kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۶۰۴۸
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۰

دومین کارت زرد مجلس به حجتی به دلیل انحصار واردات در صنعت دام و طیور

از طرف نمایندگان مجلس دومین کارت زرد به وزیر کشاورزی داده شد چرا که نمایندگان از پاسخ او به سؤال کریمی قدوسی که در مورد انحصار واردات در صنعت دام و طیور پرسیده بود قانع نشدند.

 
  سرویس سیاسی-

مهم‌ترین اتفاق روز گذشته مجلس شورای اسلامی حضور محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی بود. حجتی آمده بود تا به سؤال‌های نمایندگان پاسخ دهد اما در نهایت وکلای ملت از پاسخ‌های او قانع نشده و لذا وزیر کشاورزی دومین کارت زرد خود را از مجلس گرفت.
یکی از پرسش کنندگان دیروز «قرجه طیار» نماینده مردم گنبد کاووس بود که از وزیر جهاد کشاورزی درباره علت نبود سیاست‌های مشخص و تعریف شده بخش کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی و همچنین ضعف عملکرد در پرداخت مطالبات گندم در سال 96 پرسید.
نماینده مردم گنبدکاووس در بخشی از سؤال خود گفت: در برخی از سال‌ها به علت تولید زیاد بسیاری از محصولات در مناطق مختلف کشور از جمله استان گلستان موجب شده هزاران محصول باکیفیت که حاصل تلاش کشاورزان عزیز است، دور ریخته شود به طوریکه در سال گذشته در استان آذربایجان شاهد دور ریختن صدها تن سیب‌های تولیدی توسط کشاورزان بوده‌ایم.
محمود حجتی در پاسخ طیار گفت: در چند سال گذشته در زمینه آب و خاک دوران طلایی داشته‌ایم و با کمک مقام معظم رهبری، مجلس و دولت و با استفاده از منابع صندوق در ارتباط با شبکه‌های زیردست سدها و روش‌های نوین آبیاری، اقدامات خوبی انجام شده است.
حجتی در ادامه افزود: در طول چند سال گذشته افزایش راندمان آبیاری از 39 به 44 درصد رسیده که این افزایش 5 درصدی اقدام مناسبی بوده است یعنی از 70 تا 80 میلیارد مترمکعب حدود 4 میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی شده یا بهبود آبیاری داشته ایم، در سال 92 به ازای هر مترمکعب آب حدود 9 کیلوگرم محصول خشک تولید کردیم. سالانه 5 درصد افزایش بهره‌وری داشته‌ایم ولی هنوز هم جای کار دارد که باید ادامه دهیم، امیدوارم این روند ادامه یابد.
وی افزود: درخصوص مطالبات گندمکاران نیز هر ماه اسفندماه آیین‌نامه آن را به دولت می‌دهیم، باید توجه داشت که یارانه را به نان می‌دهیم ولی به غلط فکر می‌کنیم یارانه به گندمکاران پرداخت می‌شود؛ در ارتباط با پرداخت نیز از طریق بانک‌ها، ردیف بودجه و فروش گندم منابع را به روز در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم.
نماینده مردم گنبدکاووس پس از استماع پاسخ‌های وزیر جهاد کشاورزی به طور مشروط قانع شد و در ادامه سخنانش خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت که آقای حجتی! مشکلات را بیایید و از نزدیک ببینید.
سلطان‌هایی که خون مردم را می‌مکند!
طرح‌کننده سؤال دیگر جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد بود که در جریان طرح پرسش خویش گفت: سؤال باید پس از لحاظ مهلت‌های قانونی  بعد از 35 روز سؤال در صحن علنی مطرح شود، اما سؤال من پس از 7 ماه در صحن مطرح شده که اگر در آن زمان این سؤال در صحن مطرح می‌شد اثرگذاری بیشتری داشت. بحث مربوط به دام و طیور است که بعد از انقلاب این صنعت رشد خوبی داشته و مازاد تولید در زمینه طیور گوشتی و تخم مرغ را به سایر کشورها صادر کرده است.
کریمی قدوسی تصریح کرد: بنده بارها تذکر داده‌ام که اگر با 10سلطان در این کشور مقابله بشود، اقتصاد آرام خواهد شد. متاسفانه در موارد مختلفی سلطان وجود دارد که باید با آنها مقابله کرد. آقای وزیر وجود انحصار در واردات را نفی کرد. بنده در این خصوص کلی تحقیق کرده و به این نتیجه رسیدم که 40 درصد واردات به دست واردکنندگان خرد است و 60 درصد انحصار در واردات دام و طیور در اختیار یک شخص به نام آقای «مدلل» است.
نماینده مشهد ضمن‌اشاره به شیوع آنفلوانزای مرغی در سال گذشته خاطرنشان کرد: در تولید دام سبک و سنگین دچار خسارت شده ایم، چرا وزارت جهاد هیچ اقدام مثبتی انجام نمی‌دهد. در مجلس گذشته برای تقویت وزارت جهاد کشاورزی موضوع واردات دام به آنها سپرده شد تا آن را مدیریت کنند و سازمانی که باید تامین‌کننده واکسن آنفولانزا برای طیور باشد، به دلیل عدم اجرای وظایف خود و تامین واکسن‌ها باعث به وجود آمدن حادثه سال گذشته برای طیور شد و هم اکنون که فصل برداشت میوه است، آیا باز نمی‌خواهد وظایف خود را انجام دهد.
وزارت کشاورزی در صحنه نیست
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت رتبه ایران در آلودگی بیماری‌های تب برفکی را اعلام کرد که در رده‌های بالا حضور داشت؛ این در حالی است که ایران یکی از 5 موسسه بزرگ تولید واکسن یعنی موسسه رازی را در اختیار دارد، حال سؤال این است که چرا باید کشور چنین ضربه‌های سنگینی را متحمل شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنان در واردات نهاده‌های طیور انحصار وجود دارد، گفت: طبق گفته تولید‌کنندگان این شرکت انحصاری صبح شنبه یک نرخ برای نهاده‌ها تعیین می‌کرد و تا آخر هفته قیمت را بالا می‌برد و روز جمعه 10 تومان از آن قیمت را کاهش می‌داد و از شنبه بعد افزایش قیمت را آغاز می‌کرد؛ همین روند باعث شد که قیمت نهاده‌های طیور دو برابر افزایش یابد ولی وزیر معتقد است افزایش قیمت نهاده‌ها به دلیل افزایش قیمت دلار بوده است.
کریمی قدوسی اظهار داشت: اگر قیمت دلار هم افزایش یابد با وجود ارز مبادله‌ای در آن زمان، ضربدر تناژ عظیم واردات، افزایش قیمت عدد قابل ملاحظه‌ای نمی‌شود و نهایتاً باعث افزایش 5 درصدی قیمت می‌شود نه اینکه دو برابر افزایش قیمت داشته باشیم که علت آن را من ضعف مفرط وزارتخانه می‌دانم.
امروز وضعیت ذخایرمان خوب است
محمود حجتی، وزیر کشاورزی در پاسخ به کریمی قدوسی گفت: صنعت مرغداری صنعتی است که خدمت بزرگی را به کشور ارائه می‌کند و نزدیک به 2/5میلیون تن در بخش تولید گوشت سفید و نزدیک به 900 هزار تن تخم‌مرغ را روانه بازار تولید می‌کند.
وی در ادامه افزود: ارز برای این افراد به قیمت 3800 محاسبه می‌شود زیرا ما در 7 الی 8 ماه گذشته با افزایش قیمت روبرو بوده‌ایم و ما ارزی را که امروز 3800 تومان به واردکنندگان اختصاص می‌دهیم سال گذشته 3200 تومان قیمت ارز تعیین شده بود و همچنین افزایش قیمت نیز در بازار جهانی در این عرصه داشتیم  و ذرت را سال گذشته کمتر از 200 دلار خریداری می‌کردیم اما در این روزها و ماه‌ها نرخ ذرت تا 250 دلار نیز افزایش داشته است و هم اکنون نرخ ذرت به 235 الی 240 دلار می‌رسد بنابراین این امر نشان می‌دهد که این افزایش قیمت‌ها در بازار جهانی تأثیرگذار است و در نهایت بر وضعیت واردات ما نیز تأثیرگذار است.
حجتی خاطر نشان کرد: امروز وضعیت ذخایرمان و کشتی‌های در حال تخلیه نهاده‌های مورد نیاز و همچنین در زمینه قیمت شرایط مناسبی داریم و قیمتی که امروز برای خرید در بندر امام توسط واردکنندگان اعلام می‌شود قیمتی است که سازمان حمایت اعلام می‌کند و نهاده‌ها از نظر قوانین و مقررات آیین‌نامه‌های دولت جزو محصولاتی است که احکام تعزیراتی بر آن حاکم است.
دچار خودتحریمی هستیم
در جلسه دیروز مجلس مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس‌دوم مجلس روز ملی آشوریان را تبریک گفت. همچنین یوناتن بت‌کلیا ، نماینده آشوریان در مجلس در نطق میان دستور خود گفت: با تأسف، زبان امروز برخی از دولتمردان و سیاستمداران ما، زبان کنایه و‌اشاره و گاه نیش‌های تند شده است و هر یک از تریبون خود، دیگری را به کنایه خطاب می‌دهد، که این زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران و مسئولان و دست‌اندرکاران نیست.
وی در ادامه افزود: از بخت خوش، رهبر معظم انقلاب اسلامی، خود همواره با شفافیت و صراحت، مسایل و مشکلات مملکت را مطرح می‌کنند، که این می‌تواند فصلی روشن برای خطاب و رودررویی مسئولان با یکدیگر باشد.
این نماینده دوره دهم مجلس ضمن تاکید بر این نکته که در مقابل موشک باران ترامپ، همراهی انگلیس و فرانسه با آن و اعمال چماق تحریم ازسوی آمریکا و خروج از برجام و ایجاد آشوب در منطقه، باید در داخل از روش ضدتحریم استفاده کنیم، خاطر نشان کرد: اما متاسفانه آنچه امروز کشور را دچار بحران کرده تحریم نیست بلکه خودتحریمی است و این نیاز به همت بلند و یکپارچه دولتمردان، سیاستمداران و مسئولان با ایستادگی در برابر این قلدری و به ویژه اعمال بی‌قانونی یا پیوند صهیونیسم و غرب در منطقه دارند، بنابراین زبان کنایه و‌اشاره جز ایجاد بحران حاصلی ندارد.
اقدام مجلس برای تقویت توان داخلی
رحیم زارع که در نشست علنی دیروز برای ارائه گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی  و نظارت در اجرای اصل 44 قانون اساسی درخصوص طرح اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات در جایگاه قرار گرفته بود گفت: علی‌رغم وجود قانون فعلی، واردات کالاهای سرمایه ای، ماشین آلات و انجام پروژه‌ها توسط دستگاه‌های اجرایی، دولتی و پیمانکاران طرف قرارداد با آنها، انجام می‌شد که با نظارت انجام شده در اصلاح قانون راه‌های نفوذ بسته شد.
وی افزود: در گذشته تنها وزارت صنعت، معدن و تجارت نظارت را انجام می‌داد ولی اکنون و در اصلاح قانون ترتیب هیئت نظارت تعیین شده و تعریف و جرم انگاری که در این زمینه وجود نداشت نیز شکل گرفته است.در فصل جدید برای متخلفان حبس، تعلیق و جریمه نقدی مشخص شده و تکالیفی نیز برای آنها تعیین شده است. همچنین یک فصل جدید نیز برای حمایت از فرهنگ مصرف محصولات ایرانی دیده شده است.