تذکر نمایندگان به روحانی برای ترمیم کابینه در جنگ اقتصادی
امروز شاهد حضور داعش اقتصادی در تهران هستیم
دیروز در مجلس طرح 2فوریتی برای حمایت از اقتصاد ملی به تصویب نمایندگان نرسید ضمن آنکه نمایندگان همچون روزهای قبل در تذکرهای خود خواستار ترمیم کابینه و بخصوص تیم اقتصادی دولت شدند، همچنین نماینده دامغان اخلالگران اقتصادی را به تروریستهای داعش تشبیه کرد که امنیت، آسایش و آرامش زندگی مردم را هدف گرفتهاند.
سرویس سیاسی-
در شماره دو روز قبل پیرامون طرح دو فوریتی «حمایت از اقتصاد ملی در مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا» توضیحاتی ارائه کردیم و برخی مواد آن را نیز آوردیم. همانطور که گفته بودیم قرار بود امروز در صحن مجلس پیرامون این طرح بحث و گفتوگو شود.
کوتاه کلام آنکه این طرح پس از بررسی و استماع سخنان موافقان و مخالفان به رای گذاشته شد که گویا تنها 33نفر به آن رای مثبت دادند، بنابراین طرح مذکور به تصویب نرسید. همچنین لازم به ذکر است که فراکسیون نمایندگان ولایی نیز با این طرح مخالف بودهاند لذا دیروز در حاشیه جلسه مجلس دلایل این عدم موافقت را از یکی از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی جویا شدیم.
طرح 2فوریتی بسیار کلی بود
سیدحسین نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین در مجلس دهم به خبرنگار کیهان گفت: دیروز در فراکسیون نمایندگان ولایی جلسه داشتیم و نتیجه اینکه ما با این طرح موافق نبودیم.
وی در پاسخ چرایی مخالفت فراکسیون نمایندگان ولایی با طرح مذکور تشریح کرد: مخالفت ما با این طرح به دو دلیل بود: نخست محتوایی و دلیل دوم به خاطر استراتژی. دلیل استراتژی ما هم این بود که چون دولت درگیر مسایل اقتصادی است و به همین خاطر گرههای امور را میداند او باید لایحه بدهد و بگوید برای بهبود شرایط اقتصادی من با این موانع روبرو هستم. در حقیقت ما لایحه دولت را بررسی و تصویب کنیم و اعلام آمادگی هم کردهایم برای کمک به دولت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در ادامه افزود: به لحاظ محتوایی هم ایراد آنجاست که یک طرح 24مادهای که به صورت کلی به همه چیز پرداخته قطعا نمیتواند پاسخگوی شرایط باشد. فقط مسائل را پیچیدهتر خواهد کرد و دولت را با مشکلات بیشتری روبرو میکند و در اجرای آن هم مشکل به وجود خواهد آمد. به همین دلایل هم فراکسیون نمایندگان ولایی اعلام کرد که با آن مخالف است.
نقوی حسینی گفت: امروز هم این طرح در مجلس مطرح شد و سه نماینده مخالف و سه نماینده موافق طرح صحبت کردند و بحث شد و در نهایت تصویب هم نشد.
مذاکره با دولت برای ارائه لایحه
دیروز در مجلس شنیدیم که گویا بخشهایی از این طرح به این دلیل که مغایر قانون اساسی بوده مورد مخالفت نمایندگان قرار گرفته است. این را از نماینده ورامین پرسیدیم که در پاسخ گفت: بله. برخی مواد آن مغایر قانون اساسی است. مثلا خلاف اصل 75 قانون اساسی است. در برخی از مواد این طرح آمده است که دولت مکلف است در فلان رابطه برنامه ارائه دهد. مجلس که نمیتواند دولت را مکلف به ارائه لایحه کند.
با وجود عدم تصویب این طرح چه راهکاری برای موضوعات اقتصادی صورت خواهد پذیرفت؟ نقوی حسینی در پاسخ به این سؤال خاطر نشان کرد: قرار بر این شد که مذاکراتی با دولت صورت بگیرد و دولت لوایح مورد نیاز خودش را برای بهبود شرایط اقتصادی ارائه دهد و مجلس هم در این زمینه به دولت کمک خواهد کرد.
آنچه مردم را میآزارد
کوروش کرم پور حقیقی دیروز در نطق میان دستور خود، گفت: خادم ملت در خانه ملت، در دفاع از حق ملت سازش نمیکند، از حق خود میگذرد و به منافع ملی فکر میکند و براساس آن عمل میکند منافع حوزه انتخابیه را به منافع همه ملت ایران ترجیح نمیدهد. وی بیان کرد: امروز در صحن مقدس مجلس با صدای رسا به خودم و شما تذکر میدهم که هرچند مشکل امروز ما بیکاری و گرانی و افزایش نرخ ارز، طلا و مسکن است اما آنچه مردم را میآزارد؛ سوء مدیریت اجرایی و نظارتی و وجود فساد اداری است.
ابوالفضل حسنبیگی دیروز در نطق میان دستور خود گفت: اگر جوانان ما در سوریه و عراق نبودند امروز شاهد حضور داعش در تهران بودیم کما اینکه امروز داعش اقتصادی و سربازان آن را در پایتخت میبینیم.
مهرداد بائوج لاهوتی سخنگوی فراکسیون مستقلان ولایی دیروز در تذکری گفت: همه مشکلات به تحریمها برنمیگردد؛ تیم اقتصادی دولت روحانی قوی نیست. 6 ماه است که از آقای روحانی میخواهیم که در مجلس پاسخگوی نمایندگان باشد اما به این خواسته توجهی نشده است.
محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس دیروز گفت: با 100 الی500 میلیارد تومان پول ارز خریداری کردند اما تاکنون هیچ ارزی مبادله نشده و به وسیله تلفن بین خود رد و بدل کردند.
بیت الله عبداللهی نماینده مردم اهر در مجلس در نشست علنی امروز (چهارشنبه) پارلمان در تذکر شفاهی اظهار داشت: رسانهها از پرداخت دلار 4200 تومانی برای کالاهای غیرضروری خبر دادند که انشاءالله صحت نداشته باشد.
دعوت به وحدت با تهمت امتیازخواهی!
این روزها موضوع تغییر و تحول در کابینه دولت به یکی از داغترین بحثهای رسانهای تبدیل شده است. طیف موسوم به اصلاحطلب پیش از این آشفتگی که در بازار و اقتصاد پدیدار شده بر طبل لزوم تغییر و تحول میکوبیدند. در این روزها و پس از آنکه رئیسمحترم جمهور مواضع خویش را درخصوص جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران و لزوم ایستادگی در برابر آن بیان کرد اصولگرایان نیز از آن استقبال کردند، اما این استقبال چندان به مذاق روزنامههای این طیف خوش نیامد. آنها حرکتی توامان را در پیش گرفتهاند به منظور القا این معنا که حمایت اصولگرایان برای امتیاز گرفتن است!!
دیروز با چند تن از نمایندگان طیف اصولگرا سخن گفتیم. آنها برخلاف جریان روزنامههای زنجیرهای تنها تقاضای خود را بهبود معیشت مردم و حفظ سربلندی و عظمت میهن عزیز عنوان کردند. به عبارتی ایشان از مواضع اخیر آقای روحانی در سوئیس حمایت کرده و آن را مسیر عزتمندانه در برابر زیاده خواهی و گستاخی غرب میدانستند.
به عبارتی روزنامههای اصلاحطلب اگرچه پیش از این شعار وحدت سر میدادند اما اکنون که جریان اصولگرا از مواضع اخیر رئیسدولت حمایت کرده با تهمت امتیازخواهی سعی در غبارآلود کردن فضا دارند.
نامه سردار، مصداقی از تکلیفگرایی
پیرامون این مسایل و همچنین مواضع مجلس درخصوص لزوم تغییر و تحول در کابینه با محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم شریف کرمان در مجلس به گفتوگو پرداختیم و او در رابطه با موضوعات مذکور گفت: جریان اصولگرا با اینکه در انتخابات ریاست جمهوری به آقای روحانی رای نداد اما مواضع اخیر رئیسمحترم جمهور باعث شد تا حمایت خویش را از آن اعلام کند. این یعنی برای ما شخص و جریان سیاسی مهم نیست بلکه این تفکر و مواضع و اقدامات است که تعیینکننده است.
وی تصریح کرد: ما به این شیوه افتخار میکنیم که در آن، ملاکهای اصلی برای حمایت، مواضع و عملکرد افراد در راستای انقلاب، خط امام و رهبری و منافع ملی است. لذا همین نگاه و شیوه باعث میشود که شخصی مانند سردار عزیز قاسم سلیمانی که من شخصا دستان او را با افتخار میبوسم به آقای روحانی نامه بنویسد و بگوید که برای مواضع شجاعانه اخیر دستان شما را میبوسم. خلاصه آنکه ما مکلف هستیم به حرکت در مسیر انقلاب، امام و رهبری که همان مسیر عزت و استقلال است و وحدت و همراهی ما براساس مبانی فکری است و قطعا تهمت امتیازخواهی توهینی است به کسانی که در این مسیر حرکت میکنند.
رئیسدفتر آقای روحانی هفته گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که ما هم اعتقاد داریم که در شرایط فعلی باید از نیروهای متناسب با این شرایط استفاده کرد و آنهایی که در کابینه انتخاب شدند برای زمان صلح بودند. البته ما از روز اول گفته بودیم که جنگ اقتصادی در جریان است و اکنون جنگ تشدید شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که دولت اقدام کند، اگر دولت اقدام نکند به صورت طبیعی مجلس از ابزارهای خودش استفاده خواهد کرد. برخی از این ابزارها به صورت مستقیم هستند مانند سؤال و استیضاح وزرا و برخی دیگر از ابزارهای مجلس، غیرمستقیم هستند.
کابینهای چابک، قدرتمند و هماهنگ
پورابراهیمی گفت: تاکید ما درخصوص راهکارهایی که دولت میتواند اتخاذ کند این است که با همین نگاه اخیر و با استفاده از نیروهای چابک تغییراتش را انجام دهد. رئیسجمهور هفته پیش به صراحت اعلام کردند که ما اکنون در جنگ هستیم و باید تمامقد بایستیم. در کل مواضع اخیر ایشان مواضع خوب و محکمی بود. این رویکرد دولت است و حالا کابینه و مدیران دولت باید با این رویکرد هماهنگ شوند. بنابراین انتظار این است که رئیسجمهور یک تیم قدرتمند، چابک و هماهنگ را انتخاب کند. نماینده کرمان در پاسخ به این سؤال که به نظر شما کدام وزارتخانهها در اولویت هستند؟ تاکید کرد: به نظر من همه وزارتخانههایی که به نوعی با اقتصاد در ارتباط هستند.
اگر دولت بخواهد تمام تیم اقتصادی خود را تغییر دهد آیا این موجب شوک منفی به بازار و اقتصاد کشور نخواهد شد؟ این سؤال را پورابراهیمی این گونه پاسخ داد: ببنید اگر دولت بخواهد یک وزیر را عوض کند، این تغییری ایجاد نخواهد کرد. الان هم به بعضی افراد پیشنهاد شده برای تصدی پست، به یک فرد این پیشنهاد داده شده و آن فرد گفته است که من به شرطی خواهم آمد که فلان مسئول و فلان مسئول با من هماهنگ باشند. یعنی یک نفر (هر چقدر هم که توانمند باشد) نمیتواند در یک مجموعه ناهماهنگ کاری از پیش ببرد.
شباهت کابینه و تیم فوتبال
نماینده کرمان افزود: میخواهم بگویم کابینه مثل یک تیم فوتبال است اگر در یک تیم مهاجمین با هافبکها و هافبکها با مدافعین هماهنگ نباشند، بهترین بازیکنان را هم که در اختیار داشته باشید نتیجهای نخواهید گرفت. یعنی این تیم است و این کار تیمی است که به نتیجه خوب منجر میشود.
او گفت: ما اعتقادمان این است که اگر اعضای کابینه در قالب یک تیم و هماهنگ با یکدیگر و هم راستا با سیاستها و راهکارهای اتخاذ شده حرکت کنند، ما میتوانیم اقتصادمان را در حد متوسط به بالا حفظ کنیم علیرغم تحریمهایی که هست.
کلید بهبود شرایط در دستان رئیسجمهور
این نماینده اصولگرای مجلس دهم تصریح کرد: اینها بستگی به شخص آقای رئیسجمهور دارد که تیم را تبدیل کند به یک تیم چابک و کارآمد. الان در دولت اختلافات جدی در سیاستگذاری وجود دارد. نه در مرحله اجرا بلکه در همان مرحله سیاستگذاری به این صورت که یکی میگوید من ارز آزاد را قبول دارم، آن دیگری میگوید من قبول ندارم. خب ببینید به این صورت دو بخش اقتصادی در مجموعه دولت نظراتشان کاملا خلاف یکدیگر میشود، یک چنین مجموعهای چگونه میتواند حرکت رو به جلو داشته باشد؟
رئیسکمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: نکته مهم دیگر این است که افراد کابینه باید از جان و دل سیاستهای اتخاذ شده را قبول داشته باشند نه اینکه با دستور انجام شود.
پورابراهیمی در پایان گفت: این را عرض کنم که حرکت به سوی بهبود اوضاع کاملا به رئیسجمهور بستگی دارد، چون مجلس اگر وارد استیضاح هم بشود، بالاخره یکی را استیضاح کند، دوتا را استیضاح کند، دست آخر چه؟! بنابراین آنچه مطلوب مجلس است این است که شخص رئیسجمهور با رغبت و میل خودش تیم اقتصادی مناسب شرایط را تعیین کند.