ثبت بیش از 50 هزار پرونده جرایم کسب و کارهای اینترنتی در مراجع قضایی
مدیرکل پیشگیریهای وضعی قوه قضائیه از ثبت بیش از 50 هزار پرونده جرایم کسب و کارهای اینترنتی در مراجع قضایی خبر داد.
علیرضا ساوری به خبرگزاری صدا و سیما گفت: توسعه شناسنامهدار کردن مراکز کسب و کارهای اینترنتی به عنوان یکی از راهبردهای عمده و اساسی در حوزه پیشگیری از جرایم و تخلفات در فضای مجازی محسوب میشود.
ساوری افزود: در طول چند سال گذشته به ویژه در سالهای 89 و 90 و پس از آن 92 و 93 با همکاری و هماهنگی مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت به سمت اجرای شناسنامهدار کردن مراکز کسب و کار اینترنتی پیش رفتیم.
وی ادامه داد: تاکنون 33 هزار و 500 مرکز کسب و کار اینترنتی موفق به دریافت نماد اعتماد الکترونیک شدند و در واقع هویت این کسب و کارها و محل فعالیت آنها مشخص شده و تحت کنترل و نظارت مرکز تجارت الکترونیک (صمت) قرار دارند.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی قوه قضائیه گفت: در حال حاضر این پیشبینی وجود دارد که حدود 250 هزار مرکز کسب و کار اینترنتی در کشور وجود دارد و تلاش میکنیم که این رقم تا پایان امسال و شش ماهه اول سال 97 به عدد 50 هزار برسد.
ساوری افزود: دریافت نماد اعتماد الکترونیک در حقیقت خروج از فضای گمنامی است و در صورت بروز تخلف و جرم در مراکز کسب و کار اینترنتی قابلیت کنترل و نظارت و پیگیری وجود دارد. مردم در هنگام خرید اینترنتی به نماد اعتماد الکترونیک توجه کنند و باید از مراکزی خرید کنند که این نماد در گوشه سایت آنها ثبت شده باشد.
وی گفت: در حال حاضر بیش از 50 هزار فقره پرونده ورودی به دستگاه قضا به جرایم کسب و کارهای اینترنتی در فضای مجازی اختصاص دارد که بخش قابل توجهی از این پروندهها مربوط به فروشگاههای فاقد نماد اعتماد الکترونیک است.پروندههای جرایم اینترنتی دو دسته هستند اول پرونده خریدهای اینترنتی خارج از فروشگاههای مجاز کسب و کار اینترنتی و بخش دیگر مربوط به پرونده خریدهایی است که از طریق فروشگاههای دارای نماد الکترونیک انجام شده است. در فضای کسب و کار اینترنتی همه جرایم قابل پیگیری است اما نظارت و کنترل در فروشگاههایی که نماد اعتماد الکترونیک دارند بیشتر است و مردم میتوانند با اطمینان خاطر از این فروشگاهها خرید کنند.