کد خبر: ۱۲۸۲۴۰
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۴
وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد

افزایش تولید دانه‌های روغنی به 400 هزار تن در سال جاری

آمارهای رسمی نشان می‌دهد تولید دانه‌های روغنی در سال جاری به 400 هزار تن افزایش یافته است.

بنابرگزارش وزارت جهاد کشاورزی ، با توجه به وابستگی شدید کشور به واردات روغن خوراکی، توسعه کشت دانه‏های روغنی با محوریت دانه کلزا در دستور کار قرار گرفته است. برهمین اساس با گسترش 3 برابری سطح زیر کشت دانه‌های روغنی در فصل زراعی گذشته، کل تولید دانه‌های روغنی در سال جاری به 400 هزار تن افزایش یافته است.
با توجه به استقبال مناسب زارعین و در راستای اصول به‌زراعی و تناوب کشت، سطح زیرکشت گسترش یافته در پاییز امسال، پیش‏بینی می‏شود تولید دانه‏های روغنی در سال زراعی جاری به 550 هزار تن افزایش یابد که این مقدار تولید، رکورد تولید دانه‏های روغنی را در 3 دهه گذشته کشور خواهد شکست.همچنین آمارهای رسمی وزارت جهاد کشاورزی نشان می‌دهد تولید محصولات کشاورزی طی سه سال به 118 میلیون تن افزایش یافته است.
براین اساس تولید محصولات کشاورزی از 97 میلیون تن در سال 1392 با رشدی معادل 21 درصد در سال 1395 به 118 میلیون تن رسید.
همچنین با تزریق منابع مالی به جامعه تولید‌کننده روستایی از طریق پرداخت 12500 میلیارد تومان خرید تضمینی گندم (3 برابر سال 1392) و با خرید حدود 2200 هزار میلیارد تومان چغندرقند (5 برابر سال 1392) به میزان قابل توجهی درآمد روستاییان بهبود یافته است.
افزایش تولید چغندرقند عمدتاً از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و نیز توسعه کشت پاییزه بوده است. با توجه به نیاز مصرف کل کشور به 2/2 میلیون تن شکر امید است که طی 2 تا 3 سال آینده، کشور در زمینه تولید شکر خودکفا شود.براین اساس بهره‌وری آب در تولید شکر نیز افزایش یافته است و از 200 گرم شکر به ازای مصرف یک مترمکعب آب به 600 گرم شکر در هر مترمکعب آب افزایش یافته است.با توجه به نقش مهم تولیدات گلخانه‏ای در کاهش مصرف آب، افزایش تولید و نیز ‌اشتغال‏زایی بالای آن، سطح گلخانه‏های کشور از 8800 هکتار در سال 1392 با افزایش سطحی معادل 3500 هکتار به 12300 هکتار در سال جاری رسیده است که اجرای این پروژه مهم منجر به ایجاد 35000 شغل مستقیم و عمدتاً از نیروهای فارغ‏التحصیل دانشگاهی و مجرب و نیز 60000 شغل غیرمستقیم شده است.