟ خب ساخت و ساز بخش خصوصی در دوره خود ایشان به کمترین میزان سه دهه اخیر رسیده است؛ با ملاک خود ایشان باید گفت بدترین عملکرد دهه‌های اخیر در حوزه ساخت مسکن در دوره خودشان بوده است. از دوران دفاع مقدس بدین سو هیچ گاه سابقه نداشته که تعداد ساختمان‌های شروع‌شده توسط بخش خصوصی در مناطق شهری کشور در یک سال به زیر ۱۰۰ هزار واحد برسد اما در سال ۱۳۹۵ این اتفاق ناگوار رخ داده است. شگفت‌آور است که آقای آخوندی (که یک تنه ساخت و ساز مسکن توسط بخش خصوصی را به دوران جنگ برگردانده) مدعی ساخت مسکن توسط بخش خصوصی شده است!
مسکن مهر؛ بد، بد، بد!
وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود به موضوع مسکن مهر هم‌اشاره کرد و گفت: «در سال 85 تا 92 دولت تحت عنوان مسکن مهر در ساخت و ساز مداخله کرد که اثر مخرب داشت. تنها دوره‌ای که دولت در ساخت و ساز مسکن ورود کرد، در دهه 80 بود که مسکن مهر را ایجاد کرد و فکر می‌کرد می‌تواند با آن قیمت مسکن و زمین را کنترل کند که شکست خورد.»
هرچند به سخنان آخوندی علیه مسکن مهر عادت کرده‌ایم اما اینکه وی هنوز هم (که پنج سال از روی کار آمدنش می‌گذرد) آن را رها نمی‌کند دیگر نوبر است!، به آقای آخوندی باید گفت اولا در ساخت مسکن مهر، پیمانکاران بخش خصوصی نقش قابل توجهی ایفا کردند و ثانیا مسکن مهر هرچه بود میلیون‌ها نفر را خانه‌دار کرد، شما که آن را تعطیل کردید و حتی تعهدات قبلی را بعد پنج سال نتوانستید تمام کنید، صلاحیت چنین انتقادی را ندارید.
جناب وزیر راه و شهرسازی! بهتر نیست کمی هم درباره عملکرد خودتان صحبت کنید؟ البته وقتی طبق قانون برنامه ششم توسعه، باید در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۶۸۰ هزار مسکن شهری جدید در کشور تولید می‌شد که کمتر از نصف آن تحقق پیدا کرد و طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، عملکرد دولت یازدهم در حوزه مسکن روستایی افتضاح‌ بوده به طوری که تولید مسکن در سال گذشته نسبت به رکورد دولت دهم نزدیک به ۸۰ درصد کمتر است؛ بهتر است حرفی از عملکردتان نزنید و فقط مسکن مهر را بکوبید!