یک مقام مسئول
ایران در تولید گل و گیاه به خودکفایی رسید
عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونیهای کشاورزی گل و گیاه ایران گفت: ایران در تولید گل و گیاه هم اکنون به خودکفایی رسیده و بخشی از این محصولات را صادر هم میکنیم.
قدرتالله ایزدیفر در آمل افزود: به دلیل گرانی نرخ کرایه حمل هوایی مشکلات حمل زمینی از محل کشت و پایانه تا گمرک خروجی و عدم تحقیق به موقع متناسب با نیاز مشتری و ورود انفرادی صادرکنندگان به بازارهای جهانی صادرات انواع گل و گیاه زینتی در سال گذشته کاهش یافت وی گفت: در سال 96 صادرات گل و گیاه از نظر ارزش 24 میلیون دلار و از لحاظ وزن 5 هزار و 200 تن بود که این ارقام نسبت به سال 95 با کاهش روبهرو بود.
وی عراق، ویتنام، ترکمنستان، آذربایجان و افغانستان را از جمله پنج بازار گل و گیاهان ایرانی نامبرد و گفت: سهم صادرات گل و گیاه در پنج بازار عمده صادراتی کشورهای مذکور 81 درصد از کل صادرات این بخش را به خود اختصاص داده است. وی افزود: اکنون فاصله زیادی در بازار روسیه به سبب مشکلات این کشور با اتحادیه اروپا به وجود آمده و بخش خصوصی میتواند با حمایتهای دولتی و برنامهریزی بخشی از این بازار را در اختیار خود بگیرد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونیهای کشاورزی گل و گیاه ایران با اشاره به اینکه سال گذشته محدودیتهایی در واردات انواع گلهای زینتی اعمال شد افزود: گیاهان «بنسای» و «لاکی بامبو» به دلیل آلودگیشان به آفات و بیماریها و ایجاد خسارت ملی وارداتشان از چین و تایلند ممنوع است. زیرا 60 درصد محمولههای این کشورها آلوده هستند و با دلالانی که اقدام به واردات این محصولات کنند برخورد قانونی صورت میگیرد.
ایزدیفر با تاکید بر اینکه واردات گل و گیاه به کشور غیرقانونی است اظهار داشت: ایران هیچ واردات قانونی در زمینه گل ندارد و تمام گل و گیاه مورد نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تولید میشود.
وی گفت: انواع گل به وفور در کشور تولید میشود و این اتحادیه با همکاری سازمان تعزیرات و وزارت جهاد کشاورزی و اتاق اصناف تلاش خواهد کرد که از قاچاق گل و گیاه و فروش آن جلوگیری کرده و با متخلفان برخورد قانونی کند. ایزدیفر بازار روسیه و ترکیه را بهترین بازار برای فعالیت تولیدکنندگان گل و گیاه ایران به شمار آورد. عضو هیئت مدیره اتحادیه تعاونیهای کشاورزان گل و گیاه ایران از دولت خواست روز 25 خردادماه را به عنوان روز گل و گیاه اعلام کند و آن را ضروری دانست.
وی افزود: افزایش گلخانههای تولید اندام تکثیری در اقتصاد مقاومتی دیده شده است و ایران در نظر دارد سرمایهگذاری مشترک در داخل کشور داشته باشد و 400 میلیون نفر جمعیت کشورهای منطقه خلیجفارس بازارهای خوبی برای ایران فراهم کرده است.