کد خبر: ۱۲۷۰۴۰
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶
مدیرعامل بورس کالا در پاسخ به خبرنگارکیهان:

ادامه سیاست خرید تضمینی محصولات کشاورزی امکان‌پذیر نیست

مدیرعامل بورس کالا تصریح کرد ادامه سیاست خرید تضمینی محصولات کشاورزی دیگر امکان‌پذیر نیست.

حامد سلطانی‌نژاد دیروز در یک نشست خبری و در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه برخی کشاورزان ظاهرا از عرضه محصولاتشان در بورس کالا راضی نیستند و پول کمتری در مقایسه با خرید تضمینی دریافت می‌کنند گفت: سابقه نشان می‌دهد کشاورزان با عرضه محصولات نظیر جو و ذرت در بورس کالا نه تنها متضرر نشده‌اند بلکه ظرف 3 روز کاری بخش اعظمی از پولشان را دریافت کرده و 2 هفته بعد هم مابه‌التفاوت قیمت تضمینی را گرفته‌اند.
وی با اشاره به فواید اجرای طرح قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در بورس کالا و تفاوت آن با خرید تضمینی افزود: در طرح خرید تضمینی چون منابع مالی کافی وجود ندارد پول کشاورزان به صورت اقساط پرداخت می‌شود در حالی که در طرح قیمت تضمینی وقتی کشاورز محصولش را در بورس کالا می‌فروشد بخش اعظمی از پولش (معادل دوسوم) را ظرف 3 روز کاری دریافت می‌کند و مابقی را هم ظرف 2 هفته می‌گیرد.
سلطانی‌نژاد با رد جوسازی‌ها درباره عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا گفت: هیچ نگرانی از بابت طرح قیمت تضمینی بورس کالا وجود ندارد و کشاورزان می‌توانند با عرضه محصولاتشان در بورس پولشان را زودتر و کاملتر دریافت کنند.وی در عین حال تصریح کرد ادامه سیاست خرید تضمینی محصولات کشاورزی به دلیل کمبود منابع مالی دیگر امکان‌پذیر نیست.
مدیرعامل بورس کالا ادامه داد: سال گذشته معادل نصف بودجه عمرانی برای خرید تضمینی گندم پرداخت شد و اگر این سیاست ادامه یابد یک روزی فرا می‌رسد که کل بودجه عمرانی کشور را باید برای خرید تضمینی گندم پرداخت کنیم.
سلطانی‌نژاد در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما درباره نقش بورس کالا برای جمع‌آوری سرمایه‌های سرگردان و نقدینگی فراوان کشور گفت: اگر کسی احساس می‌کند می‌تواند روی کالای خاصی سرمایه‌گذاری کرده و آینده آن را پیش‌بینی کند می‌تواند به جای خرید کالا، اوراق مبتنی بر کالا نظیر گواهی سپرده کالایی را خریداری کند. این کار در بورس کالا امکان‌پذیر است.
وی در عین حال گفت: بورس کالای ایران در 10 ماه امسال با 87 هزار و 900 میلیارد تومان 48 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را به خود اختصاص داده است. همچنین در 11 ماهه امسال نیز ارزش معاملات بورس کالا به 103 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته 39 درصد رشد داشته است. سلطانی‌نژاد همچنین از کاهش حجم معاملات شمش طلا در بورس کالا به دلیل مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: 37 میلیون سکه طلا در سال جاری در قراردادهای آتی بورس مورد معامله قرار گرفته است.