به دلیل کمتوجهی دولت
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیمه تعطیل است
در شرایطی که اقتصاد کشور در وضعیت خاصی قرار داشته و باید برای تهاجمات آمریکاییها آماده شود، دولت همچنان نسبت به جلسات مهم کشور کمتوجه بوده و ستاد اقتصاد مقاومتی هم به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
گروه اقتصادی-
دولت حسن روحانی جزو کمکارترین دولتهای پس از انقلاب محسوب میشود، چه اینکه حتی نسبت به جلسات مدیریت اقتصادی کشور هم بیاعتنا بوده و هرچند وقت یکبار، خبر غیبت رئیسجمهور در جلسهای از نشستهای مهم اقتصادی کشور به گوش میرسد.
سبک مدیریتی روحانی به شیوهای است که حتی مرحوم هاشمی هم در آخرین جلسه یکی از کمیسیونهای مجمع تشخیص مصلحت نظام، از شیوه مدیریت روحانی انتقاد کرده بود؛ به این دلیل که وقت کافی برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی نمیگذارد و ملاقات با او حتی برای هاشمی هم آسان نیست.
در همین راستا، چندی پیش محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفته بود: «از ابتدای دولت تدبیر، نه شخص رئیسجمهور و نه نماینده ویژه وی در جلسات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حضور نیافتند.»
ضمن اینکه چند روز پیش هم عزتالله یوسفیان ملا، عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه بعد از تشکیل دولت دوازدهم تنها یک بار جلسه ستاد برگزار شد، بیان کرد: «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در سال گذشته تنها سه جلسه برگزار کرد این در حالی است که قبلا هر دو هفته یک بار جلسات ستاد برگزار میشد.»
اما این تمام بیتوجهیهای رئیسجمهور به مقوله اقتصاد نیست و موارد دیگری هم وجود دارد که با وجود اهمیت بسیار بالای آن (خصوصا در شرایط کنونی) مورد بیتوجهی و غفلت وی واقع شده است.
یکی از این جلسات که باید مغز متفکر اقتصادی ایران برای عبور از شرایط کنونی و تنگناهای اقتصادی باشد، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که متاسفانه نه تنها مورد توجه کافی (آن هم در شرایطی که باید برای مقابله با تحریمها آماده شویم) قرار ندارد بلکه در حالت نیمه تعطیل هم قرار گرفته است!
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در دولت یازدهم به ریاست اسحاق جهانگیری تشکیل شد، نتوانست به وظایف خود عمل کند و در ماههای اخیر که تهدیدات و فشارهای تحریمی روزبهروز بیشتر شد، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کمکارتر از گذشته هم شده است.
به گزارش مشرق، قطعا آنچه که این ستاد را به حاشیه برد، رفتار اسحاق جهانگیری بود که با حملات مکرر به منتقدان و کارشناسان دلسوز و تقلیل دستورکار ستاد به سخنرانی علیه دولت قبل، نشان داد جنگ اقتصادی علیه ایران همچنان جدی گرفته نشده است. این در حالی است که ستاد اقتصاد مقاومتی درواقع ایجاد قرارگاهی برای مقابله با جنگ اقتصادی وزارت خزانهداری آمریکا علیه ملت ایران بوده و نباید مورد کمتوجهی قرار گیرد.
کمکاری دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی که حتی با کمتوجهی به ستاد آن، بروز خارجی هم پیدا کرد، به قدری واضح و آشکار شد که یکی از نمایندگان سابق مجلس هم به آن واکنش نشان داد.
موسیالرضا ثروتی، چند روز پیش با اشاره به همین وضعیت گفته بود: «در وضعیت فعلی کشور صرفنظر از آنکه در برجام چه اتفاقی خواهد افتاد، ستاد اقتصاد مقاومتی که متاسفانه امروز فعال نیست باید درخصوص ایجاد انگیزه برای فعالان اقتصادی داخلی اقدامات لازم را انجام دهد.»
مسلما عواقب اقتصادی حضور نیافتن دولتمردان در این جلسات که باید راهبردیترین تصمیمات اقتصادی کشور در آن تعیین شود (مانند دفع اثر تحریمها در ستاد اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق در ستاد مبازره با قاچاق کالا، کنترل حجم فساد در ستاد مبارزه با فساد و...) میتواند تاثیرات منفی زیادی بر عملکرد بخشهای اقتصادی
بگذارد.
با این حال، هفته گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام از تشکیل یک جلسه در سطح سران نظام با موضوع مسائل اقتصادی خبر دادند و فرمودند: «ما اینجا دو سه هفته پیش یک جلسهای تشکیل دادیم درباره مسائل اقتصادی کشور؛ رؤسای محترم سه قوه حضور داشتند... الان من توصیه میکنم -رؤسای سه قوه تشریف دارند، همان آقایانی که در آن جلسه حضور داشتند، الان همه اینجا هستند- [اگر] همان چیزهایی را که آن شب صحبت شد و تصمیمگیری شد و تأکید شد، با جدیت دنبال کنید.»
به دنبال تاکید رهبر انقلاب بر پیگیری ترتیبات شکلی در سطح سران سه قوه درباره مسائل اقتصادی، نخستین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه، این هفته برگزار شد.
امید آن میرود که همت دولتمردان در زمینه این نشستها که میتواند به تصمیمات مهمی در زمینه اقتصاد کشور بیانجامد، بیشتر شده و حداقل با تاکید رهبری بر جدی گرفتن نشست مذکور، روند قبلی و ولنگارانه اقتصادی خود را تغییر دهند.