انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی
تازهترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفتوگوهای اختصاصی درباره حمایت از کالای ایرانی و نیز مطالب متنوع سیاسی- فرهنگی چاپ و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
«فرهنگ، هویت و نقش الگوها» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول در آن با اشاره به بهترین الگوها گفته است: شایستهترین و بهترین الگوهای عملی کسانی هستند که به افکار و رفتار اسلامی و انقلابی آراسته باشند. آنان هستند که میتوانند بینش و منش نسل جدید را به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر قرار دهند و با نشان دادن الگوهای برجسته و ارزشمندی همچون شهدای گرانقدر مدرس، مطهری، بهشتی، رجایی، همت، چمران، احمدی روشن و شهید حججی و... که به لطف خدا در جامعه ما کم نیستند پایههای شخصیتی این نسل را استحکام بخشند، اعتماد به نفس را در آنان تقویت کنند به نحوی که در برخورد با مسائل، مشکلات، موقعیتها و پدیدههای اجتماعی، قدرت مقاومت لازم را از خود نشان دهند.
وی در ادامه افزوده است: در سالی که موسوم به «حمایت از کالای ایرانی» است توجه به ایجاد، حفظ و تقویت و نهادینه کردن این هویت ضرورت دارد.
«تفکر اقتصادی حاکم وامدار جغرافیای ایران نیست» عنوان نخستین گفتوگوی اختصاصی با دکتر حسن سبحانی است که در بخشی از آن میخوانید: شما با یک تفکر اقتصادی مواجه هستید که خیلی وامدار جغرافیای ایران نیست. این بچهها اگر جای دیگر هم درس میخواندند (منظور از بچهها فارغالتحصیلان 20، 30 سال اخیر است که در ایران دکترا گرفتند) همین طور در میآمدند که درآمدند. یعنی تحصیل در ایران به خاطر این که متأثر از شرایط کشور نبوده خیلی آنها را متفاوت از دوستانشان که در خارج درس خواندهاند، نکرده است. آنها از مسائل اقتصاد ایران اصلاً اطلاعی ندارند و لذا آن چه یاد میگیرند این است که مثلاً در اقتصاد پیشرفتهای مثل اقتصاد آمریکا راهکارها این است و میخواهند همان راهکارها را در ایران اعمال کنند، اما چون شرایط ما با آنها به دلیل وضعیت توسعهنیافتگی، فرق میکند آن راهکارها لزوماً پاسخ نمیدهد.
ضرورت شکلگیری «عقلانیت اقتصادی» دومین گفتوگوی مجله با دکتر عادل پیغامی است که در بخشی از آن گفته است: هنوز عقلانیتی که دقیقاً مردم بفهمند وقتی داخل یک مغازه میروند و یک شکلات خارجی میخرند چه طور حلقههایی از این زنجیره را برای بیکار شدن برادر و پدر خودشان شکل میدهند کامل نیست. این عقلانیت باید شکل بگیرد و عمومی شود.
دکتر موسی نجفی در گفتوگوی دیگر نیز با اشاره به ترغیب مردم به حمایت از کالای ایرانی تأکید کرده است: مسئولی که سرتاپا لباس انگلیسی پوشیده چه طور میتواند بگوید من مروج کالای ملی هستم؟ ما باید از خودمان شروع کنیم تا بتوانیم از کالای ایرانی حمایت کنیم.
وی در ادامه افزوده است: مشکل، همین بحران هویت ماست، این که فقط حرف میزنیم و عمل نمیخواهیم بکنیم، خدا رهبری را حفظ کند که نگذاشت این چراغ خاموش شود.
«از تحریم تنباکو تا حمایت از کالای ایرانی» عنوان گفتوگوی آخر با حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی ابوطالبی است که به نقش علما در ممانعت از ترویج و گسترش کالای خارجی و تشویق و ترغیب مردم به استفاده از کالای داخلی اشاره کرده و گفته است: علمای بزرگی همچون مرحوم آیتالله سید محمدکاظم یزدی از مراجع بزرگ شیعه در نجف و یا مرحوم آیتالله آخوند خراسانی و دیگران به این نکته اشاره کردهاند که خرید کالاهای خارجی باعث رونق کارخانجات کشورهای استعمارگر میشود و عملاً آنها با پول ملی ما ادارات و صنایع و چرخ کارخانجات خودشان را به حرکت درمیآورند و طبیعتاً سرمایه ما باعث تولید ثروت و توان اقتصادی بیشتر آنها میشود.
«حمایت از کالای ایرانی، الزام و مصلحت رسانهها» عنوان یکی دیگر از مطالب این شماره کیهان فرهنگی به قلم دکتر سید محمدمهدی غمامی است که در بخشی از آن میخوانید:
شاید اگر رسانه ملی الگوی تبلیغات را وارونه کند و به طور کلی تمام تبلیغات کالاهای خارجی به یک شبکه صرفاً تجاری منتقل و میان برنامههای پربازدید به تبلیغات رایگان برندهای ایرانی اختصاص داده شود، میتواند ادعا کند که اقدامی مؤثر برای حمایت از کالای داخلی انجام داده است.
وی در ادامه تأکید کرده است: همین نسخه باید برای سایر رسانههای برخوردار از منابع عمومی- اعم از خبرگزاریها، پایگاههای اطلاعرسانی، مطبوعات و... - پیچیده شود؛ زیرا آنها نمیتوانند در حالی که از منافع ملی، امرار معاش میکنند به جای حمایت از تولیدات داخلی، خط مشی بازار آزاد را اتخاذ کرده و به هرکس که پول بیشتری بدهد امکان جهتدهی به افکار عمومی را بدهند.
همچنین در این شماره میخوانیم: «مؤلفهها و نشانههای کمال ایمان» سخنرانی آیتالله مصباح یزدی، «حمایت از کالای ایرانی الزام و مصلحت رسانهها» به قلم دکتر سید محمدمهدی غمامی، «عظمت رمضان به قرآن است» سخنانی از حجتالاسلام والمسلمین استاد محسن قرائتی، سیمای سردار عشق (به مناسبت سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران) از عبدالحسین توکلی طرقی، «تحریف سه واقعه تاریخی» به قلم عباس سلیمی نمین، «ردیابی اندیشه تحریم و علل آن در ایران» از رمضانعلی ابراهیمزاده گرجی و...