گزارشهای رسمی بانک مرکزی نشان داد
افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی در یکسال اخیر
گزارشهای رسمی حکایت از آن دارد که قیمت کالاهای اساسی به شدت در یکسال اخیر افزایش را تجربه کرده که در صدر آنها تخممرغ با ۵۵ درصد، میوه با ۴۴ درصد و گوشت قرمز با ۲۳درصد قرار دارند.
بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به هشتم تیر ماه را اعلام کرد که طی آن قیمت هفت گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و چهار گروه کاهش نشان میدهد.
براساس این گزارش، قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته منتهی به هشتم تیرماه نسبت به هفته مشابه سال قبل 12/5 درصد، تخم مرغ 54/7 درصد، برنج پنج درصد، حبوب یک درصد، میوههای تازه 44/4 درصد، سبزیهای تازه 12/3 درصد، گوشت قرمز ۲۳ درصد، چای 20/8 درصد و روغن نباتی 8/3 درصد رشد داشته است. همچنین قیمت خُرده فروشی قند و شکر 0/7 و گوشت مرغ 2/4 درصد کاهش
یافته است.
براساس این گزارش، در هفته منتهی به هشتم تیر ماه نرخ لبنیات دو دهم درصد، برنج هشت دهم درصد، حبوب یک دهم درصد، سبزیهای تازه یک و هشت دهم درصد، گوشت قرمز دو و سه دهم درصد، قند و شکر سه دهم درصد و روغن نباتی یک دهم درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ تخم مرغ دو و چهار دهم درصد، میوههای تازه سه دهم درصد، گوشت مرغ چهار و دو دهم درصد، و چای یک دهم درصد کاهش یافت.
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت ماست پاستوریزه و شیر پاستوریزه بدون تغییر بود. بهای پنیر پاستوریزه معادل دو دهم درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین هفت دهم درصد تا دو و شش دهم درصد افزایش یافت. بهای تخم مرغ نیز معادل دو و چهار دهم درصد کاهش داشت و شانهای ۱۱۵ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش میرفت.
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل یک درصد، برنج داخله درجه یک هشت دهم درصد و برنج داخله درجه دو هفت دهم درصد کاهش یافت. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی معادل یک درصد و لوبیا چشم بلبلی شش دهم درصد کاهش داشت ولی قیمت سایر اقلام بین یک دهم درصد تا یک درصد افزایش داشت.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری لوبیا سبز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت هلو معادل پنج و 9 دهم درصد و خربزه 12/3 درصد افزایش داشت اما قیمت سایر اقلام بین یک و هشت دهم درصد تا هشت و نیم درصد کاهش یافت.