افشاگری درباره ارتباط وزارت ارتباطات با تلگرام طلایی
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: هاتگرام و طلاگرام پیامرسان نیستند، آنها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند.
به گزارش مشرق، عبدالصمد خرمآبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در کانال شخصی خود در سروش نوشت: با توجه به سؤالات متعددی که خبرنگاران محترم در مورد ماهیت دو نرمافزار «هاتگرام» و «تلگرام طلایی» مطرح کردهاند مطالب ذیل جهت آگاهی اعلام میگردد.
هاتگرام و طلاگرام پیامرسان نیستند. آنها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که بطور غیرقانونی و بر خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلتر شده «تلگرام» فراهم میکنند.
بهنظر میرسد یکی از عللی که مدیر تلگرام به فیلتر آن در ایران اعتراض نکرد، این است که برخی از مسئولان فضای مجازی کشور اجازه دادند هاتگرام و طلاگرام فیلتر تلگرام را دور بزنند و مانع از مهاجرت ۷۰ درصد کاربران ایرانی به پیام رسانهای داخلی شوند و از این طریق برای تلگرام زمان خریدهاند.
بعد از فیلتر تلگرام حدود ۳۰ درصد کاربران آن فعالیت خود رابه پیامرسانهای داخلی منتقل کردهاند. اگر امکانات و پهنای باندی که در اختیار هاتگرام و طلاگرام گذاشته شده به پیامرسانهای داخلی داده شود، قطعا آنها خدماتی بهتر از تلگرام به مردم عرضه خواهند کرد.
در حال حاضر علیرغم اینکه امکان جایگزینی کامل پیامرسانهای داخلی به جای تلگرام وجود دارد و با وجودی که پیامرسانهای داخلی توان ارایه خدمات به همه کاربران ایرانی را دارند، برخی از مسئولان فضای مجازی کشور نگاه مأیوسانه به توان داخلی دارند ودر نتیجه بهجای برنامهریزی برای قطع ید کامل تلگرام هنوز بهدنبال رونق فیلترشکنهای داخلی مانند طلاگرام و هاتگرام هستند.
در ابتدای امر قرار بر این بوده که فعالیت کنترل شده هاتگرم و طلاگرام موجبات مهاجرت آرام کاربران به پیامرسانهای داخلی را فراهم کند و به محض اینکه تعداد کاربران آنها به حدود ده میلیون نفر رسید ارتباط آنها با تلگرام قطع و کاربران آنها به یک پیامرسان قوی داخلی منتقل شوند. ولی علیرغم اینکه هماکنون تعداد کاربران این دو فیلترشکن به بیش از ۲۶ میلیون نفر رسیده تا کنون به این وعده عمل نشده است.
تبلور شبکه ملی اطلاعات درگرو تحقق یک یا چند شبکه اجتماعی ملی است. اهمیت راهبردی صنعت تولید و بهرهبرداری از شبکههای اجتماعی ملی به لحاظ نقش آن در غنیسازی ذهنها، اگر مهمتر از صنعت صلحآمیز هستهای نباشد کمتر از آن نیست.
اجازه ادامه فعالیت به فیلترشکنهای داخلی (هاتگرام و طلاگرام) علاوهبر تبعات سوء و آسیبهای فرهنگی، امنیتی و اجتماعی ناشی از سلطه بیگانه بر فضای مجازی کشور باعث نابودی پیامرسانهای داخلی و از بین رفتن این صنعت و هزاران شغلی است که قرار است در بستر شبکههای اجتماعی داخلی ایجاد شود.