کد خبر: ۱۲۸۵۵۹
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳

آغاز طرح ترافیکی و خدمات سفر نوروز 97 با حضور نیم میلیون پلیس، نیروی خدماتی و امدادی

رزمایش بزرگ ترافیکی و خدمات سفر نوروز 97 دیروز با حضور مسئولان پلیس، هلال احمر، اورژانس و سایر سازمان‌های خدماتی در جوار حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد.

 

به گزارش فارس، فرمانده نیروی انتظامی در این مراسم گفت: قرارگاه ترافیکی و خدمات سفر از 24 اسفند کار خود را آغاز و تا 15 فروردین 97 به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
سردار حسین ‌اشتری با بیان اینکه خوشبختانه تعداد تصادفات،‌ تلفات و جان‌باختگان در سال‌های اخیر کاهش یافته از مردم خواست که مسیر سفر را نیز جزء سفر قلمداد کرده و با حوصله و پرهیز از عجله مسیر را طی کنند، در هنگام خستگی نیز در استراحت‌گاه‌های موقت، استراحت کرده و در هنگام بروز مشکل به دستگاه‌های امدادرسان مراجعه کنند.
اشتری یکی از دغدغه‌های رهبر انقلاب را تصادفات و جانباختگان سفرها دانست و افزود: سه عامل اصلی انسان، خودرو و جاده در بروز تصادفات موثرند اما عامل انسانی بخش مهم‌تری دارد. راننده باید مراعات حال خود، سرنشینان و همچنین خودروهای مجاور را کند.
وی ادامه داد: رانندگانی که با حوصله، آرامش، نشاط و سرزندگی به رانندگی می‌پردازند و با رعایت نکات ایمنی مشرف به جاده هستند کمترین خطا و تصادف را در رانندگی دارند.
فرمانده ناجا اظهار امیدواری کرد: همه عوامل دست به دست هم داده و با اطلاع‌رسانی و رعایت قوانین و مقررات و مدیریت سفر از سوی هموطنان سفر خوبی در نوروز 97 برای هموطنان رقم بخورد.
آماده‌باش نیم میلیونی مأموران پلیس، نیروهای خدماتی و امدادی در رزمایش ترافیک ۹۷
رئیس‌ پلیس راهور ناجا نیز در این رزمایش گفت:‌ نیم میلیون نفر از مأموران پلیس و نیروهای خدماتی و امدادی به صحنه آمده‌اند تا بتوانند در مدیریت طرح نوروزی به مردم خدمت کنند.سردار تقی مهری افزود:‌ تمام امکانات خودرویی، انسانی و تجهیزاتی پلیس برای برقراری نظم ترافیک در جاده‌ها در آماده‌باش کامل هستند.
ظرفیت جاده‌ها با تقاضای سفر همخوانی ندارد
مهری همچنین در حاشیه این رزمایش در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در نوروز 97 افزایش سفر را نسبت به نوروز 96 خواهیم داشت چرا که یک میلیون و 400 هزار خودرو به چرخه حمل ونقل کشور افزوده شده و دو میلیون نفر نیز گواهینامه گرفته‌اند.
وی افزود: همه شرایط برای سفر مهیاست اما ظرفیت جاده‌ها با تقاضای سفر همخوانی ندارد، بنابراین مدیریت زمان در سفر نقش مهمی دارد و باید رانندگان پیش‌بینی‌های لازم را در این زمینه داشته باشند.
رئیس ‌پلیس راهور ناجا با اعلام اینکه باید از مبدا تا مقصد یعنی طول سفر را جزو سفر حساب کرد به هموطنان توصیه کرد که بعد از دو ساعت رانندگی حتما 15 دقیقه استراحت کنند.
مهری درخصوص رانندگی در شرایط ناپایدار جوی به خصوص هنگام برف و باران گفت: شرایط رانندگی در هنگام بارش برف و باران متفاوت است و باید سرعت مطمئنه لحاظ شود؛ همچنین قوانین و مقررات را حتما رعایت کرد.
وی به آمار و عوامل تصادفات نوروز 96 پرداخت و گفت: عدم توجه به جلو، خستگی و خواب‌آلودگی 40 درصد از حوادثی را رقم زدند که هموطنان‌مان جان خود را از دست دادند؛ سرعت غیرمجاز به میزان 23 درصد و سبقت غیرمجاز به میزان 17 درصد در بروز تصادفات ما نقش داشته است. البته در نوروز 96 نسبت به نوروز 95، 10 درصد کاهش جانباختگان را داشته‌ایم.
رئیس ‌پلیس راهور ناجا به رانندگانی که در تعطیلات نوروز قصد سفر به مناطقی را دارند که کمتر با آن آشنایی دارند توصیه کرد حتما به علائم و خستگی‌ها دقت بیشتری داشته باشند تا دچار حادثه نشوند.
نظارت پلیس بر سیستم حمل‌ونقل عمومی با گزارش‌های مردمی
سردار مهری درباره سیستم حمل‌ونقل عمومی گفت: به واسطه سامانه سپهتن مردم می‌توانند تخلفات سبقت و سرعت غیرمجاز و همچنین عدم توقف خودرو برای ادای فریضه نماز و... را به پلیس اطلاع دهند؛ سامانه 110120 گزارش مردم را به نزدیک‌ترین گشتی پلیس اطلاع می‌دهد و پلیس بلافاصله نسبت به توقف، برخورد و کنترل اتوبوس مذکور اقدام خواهد کرد؛ همچنین مردم می‌توانند تشکر و تقدیر خود از رانندگی اتوبوس را به واسطه همین سامانه پیامکی 110120 اعلام کنند.
وی پلیس را مرجع رسمی اعلام محدودیت و ممنوعیت‌های تردد در جاده‌ها دانست و گفت: پلیس تمام محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها را به اطلاع مردم می‌رساند؛ همچنین مردم می‌توانند از طریق شماره 88255555 آخرین وضعیت راه‌ها را از پلیس جویا شوند.
آمادگی سازمان امداد و نجات در نوروز ۹۷
سلیمی، رئیس ‌سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز در این مراسم گفت:‌ ۲۴ بالگرد، ۳۴۵۰ خودروی امدادی و ۵۷۰ پایگاه امداد و نجات آماده خدمت‌رسانی به مردم در نوروز ۹۷ هستند.
تمهیدات اورژانس کشور برای نوروز
رئیس ‌سازمان اورژانس کشور هم در رزمایش بزرگ ترافیک و خدمات سفر نوروز ۹۷، با بیان اینکه ۲۱ درصد از فعالیت‌های اورژانس در سال گذشته مربوط به حوزه تصادفات بود، افزود: به همین دلیل ما توجه ویژه‌ای به موضوع تصادفات داشته و آمادگی خود را در این زمینه ارتقا داده‌ایم و پزشکان در ایام نوروز در بیمارستان‌ها حضور خواهند داشت، همچنین اورژانس‌های دندانپزشکی در بیمارستان‌ها مستقر خواهند شد.
به گزارش ایسنا، پیرحسین کولیوند از افزوده شدن تجهیزات جدید به اورژانس کشور خبر داد و گفت: تجهیزاتی همچون نوار قلب، سونوگرافی، الکتروشوک و... را به آمبولانس‌هایمان اضافه کردیم و در برخی از آمبولانس‌ها و بالگردها نیز ذخیره گروه خونی O منفی را قرار دادیم تا در صورت نیاز با مشکل روبرو نشویم.
کولیوند ادامه داد: البته با تمام این اقدامات همچنان اولویت نخست ما پیشگیری از وقوع حوادث است، اما اگر اتفاقی رخ دهد از مردم می‌خواهم که نگران نبوده و با سامانه ۱۱۵ تماس بگیرند و مطمئن باشند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن همکاران من خود را به محل خواهند رساند و قبل از آن نیز مشاوره‌های تلفنی را به این افراد ارائه می‌دهند تا دچار مشکل نشوند.
وی از مسافرانی که باید به شکل روزانه دارو مصرف کنند نیز خواست که حتما قبل از سفر نسبت به همراه داشتن و نیز تعداد کافی داروهای خود توجه داشته باشند.
رئیس ‌سازمان اورژانس کشور از نظارت وزارت بهداشت بر تهیه، توزیع و پخت غذا در رستوران‌های بین راهی خبر داد و گفت: در این زمینه با تخلفات و همچنین هر گونه موردی که سلامت شهروندان را به خطر اندازد با جدیت برخورد خواهیم کرد.
تا پایان نوروز افزایش قیمت هتل نداریم
رئیس ‌سازمان میراث فرهنگی نیز در این رزمایش گفت: ایجاد سفرهای ارزان قیمت در نوروز ۹۷ در برنامه کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و طبق قرار تا پایان فروردین هیچ‌گونه افزایش قیمتی در حوزه حمل‌ونقل و اقامت نداریم.
علی‌اصغر مونسان افزود: کشور ما از نظر جاذبه‌های گردشگری چیزی کم ندارد و به همین دلیل به سفرهای حجیم به خارج از کشور نیاز نیست. در گذشته جاذبه‌های گردشگری کمتر به مردم معرفی شده بود اما امسال با راه‌اندازی پورتال جامع جاذبه‌های کشور به معرفی مناطق گردشگری پرداخته‌ایم تا هموطنان بتوانند مقاصد سفرهای خود را
 انتخاب کنند.