غذاهای قلیایی دوست بدن انسان
با توجه به این که بدن انسان به اسیدی شدن تمایل دارد، آگاهی از این که کدام مواد غذایی قلیایی میتوانند به ایجاد تعادل در بدن کمک کنند، اهمیت دارد. این عاملی کلیدی برای حفظ شرایط خوب سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت و سرطان است.
به گزارش «استپ توهلث»، شاید درباره فواید یک رژیم غذایی قلیایی چیزهایی شنیده باشید. پزشکان، پژوهشگران و طبیعتگراها به اهمیت مصرف مواد غذایی قلیایی برای ایجاد تعادل در pH بدن اشاره دارند. همچنین، pH اسیدی محیطی ایدهآل برای بسیاری از بیماریها محسوب میشود.
قلیاییسازی فرآیندی است که در آن غلظت بالای اسید در خون یا ادرار کاهش مییابد. غلظت بالای اسید میتواند موجب بروز برخی بیماریها یا شرایط سلامت شود.
pH بدن چیست؟
pH مخفف پتانسیل هیدروژن است. تمام محلولها، از جمله خون و بافتها، دارای سطوحی از یونهای هیدروژن هستند. این سطوح در مقیاسی از 0 تا 14 اندازهگیری میشوند.
7 شرایطی خنثی است، هر چیزی کمتر از 7 اسیدی و هر چیزی بیشتر از 7 قلیایی در نظر گرفته میشود. در بدن انسان، سطح pH در هر اندام متفاوت است. در روده، پوست و واژن، تعادل بیشتر اسیدی است زیرا از این طریق باکتریها محدود میشوند. در بزاق، تعادل بیشتر قلیایی است.
همچنین، فرآیندهایی مانند تنفس، سوخت و ساز و ورزش اسید تولید میکنند و بدن تلاش میکند از طریق مبارزه به تعادل دست یابد.
فعالیتی که بدن ما انجام میدهد تا به یک pH متعادل دست یابد، فرآیندی پیچیده است که ما میتوانیم از طریق مواد غذایی مصرفی روزانه خود تاثیر مثبتی بر آن داشته باشیم.
غذاهای قلیایی چه چیزهایی هستند؟
برخی مواد غذایی بسیار اسیدی هستند که میتوان به گوشت قرمز، محصولات لبنی، شکر سفید، آرد پالایش شده، و مواد غذایی صنعتی اشاره کرد. در مقابل، مواد غذایی قلیایی آنهایی هستند که به قلیاییسازی تعادل بدن کمک میکنند.
افزایش اسیدیته (اسیدوز مزمن خفیف) موجب بروز التهاب در بافتها شده و آنها را به مکانی ایدهآل برای بیماریها تبدیل میکند. یک رژیم غذایی قلیایی مواد معدنی ضروری برای ایجاد تعادل در pH اسیدی را فراهم میکند.
رژیم غذایی قلیایی
از چه چیزهایی تشکیل شده است؟
میوهها و سبزیجات برگدار سبز نمونههایی از مواد غذایی حاوی مقادیر بالا از مواد معدنی هستند که با pH اسیدی مقابله میکنند. آنها را میتوانید در مقادیر زیاد مصرف کنید.دانههای خوراکی، جوانهها، حبوبات و میوههای خشک دارای مقادیر بالاتری از پروتئین هستند.
گیاهان دارویی، ادویهها، میکروگرینها، جلبک و مواد غذایی پروبیوتیک نیز در این رده قرار دارند.
مهمترین مواد غذایی قلیایی
اسفناج- کلم - خیار- بروکلی- آووکادو- کرفس- انواع فلفل
فواید رژیم غذایی قلیایی
یک رژیم غذایی قلیایی میتواند دیابت نوع 2 را معکوس کند. این نوع از دیابت رابطه نزدیکی با رژیم غذایی و سبک زندگی ما دارد.
یک عامل کلیدی در هر رژیم غذایی تنوع موجود در آن است. از این رو، مصرف مواد غذایی قلیایی مختلف توصیه میشود. فواید کوتاه و میان مدت شامل بهبود در سطوح گلوکز و انسولین خون خواهند بود.
اگر نیازمند دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از مواد ضدالتهاب هستید، راه حل مصرف مواد غذایی قلیایی است. التهاب مزمن در بیماریهای قلبی عروقی و انحطاط عصبی بسیار رایج است.
همچنین، باید به این نکته اشاره داشت که واکنش بدن به التهاب، یک سیستم ایمنی بسیار فعال است که به تدریج به اندامها آسیب وارد میکند.
عادتهایی برای قلیاییسازی بدن
روز خود را با نوشیدن دو لیوان آب گرم که آب یک چهارم لیمو در آنها ریخته شده است، آغاز کنید. آبلیمو یک قلیایی قوی است. از شکر سفید پرهیز کنید. این عامل التهابی اصلی در اندامهای بدن است.سبزیجات خام و آب سبزیجات بیشتر مصرف کنید.
مواد سرطانزا از اکسیژن موجود در سبزیجات سبز تنفر دارند. ورزش کنید. هیچ چیزی بهتر از یک برنامه ورزشی منظم روزانه به کاهش استرس و تولید هورمونهای اسیدی مانند کورتیزول و آدرنالین کمک نمیکند.
از مواد شیمیایی مانند شیرینکنندهها و داروهای غیرضروری پرهیز کنید. درباره هر پرسشی همواره با پزشک خود مشورت کنید.