عضو کمیسیون عمران مجلس:
بیتدبیری مسئولان مسکن را گران کرد
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمیتوان همه علل منتهی به گرانی مسکن را به دلالی ربط داد، گفت: مسکن با بیتدبیری و بیبرنامگی مسئولان گران شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن خستهبند با اشاره به اظهارات برخی مسئولان درخصوص اینکه دلالی و همچنین ایجاد جو روانی از سوی برخی مشاوران املاک عاملی اصلی گرانی مسکن است، اظهار داشت: دلالی یک قسمت مهم از واقعیت گرانی مسکن است، اما همه علل گرانی به این موضوع برنمیگردد.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از گرانی مسکن ناشی از نگه داشتن فنر قیمتی بهمدت سالیان متمادی در این حوزه و رها شدن یکباره آن است، افزود: اکنون با رهاشدگی فنر قیمتی در بخش مسکن قیمتهای حبابی بسیاری در این بازار شکل گرفته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از روند سرایت گرانی به بازارهای مختلف، گفت: در حال حاضر گرانی مصالح ساختمانی در همه بخشها یکی از معضلاتی است که تاثیرات منفی بر بازار مسکن داشته است.
خستهبند با بیان اینکه بیبرنامگی بیش از هر عامل دیگری بر حجم حباب قیمتی افزوده و مسکن با بیتدبیری و بیبرنامگی مسئولان گران شده، بیان کرد: عدم ساختوساز مسکن بهاندازه نیاز کشور در سالهای اخیر نیز از عمده دلایل دیگر گرانی مسکن است.
وی اضافه کرد: شاید در برههای قیمت مسکن کاهش یابد اما با این وضعیت تنها 20 درصد کاهش قیمت خواهیم داشت.
در همین راستا، مدیر امور اعتباری بانک مسکن از تغییرات جدید در سیاستهای اعتباری بانک مسکن در سال 97 برای پرداخت وام مسکن خبر داد.
بر این اساس، وام ساخت مسکن از این پس به سازندگان واحدهای میانمتراژ تعلق میگیرد. این متراژ در تهران ۷۵ و در شهرستانها ۱۰۰ متر اعلام شده است.
محمدحسن علمداری جامعه هدف بانک مسکن را افراد میان درآمد اعلام کرد و گفت: به همین دلیل سیاست ما برای افرادی است که در منطقه ساخت، متراژ و قیمت مسکنهای ساختهشده نیاز مصرفکننده و توان پرداخت آن را در نظر گرفتهاند.
مدیر امور اعتباری بانک مسکن، خط قرمز سیاستهای بانک مسکن را در سال 97 ممانعت از ورود به بازار واحدهای لوکس و بزرگ متراژ دانست و گفت: علت ناتوانی مردم در خرید مسکن متناسب نبودن خانههای ساختهشده با نیاز مردم است به همین دلیل با وجود دو میلیون و 500 هزار خانه خالی بیش از سه میلیون تقاضا در بازار وجود دارد که خانههای خالی قابل خرید برای مردم نیست.
وضع اسفبار مسکن مهری که ۶ سال پیش باید تحویل میشد
همچنین سلیم عبدی، مدیر مسکن مهر فاز 9 قدیم پردیس با اشاره به اینکه کل فاز 9 قدیم شامل سه هزار و 800 واحد مسکن مهر است اعلام کرد تاکنون 300 واحد تحویل متقاضیان شده و دیوار حائل اجرا شده دارای مشکلاتی بود که شرکت عمران پردیس با یک قرارداد 20 میلیارد تومانی با یک شرکت داخلی در حال مقاومسازی این دیوارهاست.
عبدی درخصوص زمان اتمام این پروژه، گفت: با توجه به اینکه این پروژه پنج سال به تاخیر افتاده است، مدیرعامل و هیئت مدیره تمام نیروی خود را بهکار بستهاند تا پایان امسال پرونده واحدهای مسکن مهر فاز 9 قدیم بسته شود.
وی همچنین درباره قیمت واحدهای مسکن مهر گفت: پروژههای تحویلشده که برق و گاز دارند اما آب ندارند و با تانکر آب آن تأمین میشود، بالای 200 میلیون خرید و فروش میشود. در گذشته واحدهای فاز 9 قدیم را 30 میلیون تومان هم نمیخریدند.
مدیر مسکن مهر فاز 9 قدیم پردیس ادامه داد: بزرگترین مشکل کنونی متقاضیان مسکن مهر به جز آب، بسته بودن شبکه فاضلاب است که باعث شده فاضلاب به داخل واحدها برگردد که مشکلات فراوانی را برای مردم بهوجود آورده است.