ذوالنوری و حاجی دلیگانی پرده برداشتند
ترفند جدید دولت و هیئترئیسه مجلس برای منتفی کردن سؤال از رئیسجمهور
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: رئیسجمهور در معرفی نمایندگان خود برای مذاکره با نمایندگان سؤالکننده وقتکشی میکند که این کار برخلاف قانون است.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه رئیسجمهور هنوز نمایندگان خود را برای طرح سؤال از وی به مجلس معرفی نکرده است، گفت: این اقدام رئیسجمهور اقدامی برخلاف قانون است و در حالی که باید نمایندگان خود را برای نشست با نمایندگان سؤالکننده معرفی میکرد این کار را انجام نداده است.
وی افزود: کمیسیون اقتصادی درمورد سؤال نمایندگان از رئیسجمهور درخصوص موسسات مالی 19 اسفند ماه 96 سؤال را به رئیسجمهور اعلام کرده و نمایندگان رئیسجمهور باید ظرف یک هفته بعد از این تاریخ به مجلس میآمدند و نشست با امضاکنندگان سؤال را برگزار میکردند که تاکنون از این کار استنکاف کردهاند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: کمیسیون اقتصادی مجدد در تاریخ 15 فروردین 97 به رئیسجمهور نامه پیرو زده تا نمایندگانش را برای این منظور معرفی کند که باز هم رئیسجمهور برای این کار اقدام نکرده است.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: درمورد طرح 5 سؤال اقتصادی نیز که در مرحله اول طرح آن دولت با لابیگری و رایزنی بعضا نمایندهها را از ادامه کار منصرف کردند و امضاهای طرح سؤال را از حدنصاب انداختند که امضاهای این سؤال بار دیگر به بالای حدنصاب آن رسید و سؤال با بیش از 90 امضا سیر خود را در مجلس طی کرده است.
وی افزود: در همین راستا کمیسیون اقتصادی در تاریخ 22 فروردین 97 به رئیسجمهور سؤال را اعلام کرده تا ظرف یک هفته آینده نمایندگان خود را برای صحبت با سؤالکنندگان به مجلس بفرستد و اما تا به امروز نمایندگان رئیسجمهور برای این امر معرفی نشدهاند که این هم باز تخلف است و باید تا به امروز این جلسه با حضور نمایندگان رئیسجمهور برگزار میشد اما این اتفاق نیفتاده است.
نماینده قم اظهار داشت: من علت استنکاف رئیسجمهور از معرفی نمایندگانش برای صحبت با نمایندگان سؤالکننده را اینگونه میدانم که رئیسجمهور با تخلف از قانون وقتکشی میکند تا روز یکشنبه هفته آینده که روسای قوا به مجلس میآیند و در آنجا روسای سه قوه صحبتهایی را راجع به مسائل کلی خواهند داشت و بعد از اینکه رئیسجمهور صحبتی در مجلس داشته باشد نمایندگان و دولت بسیج میشوند تا با تمسک به این موضوع که آقای رئیسجمهور که تازگی به مجلس آمده است و مسائلی از این دست امضاها را تحت تاثیر قرار دهند.
ذوالنوری در پایان خاطرنشان کرد: این اقدامات زیبنده نیست و با قانون سازگاری ندارد و طبق اصل 88 قانون اساسی و ماده 212 قانون آییننامه داخلی مجلس امروز این اقدامات ریاست جمهوری خلاف قانون است.
ترفند جدید هیئترئیسه مجلس و دولتیها برای منتفی کردن سؤال
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه نیز در گفتوگو با «الف» بااشاره به طرح چهارمین سؤال از رئیسجمهور که در دستور کار کمیسیون قرار دارد، گفت: سؤال از رئیسجمهور بیش از 90 امضا دارد و هیچ یک از نمایندگان تاکنون امضای خود را پس نگرفتند، در حال حاضر دولتیها به این نتیجه رسیدند که این دفعه دیگر نمایندگان امضاهای خود را پس نمیگیرند و اگر ترفند جدیدی طراحی نکنند، رئیسجمهور چارهای ندارد که در صحن مجلس حاضر شود و به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ترس از اجرای تبصره ذیل ماده 213 آئین نامه داخلی مجلس را یکی از دلایلی دانست که دولتیها حاضر نیستند تا رئیسجمهور در صحن مجلس حاضر شود، گفت: بر اساس این تبصره پس از حضور رئیسجمهور در صحن مجلس و پاسخ به سؤالات نمایندگان، درباره پاسخ وی به هر یک از سؤالات از نظر قانعکننده بودن یا نبودن به صورت جداگانه رایگیری میشود.چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیسجمهور به سؤالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سؤال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سؤال به قوه قضائیه ارسال میشود.
حاجی دلیگانی گفت: به نظر میرسد، هیئترئیسه مجلس و آقایان دولت در تصمیم مشترک سناریوی جدید طراحی کردند تا سؤال از رئیسجمهور منتفی شود.
وی افزود: برای منتفی کردن سه سؤال قبلی از رئیسجمهور، برخی نمایندگان، هیئترئیسه مجلس، وزرا و دولتیها جلو میافتادند تا نمایندگان امضاهای خود را پس بگیرند اما در حال حاضر رئیسجمهور خود به صحنه آمده و میخواهد در یک نشست غیر رسمی با ارائه توضیحات پیرامون برخی موضوعات از جمله محورهای سؤالات نمایندگان از رئیسجمهور، این سؤال را منتفی کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: : قبلا وقتی نمایندگان درخصوص موسسات مالی- اعتباری و دیگر موضوعات از رئیسجمهور سؤال طرح کردند، رئیسجمهور به جای حضور در یک جلسه مستقل در صحن مجلس و پاسخ به سؤال، برای موضوعات دیگر مثل دفاع از وزرا در صحن حاضر میشد،اشارهای هم به محور سؤال نمایندگان میکرد و موضوع را تمام شده تلقی میکردند. این بار هم برخی میخواهند در نشست غیر رسمی رئیسجمهوراشارهای به محور سؤالات نمایندگان بکند و بعد موضوع تمام شده تلقی شود.
حاجی دلیگانی با بیان اینکه در همین راستا هیئترئیسه مجلس در جلسه سه شنبه خود تصمیم گرفت تا یکشنبه آینده نشست مشترک قوای سهگانه برگزار کند، افزود: ظاهرا این نشست مشترک با حضور روسای قوا و معاونین آنها و همچنین نمایندگان مجلس برگزار میشود و آقایان میخواهند تا با برگزاری این نشست و صحبت رئیسجمهور و توضیحات وی درخصوص سؤالات نمایندگان، مانع طرح سؤال از رئیسجمهور در صحن مجلس و اقدامات بعدی شوند.
گفتنی است تا کنون چهار بار سؤال از رئیسجمهور در مجلس مطرح شد اما با رایزنی سنگین دولتیها و مخالفت هیئترئیسه مجلس، سه سؤال منتفی شد. چهارمین سؤال از رئیسجمهور در اولین روز کاری مجلس در سال جدید در روز یکشنبه 19 فروردین در مجلس کلید خورد که 94 امضاء دارد.