کد خبر: ۱۲۴۲۰۱
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴
مقام سابق آمریکایی:

مطالبات برجامی ترامپ غیرمعقول است





یک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا مطالبات جدید رئیس‌جمهور این کشور درباره برجام را «غیرمعقول» خواند.
«ریچارد نفیو» مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا که از او با عنوان «معمار تحریم‌ها» نام برده می‌شود، گفته است که توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، احتمالاً بعد از ماه مه 2018 دوام نخواهد آورد.
به گزارش سی‌ان‌بی‌سی بسیاری از کارشناسان مسائل تحریمی معتقدند که برجام در مسیر فروپاشی قرار گرفته است.
نفیو با ‌اشاره به موعد بعدی که ترامپ باید تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را تعلیق کند، گفت: من بسیار نگرانم که این توافق بعد از مه 2018 دوام نخواهد آورد.
دونالد ترامپ جمعه هفته پیش تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را تمدید کرد اما گفت ممکن است آخرین بار باشد که این کار را می‌کند. او به متحدان اروپایی آمریکا ضرب‌الاجل داد قبل از فرا رسیدن موعد بعدی تعلیق تحریم‌های ایران (چهار ماه بعد) «نقائص برجام» را اصلاح کنند.
شرایطی که ترامپ برای نگاه داشتن آمریکا در برجام تعیین کرده از نگاه بسیاری از کارشناسان غیرعملی است.
نفیو گفت: ترامپ فهرستی از مطالبات غیرمعقول تعیین کرده که من فکر نمی‌کنم برآورده کردن آنها در هیچ توافق معقولانه‌ای با اروپا یا کنگره آمریکا ممکن باشد.
وی تصریح کرد: واقعیت ساده این است که ترامپ از برجام بیزار است، حتی اگر درکی از آن نداشته باشد.
پلیس خوب- پلیس بد
لازم به ذکر است که مقامات آمریکایی و اروپایی با اجرای ترفند نخ‌نما اما پرکاربرد «پلیس خوب- پلیس بد» در پی ایجاد اختلال محاسباتی در افکار عمومی و دستگاه دیپلماسی کشور است.
ترامپ نه تنها از برجام متنفر نیست بلکه با این نمایش مضحک در پی امتیازگیری و تعمیم خسارت محض برجام به دیگر مولفه‌های قدرت ایران است.
آمریکا از روز اول اجرای برجام-دی ماه 94- تاکنون به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکرده است.برجام در حال حاضر «اقدامات نقد ایران در مقابل وعده‌های نسیه طرف مقابل» است. بنابراین ادامه توافق برای طرفی که صرفا وعده نسیه داده و به این وعده‌ها هم عمل نمی‌کند، اصلا ضرری ندارد.
جریمه 37/5 میلیارد دلاری
پایگاه خبری احوال ترکیه نوشت از آنجایی که مقامات آمریکا می‌خواهند بانک دولتی‌ هالک بانک را برای نقض تحریم‌های ایران جریمه کنند، تقاضای (پرداخت جریمه) 37/5 میلیارد دلاری می‌تواند، حرکت اولیه مقامات این کشور باشد.
یک تحلیلگر آشنا با روش‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت: «احتمالا مذاکرات با مبلغی در این سطح شروع خواهد شد... واضح است که این بازه بسیار بزرگ است. ما تاکنون چنین رقمی نشنیده‌ایم. در پشت صحنه مذاکرات، پیش از اینکه ما رقمی را به صورت (رسمی) بشنویم، احتمالا مقدار جریمه کمتر خواهد شد.»
معمولا وزارت خزانه‌داری آمریکا از این روش برای جریمه بانک‌ها در گذشته استفاده کرده است. اما مورد هالک بانک از مورد بی‌ان‌پی پاریباس یا استاندارد چارترد بسیار پیچیده‌تر است. در این مورد نه تنها بانک‌ها بلکه دیگر موسسات نیز در این طرح مشارکت داشتند.
استعفای کارشناس تحریم‌ها
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در یک سالی که از حضورش در کاخ سفید می‌گذرد به طور مکرر از تحریم‌های بین‌المللی به عنوان یک ابزار علیه کشورهای ناهمسو با منافع واشنگتن استفاده کرده است.
علی‌رغم این، مجله فارن‌پالیسی گزارش داده دولت ترامپ به مرور دیپلمات‌ها و سایر کارمندانی که مسئولیت مذاکره با دولت‌های خارجی درباره تحریم‌ها به عهده داشته‌اند را به حاشیه رانده است.
به گزارش فارس، فارن‌پالیسی نوشته این رویکرد ممکن است توانایی دولت ترامپ برای استفاده از تحریم‌ها در آینده را تضعیف کند.
 این گزارش حاکی است دولت ترامپ به تازگی با استعفای یکی از مجرب‌ترین کارشناسان مسائل تحریمی که در سازمان ملل مستقر است مواجه شده است.
«جاشوا بلک»، که بخش زیادی از دهه گذشته کارشناس اصلی آمریکا در مسائل تحریمی و تروریسم در سازمان ملل بوده روز جمعه از سمتش استعفا کرد.
«بلک» در دهه گذشته مسئولیت هدایت تیمی برای مذاکره با دولت‌ها جهت اعمال تحریم‌ها علیه ایران، کره شمالی، لیبی، یمن و سودان را به عهده داشته است.
مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی به فارن‌پالیسی گفته‌اند کاخ سفید برای اجرای تحریم‌ها اکنون پرسنل کارکشته وزارت خارجه را کنار گذاشته و نهادهای نظامی و اطلاعاتی را مأمور نظارت بر موارد نقض تحریم‌ها کرده است.