کد خبر: ۱۲۷۶۰۰
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۸
کدخدایی در نشست خبری:

26 ایراد بودجه سال97 را به مجلس فرستادیم

سخنگوی شورای نگهبان از بررسی و اعلام غیررسمی ۲۶مورد ایراد این شورا نسبت به لایحه بودجه ۱۳۹۷ کل کشور خبر داد.

عباسعلی کدخدایی پیش از ظهر دیروز در نشست خبری با رسانه‌ها، با ‌اشاره به روند بررسی لایحه بودجه سال آینده در شورای نگهبان، اظهارداشت: شورای نگهبان تاکنون به صورت غیررسمی این لایحه را بررسی کرده و در پنج شنبه اخیر یک جمع‌بندی اولیه از لایحه بودجه داشته‌ایم؛ لذا آنچه به مجلس ارسال شده و آنچه امروز در این نشست اعلام می‌شود، نظر غیررسمی شورا است؛ چرا که نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سیاست‌های کلی نظام نیز امروز دریافت شده، لذا دیدگاه رسمی شورا به مجلس اعلام خواهد شد.
وی با‌ اشاره به برخی جزئیات ایرادات گرفته شده نسبت به لایحه بودجه ۱۳۹۷ گفت: برخی از این ایرادات مربوط به اصول ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی است؛ ایرادات مربوط به اصل ۵۲ برای مواردی است که مصوبه نمایندگان ماهیت بودجه‌ای ندارد و ایرادات مربوط به اصل ۵۳ قانون اساسی نیز برای مواردی است که سقف یا ردیف بودجه‌ای مشخص نشده که در این موارد هم چند ایراد متعدد اعلام شده است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: مصوبه مجلس در مواردی نیز با ابهام مواجه است؛ از جمله در تبصره ۱۴ و در موضوع هدفمندی یارانه‌ها عبارت «خانواده‌های پردرآمد» با ابهام مواجه است؛ چرا که ضابطه و تعریف خانواده پردرآمد معلوم نیست.
کدخدایی همچنین به موضوع برداشت از صندوق توسعه ملی‌اشاره کرد و افزود: شرایط و ضوابط برداشت از صندوق و نحوه هزینه‌کرد و نظارت بر آن نیز باید مشخص باشد که عمدتاً در تبصره ۴ لایحه بودجه مجوز این برداشت‌ها آمده، اما اعضای شورا تاکید دارند که ضوابط برداشت باید ذکر شود.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: در مجموع ایرادات شورا نسبت به لایحه بودجه ۹۷ در ۷ صفحه و در ۲۶ بند به مجلس ارسال شده تا بررسی و برطرف کنند؛ البته همانطور که گفته شد نظرات مجمع نیز امروز (دیروز) صبح به شورا رسید و مدنظر قرار خواهد گرفت و به مجلس اعلام خواهد شد.
رفراندوم را سیاسی نکنید
کدخدایی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که مدعی خدشه به بی‌طرفی شورای نگهبان با توجه به اظهارنظر برخی اعضاء نسبت به موضوع رفراندوم و اظهارات رئیس‌جمهور شد، تصریح کرد: موضوع رفراندوم فقط در دو اصل قانون اساسی آمده است که یکی مربوط به اصل ۵۹ و اعمال قوه مقننه از طریق رفراندوم در موارد ضروری و دیگری مربوط به اصل ۱۷۷ قانون اساسی و موضوع بازنگری قانون اساسی است؛ البته در اصل ۱۱۰ نیز فرمان همه‌پرسی از اختیارات رهبری اعلام شده است.
به گزارش مهر، وی تاکید کرد: شورای نگهبان در این دایره موافق همه‌پرسی است و اتفاقاً می‌گوئیم که همه‌پرسی را سیاسی نکنید، چرا که محدوده آن مشخص به این دو مورد است.کدخدایی درپاسخ به سؤال دیگری درباره زمان نهایی شدن تفسیر «رجل سیاسی- مذهبی» توسط شورای نگهبان گفت: این موضوع همچنان در دستور کار است و جمع‌بندی نهایی نشده و تلاش می‌کنیم تا سریع‌تر به جمع‌بندی نهایی برسیم؛ جلسه با نمایندگان مجلس و نمایندگان دولت در کارگروه اصلاح قانون انتخابات نیز از قبل با حضور کارشناسان شورا در جریان بوده و ادامه دارد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال دیگری درباره تجمع چندی قبل گروهی از کارگران مقابل شورای نگهبان و اعتراض آنها نسبت به ایراد شورای نگهبان به بخشی از لایحه بودجه در موضوع واریز حق درمان کارگران به خزانه، گفت: قطعاً شورای نگهبان مدافع حقوق همه ملت از جمله کارگران است، اما در چارچوب اختیارات قانونی؛ این مبلغ قبلاً در جایی واریز می‌شده که جزء درآمدهای خزانه‌داری نبوده، الان هم گفته شده است که به خزانه برود تا شفافیت بیشتری برقرار باشد وگرنه تغییری صورت نگرفته است.