مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر:
اگر جهاد سازندگی بود بسیاری از مشکلات اقتصادی نبود
مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر تاکید کرد: قطعاً اگر نهاد جهاد سازندگی به همان شکل اول تأسیساش باقی میماند، کارایی بیشتر داشت و شاید مشکلات اقتصادی کمتر بود.
یدالله شمایلی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: همواره نهادهایی همچون جهاد سازندگی در برطرف کردن مشکلات بسیار مؤثر بودند و اکنون تقریباً بسیاری از مسئولان کشور از فقدان نهادی مانند جهاد سازندگی اظهار نارضایتی میکنند و همه میگویند کاش در سال79 ادغام جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی صورت نمیگرفت و جهاد سازندگی هر چند در قالب یک وزارتخانه یا دستگاه دولتی باقی میماند.
وی افزود: اگر جهاد سازندگی به وزارتخانه تبدیل نمیشد و به عنوان نهاد اولیه باقی میماند، قطعاً اثرگذاری و کارآمدی بیشتری داشت، ولی در هر صورت مسئولان آن وقت و مدیران آن زمان نظام به این نتیجه رسیدند، چه بسا که اگر به وزارتخانه تبدیل نمیشد، خیلی بهتر بود، اما در عین حال وزارت جهاد سازندگی هم کارایی بالایی داشت.
شمایلی که خودش از بازماندههای جهاد سازندگی است ادامه داد: از سال 61-62 تا زمانی که ادغام صورت گرفت (1379) در این 17، 18 سال جهاد سازندگی خدمات زیادی را در بخش تولید و موارد امنیت غذایی کشور انجام داد. توجه به روستاها و ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری از جمله خدمات جهادسازندگی بود همچنین بخش عمدهای از علت وفادار بودن مردم روستایی به انقلاب به کارهای جهاد در روستاها برمیگردد. مشارکت مردم در همه کارها در بخش روستایی یکی از کارهایی بود که جهاد به خوبی آن را انجام داد.
مدیرعامل مؤسسه جهاد نصر سپس گفت: اقدام جهاد سازندگی با کشاورزی یکسری محاسن و یکسری معایب داشت، شاید محاسن آن از دیدگاه مسئولان آن روز جلوگیری از موازیکاری بین دو وزارتخانه بود، چه به لحاظ سبک کردن ساختار دولت و چه سرعت در انجام کارها. اما کارهایی که جهاد با به کارگیری نیروهای مردمی و تولیدکنندگان به طور مستقیم انجام میداد، از محاسن جهاد سازندگی بود، تا حدی که در ابتدای فعالیت وقتی که مشاهده کردند، جهاد به خوبی از پس مسائل برمیآید، شیلات، منابع طبیعی و سازمان جنگلها و معاونت امور دام و بخش تولید پروتئین کشور را به جهادیها دادند و از طرف دیگر ارتباط مستقیم با امام خمینی - با وجود نمایندگی در جهاد سازندگی - همه باعث میشد که کارها بهتر پیش برود.
وی تصریح کرد: هر جا جهادگران فعالیت میکردند مسائل آن بخش به سرعت حل میشد، کما اینکه یکی از دستاوردهای بزرگ جهاد این بود که مدیر، پرورش میداد، مدیران لایق، کارآمد و شایسته که بر اساس توانمندیشان با انگیزه انقلابی کار را پیش میبردند. کما اینکه وزرای دوره پس از انقلاب و بسیاری از استانداران از دل جهادگران بودند. الان هم اگر در بدنه دولت نگاه کنید، دستگاههایی که وزیر جهادی داشته است، بهتر عمل کردهاند. چه به لحاظ سلامت کار و چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ جسارت. یکی از خصوصیات فرزندان جهاد جسارت آنهاست و منتظر پیش آمدن کار نمیشوند، بلکه به دنبال حل مسئله میروند. یااینکه در زمان جنگ مدیران و فرماندهان سپاه و جهاد خودشان مشکل را از نزدیک مشاهده میکردند و در خط مقدم حضور داشتند و بعد به نیروهای پاییندست خود فرمان میدادند.این از خصوصیات نیروهای جهادی است.