kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۸۹۴
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
معاون ارزی بانک مرکزی:

خرید و فروش اسکناس ارزی در صرافی‌ها ممنوع شده است

معاون ارزی بانک مرکزی با ‌اشاره به اینکه صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود اعلام کرد: از این پس، بانک‌ها ملزم به خرید اسکناس خرد افراد هستند و صرافی‌ها نمی‌توانند خرید و فروش اسکناس انجام دهند.

از روز ۲۱ فروردین‌ماه امسال، سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز به مرحله اجرا درآمد و ضوابط و مقررات جدیدی بر بازار ارزی ایران حاکم شد. بر این اساس دلار که تا بیش از ٦٠٠٠ تومان هم در جریان نوسان بازار پیش رفته بود، به عنوان پرکاربردترین و رایج‌ترین ارز بازار و مورد استفاده کاربران با نرخ ۴۲۰۰ تومان و به منظور تامین نیازهای اصلی تک نرخی شد.
اما با تک نرخی شدن دلار و الزام برای اجرای ضوابط و مقررات جدید مربوطه یکی از بخش‌هایی  که به طور خاص تحت تاثیر این تصمیم قرار می‌گیرد، صرافی‌ها هستند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، از روز ابلاغ و اجرای سیاست‌سازی نرخ ارز صرافی‌ها دیگر روال معمول گذشته را نداشته و حتی خرید و فروش اسکناس ارزی توسط آنها ممنوع شده است و نمی‌توانند در این مورد اقدام کنند، چراکه بانک‌ها ملزم به خرید و فروش اسکناس شده‌اند.
این در حالی است که تا پیش از این روال بر این بود که بانک مرکزی به طور روزانه و یا چند روز در هفته و  بر اساس نیاز بازار ارز را از طریق صرافی بانک‌ها و یا صرافی‌های منتخب خود به بازار تزریق می‌کرد و صرافان مجاز و تحت نظارت بانک مرکزی می‌توانستند هر بار بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار ارز دریافت کرده و با اختلاف قیمت حدود ۱۰ تا ۱۵ تومان در بازار می‌فروختند و متقاضیان خریداری می‌کردند.
با این حال، سید احمد عراقچی، معاون ارزی بانک مرکزی، با‌ اشاره به اینکه در پی تصمیم اخیر ستاد اقتصادی دولت، تجارت از حالت بی‌نظمی خارج می‌شود، خرید و فروش نشدن اسکناس ارز در صرافی‌ها را رسما تایید کرد و گفت: فرآیند واردات بدون ثبت سفارش براساس مصوبه هیئت دولت، ممنوع اعلام شده و هرگونه واردات که نیاز به تخصیص ارز دارد با ثبت سفارش انجام می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ وی درخصوص روش انجام ثبت سفارش بیان کرد: ثبت سفارش کالاهای وارداتی الزاما با روش بانکی خواهد بود و این روش به شفافیت بیشتر در واردات منجر می‌شود.
به گفته این مسئول بانک مرکزی، براساس ضوابط جدید تامین ارز برای واردات از دو طریق قابل انجام است: در وهله اول، بانک با بهره‌گیری از مراودات بانکی خود، ارز مورد نیاز را تامین می‌کند و در غیر این صورت، بانک می‌تواند از طریق صرافی‌های مجاز برای تامین ارز اقدام کند.
عراقچی ادامه داد: از این پس، صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود.
وی با‌اشاره به نحوه عمل درخصوص ارز صادرکنندگان، گفت: صادرکنندگان می‌توانند ارز خود را از طریق سامانه نیما به سیستم بانکی یا صرافی‌های مجاز بفروشند و این ارز نیز به مصرف واردات مورد نیاز کشور می‌رسد.
عضو هیئت عامل بانک مرکزی عنوان کرد: طبق ضوابط جدید بانک‌ها ملزم به خرید اسکناس خرد افراد هستند و صرافی‌ها نمی‌توانند خرید و فروش اسکناس انجام دهند.
شرایط جدید دریافت ارز دانشجویی
اعلام شد
بانک مرکزی در تازه‌ترین اطلاعیه خود جزئیات جدیدی از یکسان سازی نرخ ارز و تامین ارز دانشجویی منتشر کرد.
به گزارش بانک مرکزی، با توجه به پرسش‌ها و ابهامات مطرح شده درخصوص ارز مسافری و دانشجویی، اطلاعات تکمیلی درخصوص نحوه تأمین این ارزها به شرح ذیل ارائه می‌شود:
1. حداکثر مبلغ قابل تأمین ارز دانشجویی قابل پرداخت/حواله حداکثر سالانه 15000 دلار یا معادل آن به سایر ارزها بابت شهریه دانشگاه و حداکثر ماهیانه 1000 دلار یا معادل آن به سایر ارزها برای دانشجو و حداکثر ماهیانه 500 دلار برای هر عضو خانواده وی است.
2. پرداخت ارز دانشجویی پس از تأیید وزارتخانه ذیربط (حسب مورد علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) به نرخ اعلامی این بانک انجام خواهد شد.
3. برای پرداخت ارز دانشجویی تأیید وزارتخانه ذیربط می‌بایست در هر سال تمدید شود.
4. علاوه ‌بر بانک ملی، بانک سامان نسبت به ارائه ارز مسافری اقدام می‌کند. سایر بانک‌های ارائه‌کننده ارز مسافری متعاقباً به اطلاع عموم خواهند رسید.
لازم به ذکر است بخشنامه‌های مرتبط با ارز مسافری، دانشجویی و درمانی در روزهای اخیر به شبکه بانکی ابلاغ شده و موضوع مربوط به تامین ارز مورد نیاز بخش واردات نیز، نهایی و از امروز قابل اجرا خواهد بود.