مدیرعامل آبفا کشور:
صنعت شیرینسازی آب در ایران به خودکفایی رسیده است
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: هم اکنون در بیشتر بخشهای صنعت شیرینسازی آب به خودکفایی رسیدهایم.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا جانباز در آیین بهرهبرداری از طرحهای آبرسانی شهری و روستایی هرمزگان افزود: استفاده از آب شیرین کنها برای تامین بخشی از آب مورد نیاز کشور از برنامههای مهم وزارت نیرو است و استان هرمزگان در شیرینسازی آب دریا و نمکزدایی در کشور پیشگام است.
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد آب و سهم ناچیز سه صدم درصدی هزینه آب در سبد خانوار اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک با تدابیر مناسب، شرکتهای آب و فاضلاب بتوانند خودگردان شوند.
جانباز هم چنین با انتقاد از ریخته شدن پساب تصفیهخانه بندرعباس به دریا تاکید کرد: حتی اگر روانه شدن پساب به دریا مشکل زیست محیطی نداشته باشد، این مسئله باید به هر شکل زودتر حل شود.
به گفته او در شرایطی که برای خرید پساب فاضلاب در استانهای مرکزی کشور رقابت وجود دارد و به مزایده گذاشته میشود، زیبنده نیست پساب تصفیه خانه بندرعباس بدون استفاده به دریا بریزد و با مخاطرات زیستمحیطی نیز همراه باشد.
وی توصیه کرد: شهرداری بندرعباس هر چه سریعتر در این زمینه با سرمایهگذار برای خرید پساب به نتیجه برسد تا از ریخته شدن پساب به دریا جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: برای ساخت آب شیرین کنهای کوچک در شرق هرمزگان کارهای خوبی انجام شده و در این منطقه کاهش هزینه تولید آب یک اصل است و به همین منظور مطالعه احداث یک آب شیرین کن بزرگ برای جایگزین کردن با آب شیرین کنهای کوچک آغاز شده است.
وی یادآور شد: بیشترین اعتبارات خرید تضمینی آب در کشور به استان هرمزگان اختصاص یافته و برای رفع مشکلات آبی شهرستان بشاگرد نیز اعتبار مناسبی از دفتر مقام معظم رهبری اختصاص یافته و امیدواریم طرح آبرسانی به بشاگرد از سد جگین زودتر به نتیجه برسد.
جانباز با اشاره به بهرهبرداری از فاز اول آب شیرین کن 100 هزار مترمکعبی بندرعباس تا پایان تیرماه امسال یادآور شد: همزمان طرح جامعی نیز شامل حفر چاه، بهبود کیفیت تصفیهخانه، استفاده از حجم مرده سدها، تقویت سفرههای زیرزمینی و دیگر روشها در هرمزگان دنبال میشود.
وی با اشاره به طرح شیرینسازی آب خلیجفارس و انتقال آن به استانهای کرمان و یزد، تاکید کرد: از این طرح حقی از مردم هرمزگان ضایع نخواهد شد و آب مورد نیاز مراکز جمعیتی و بخشهای آشامیدن، کشاورزی و صنعت شهرها و روستاهای در مسیر این خط لوله در هرمزگان از همین منبع تامین خواهد شد.
همزمان با سفر جانباز، شش طرح آب رسانی آب و فاضلاب شهری و روستایی به ارزش 556 میلیارد ریال در هرمزگان به بهرهبرداری رسید.