یک اقتصاددان:
مشکلات اقتصادی امروز حاصل سوء مدیریت دولت است
یک کارشناس اقتصادی گفت: برخی کشورها به دلیل نداشتن منابع، مشکل سوء مدیریت دارند اما در کشور ما که منابع سرشاری دارد، سوءمدیریت دولت، ناخواسته یا خواسته پول را به سمت رونق اقتصادی هدایت نمیکند.
آرمان حاجیان فرد در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره شرایط حاکم بر اقتصاد، اظهار کرد: یکی از مشکلات بحث سوءمدیریت است که در کشور ما بیشتر به چشم میخورد. برخی کشورها به دلیل نداشتن منابع، مشکل سوءمدیریت دارند اما در کشور ما که منابع سرشاری دارد، سوءمدیریت، ناخواسته یا خواسته پول را به سمت رونق اقتصادی هدایت نمیکند.
وی با تصریح این نکته که اگر در راستای دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی، صندوق توسعه ملی تاسیس نشده بود، وضع مان وخیمتر بود، افزود: هدف آمریکا از اعمال تحریمها ایجاد نارضایتی است. بنابراین خودمان نباید این مسائل را تشدید کنیم و در راستایی که غرب میخواهد گام برداریم. ما دچار خود تحریمی هستیم و اگر آمریکا ما را تحریم نکند، خودمان، خودمان را تحریم میکنیم.
این اقتصاددان با بیان اینکه بیش از 50 درصد درآمد مالیاتی صرف هزینههای عملیاتی دولت میشود، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت بیش از پنج هزار خودرو را ثبت سفارش میکند و سپس اعلام میکنند که این سایت هک شده است. مگر چنین موضوعی امکان پذیر است؟
حاجیان فرد تصریح کرد: صادرات مواد خام، واردات بیرویه و غیرمنطقی، غفلت از پتانسیل اشتغالزایی صنعت توریسم عدم توجه به شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها، عدم توجه به مشکلات مالیاتی و بیمهای بنگاههای فعال،نیز از جمله مسائلی است که در کشور به افزایش بیکاری کمک میکند. تا این موانع باشند بعید است که دولت موفق به ایجاد 900 هزار شغل در یک سال و کاهش نرخ بیکاری به 11/7 درصد شود.
وی با بیان اینکه مجموعه مرکز آمار زیر نظر دولت است گفت: با توجه به اینکه این مجموعه زیر نظر دولت اداره میشود باید مطلوب دولت را تأمین کند و میبایست به تعاریف اصطلاحات و اطلاعات منتشر شده آن مرکز با دقت نگریست تا آمار منتشره موجب گمراهی نشود.
این اقتصاددان افزود: میزان فعالیت افراد برای شاغل بودن مهم نیست بلکه تناسب حقوق دریافتی با هزینه معیشت میبایست ملاک تعریف شاغل به حساب آید. اگر در تعاریف بیان شده برای شاغل، یک ساعت کار در هفته کفایت میکند، آیا درآمد یک ساعت کار در هفته کفاف زندگی را میدهد؟
حاجیان فرد با بیان اینکه باید در زمان رکود نرخ رشد مالیاتی برای کمک به بنگاهها کاهش یابد، خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته، وقتی نرخ رشد اقتصادی پایین میآید، دریافت مالیات از افراد حقوقی را کاهش میدهند. اما در ایران چنین نیست. آمارها نشان میدهد، در شرایطی که در سال 95 نرخ رشد اقتصادی منفی 3/1 درصد بوده است نرخ رشد مالیاتی روند صعودی داشته و به عدد 10/4 درصد رسیده و با سیاستهای ایجاد اشتغال از سوی دولت همخوانی ندارد.