kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۵۹۷۸
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۵

آب آشامیدنی یزد به سمت جیره‌بندی در حرکت است



  یزد -  خبرنگار کیهان:
یزد به لحاظ منابع آبی در فقر مطلق قرار دارد و درصورت عدم کاهش 20 درصدی مصرف آب آشامیدنی، خطر قطعی گسترده و حتی جیره‌بندی آب در استان پیش‌بینی می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد در جمع خبرنگاران با بیان این‌که یزد به لحاظ منابع آبی در فقر مطلق است، و متاسفانه نه مردم و نه مسئولین استان آن را جدی نمی‌گیرند گفت: یزد کم‌آب است و بدتر از کم‌آبی آن، محدودیت منابع آب آشامیدنی این استان است که با افزایش نیازها و جمعیت استان، شرایط آن بدتر نیز خواهد شد.
علی اسلامی با اشاره به کاهش سهمیه آب انتقالی استان‌های یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری به دنبال کاهش بارندگی‌ها در منطقه سد زاینده‌رود، گفت: هرچندمصرف آب آشامیدنی یزدی‌ها در ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به سال قبل 12 درصد کاهش داشته ولی در خردادماه و با شروع موج گرما، این امر روی نداده است.
وی با اشاره به تامین کسری آب در شهر یزد از محل 20 حلقه چاه منطقه چرخاب و 42 حلقه چاه آب منطقه یزدگرد، می‌افراید: به دنبال کاهش سهمیه آب انتقالی به یزد در سال جاری 16 حلقه آب سطح شهر که از کیفیت مناسبی برخوردار نیست برای جبران کمبود آب آماده‌سازی شده است.
اسلامی افزود: درحال حاضر آب مصرفی مردم کاملا بهداشتی و فاقد آلودگی و بیماری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد نیز در این نشست گفت: سالانه 250 میلیون مترمکعب از منابع موجود آب زیرزمینی استان کاسته می‌شود.
محمدمهدی جوادیان‌زاده با اشاره به اینکه مردم استان 30 درصد بیشتر از آنچه به ذخائر آب‌های زیرزمینی استان افزوده می‌شود، آب از این منابع برداشت می‌کنند. استان یزد را کم‌باران‌ترین استان کشور خواند و گفت: تا 5 سال آینده هیچ راهبردی برای مواجه به مشکل کم‌آبی استان مگر صرفه‌جویی وجود ندارد، و اگر منابع موجود را دراین مدت به درستی مصرف کنیم، استان با هیچ مشکلی مواجه نخواهد شد.
وی افزود: کشاورزی استان باید 50 درصد، صنعت 30 درصد و بخش شرب و بهداشت 20 درصد در مصرف خود صرفه‌جویی داشته باشد.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان نیز گفت: احتمال جیره‌بندی آب در روستاهای کوهستانی شهرستان تفت در تابستان وجود دارد.
وی با تاکید بر این‌که وضعیت استان یزد از مرحله تنش آبی گذشته و به شرایط بحرانی وارد شده است، با اشاره به افت سالانه بیش از 40 سانتی‌متری آب زیرزمینی استان، افزود: نه‌تنها کیفیت آب‌های داخلی استان بلکه کمیت آنها نیز کاهش یافته و آب آشامیدنی روستاییان ازطریق تانکر تامین می‌شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد اعلام کرد: آب آشامیدنی بیش از نیمی از جمعیت روستایی استان نیز از آب انتقالی به یزد تامین می‌شود.
وی افزود: اکنون 330 روستای استان با تانکر آبرسانی سیار می‌شوند که بیشترین این روستاها مربوط به شهرستان تفت با آبرسانی سیار به 200 روستا است.