کد خبر: ۱۲۷۸۹۲
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸
در جشنواره شهید غنی‌پور اتفاق افتاد‌

هشدار نسبت به وضعیت ادبیات کودک و نوجوان(اخبار ادبی و هنری)

در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره ادبی شهید غنی‌پور نسبت به وضعیت امروز ادبیات کودک و نوجوان هشدار داده شد.

آئین پایانی هفدهمین دوره جایزه کتاب سال شهید حبیب غنی‌پور، دوشنبه شب در مسجد جوادالائمه(ع) تهران برگزار شد.
محمد ناصری، دبیر این جشنواره در این مراسم اظهار کرد: متاسفیم که باید اعلام کنیم در زمینه ادبیات کودک و نوجوان دچار مشکل جدی در کشور هستیم.
وی تصریح کرد: بررسی ما نشان می‌دهد که ۷۰ درصد آثار منتشر شده در کشور در این حوزه ترجمه است. ناشران برای سرمایه‌گذاری کمتر و آسا‌ن‌تر، از تالیف کنار رفته‌اند. فقر معنا و گرفتار فرم شدن این حوزه را در بر گرفته و اهل قلم هم مقلد فضای فعلی شده‌اند.
دبیر جشنواره شهید غنی‌پور افزود: چرا تمام ادبیات این حوزه مروج خشونت و جادوگری و در یک کلام سبک زندگی غربی شده است؟ باید به این فکر کنیم که چرا مبانی ارزشی ما در این حوزه در حال فراموشی است.
در بخشی دیگر‌ از این مراسم از تلاش حمید ریاضی (مدیر اجرایی نشریه کیهان بچه‌ها) به عنوان موسس و کتابدار مسجد جوادالائمه(ع) نیز تقدیر شد.
در ادامه، برگزیدگان هفدهمین جشنواره کتاب سال شهید غنی‌پور به این شرح معرفی شدند: در بخش کودک، «از این طرف نگاه کن»، اثر علی خدایی از نشر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزیده شد. در بخش نوجوان کتاب «مثل هیچ‌کس» اثر سپیده خلیلی ‌از نشر قدیانی شایسته تقدیر شناخته شد. در بخش بزرگسال، رمان «سنگی که نیفتاد» اثر محمدعلی رکنی از نشر کتابستان معرفت به عنوان اثر برگزیده شناخته شد. در بخش بزرگسال نیز رمان «بی‌کتابی» اثر محمدرضا شرفی خبوشان از نشر شهرستان ادب به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
محمدرضا شرفی خبوشان پس از دریافت جایزه گفت: انقلاب ما از مسیر مسجد آغاز شد و جنگ ما هم از مسجد هدایت شد. حالا هم ادبیات و فرهنگ را از اینجا شکوفا می‌کنیم. حضور نویسنده در اینجا یعنی اینکه خدا ناظر به اوست و او تعهد بیشتری به کارش پیدا می‌کند. حضور در اینجا یعنی این نهیب به نویسنده که حواست را باید بیشتر جمع کنی! محمدعلی رکنی نیز پس از دریافت جایزه بیان کرد: نوجوانی ما در مسجد گذشت و جوانی ما هم. در مسجد بودن یعنی تکیه و پناهت را برای آخرت از صاحب این خانه بخواه و اگر قرار است در دنیا نیز تشویق شوی، چه بهتر از اینکه در مسجد این اتفاق بیفتد.