کد خبر: ۱۳۲۳۸
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶
هشدارحضرت آیت‌الله شبیری زنجانی نسبت به وضعیت علمی حوزه‌ها

لایه‌های سطح پایین اجتهاد تلقی می‌شود

آیت‌الله شبیری زنجانی ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت علمی حوزه‌های علمیه از طلبه‌ها خواست با تلاش و اصل قرار دادن درس، میراث علمی گذشتگان را احیا کنند.
به گزارش پایگاه خبری آیت‌الله شبیری زنجانی، این مرجع  تقلید شیعیان در جمع گروهی از طلبه‌های جوان حوزه علمیه تهران گفت: مایه علمی در حوزه، خیلی کم شده است. میراث علمی گذشته دارد از بین می‌رود و شیخ مرتضی انصاری و آخوند خراسانی دیگر پیدا نمی‌شود. لایه‌های سطح پایین دارد، به عنوان اجتهاد تلقی می‌شود. طلبه‌ها سعی کنند میراث علمی سابق را زنده کنند.
استاد برجسته حوزه علمیه در ادامه سخنان خود به نقد سیستم آموزشی دوره مقدمات حوزه علمیه پرداخته و اظهار داشت: برنامه‌های علمی طلاب را زیاد نکنید چون اگر زیاد باشد طلبه خسته می شود و ممکن است دیگر ادامه ندهد. آقای خویی گاهی در درس این حدیث را می‌خواندند که « قَلیلٌ تَدُومُ عَلَیْهِ اَرْجی مِنْ کَثیرٍ مَمْلُولٍ مِنْه» یعنی اگر انسان در برنامه زندگیش یک مطلبی را آرام آرام و کم کم ادامه دهد بهتر از این است که یک کاری را با شدت شروع کند اما ادامه ندهد. اگر برنامه آموزشی طلاب زیاد و فشرده باشد باعث کاهش مداومت می‌شود. برنامه درسی باید متناسب با تحمل طلبه باشد.
وی درباره نحوه استفاده طلاب از اوقات فراغتشان گفت: طلاب نیاز به اوقات فراغت دارند و دائم نمی‌توانند به مسائل علمی و امثال آن بپردازند، چون انسان خسته میشود و نمی‌تواند فعالیت علمی خود را ادامه دهد و برای همین نیاز به تفریح هم دارد. یکی از تفریح‌هایی که هم تفریح است و هم در علمیت و معنویت اشخاص مؤثر، خواندن شرح حال علماء است. این علمایی که از نظر علمی، اخلاقی و عملی موفقیت پیدا کردند، چگونه بودند. این کار هم تفنن است و خستگی آدم را رفع میکند و هم یک معلوماتی یاد گرفتیم و در تزکیه نفس و جهات اخلاقی و تهذیب هم دخالت دارد.