کد خبر: ۱۲۱۹۹۱
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۴
تخلفات آشکار پیش از برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک

تشکیل نشدن ستاد نظارت بر انتخابات /کسی خبره ورزشی است که نمی‌تواند ۳ دقیقه درباره المپیک صحبت کند!


سرویس ورزشی-
در شرایطی که انتخابات کمیته ملی المپیک مهمترین انتخابات ورزش کشور است، همچنان گزارش‌هایی مبنی بر تشکیل نشدن ستاد نظارت بر انتخابات مخابره می‌شود.
ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات کمیته ملی المپیک وارد سومین روز شده اما برخلاف آنچه آئین‌نامه به آن تأکید دارد ستاد نظارت بر انتخابات، هنوز تشکیل نشده است. تشکیل ستاد نظارت بر انتخابات و برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک یکی از موارد مورد تأکید در آئین نامه انتخاباتی این کمیته است.
براساس آنچه در بخش اول (ستاد نظارت بر انتخابات- الف: ساختار ستاد) آئین‌نامه انتخاباتی کمیته ملی المپیک به آن اشاره و تأکید شده است، باید به منظور نظارت بر فرآیند ثبت‌نام و برگزاری انتخابات براساس مفاد اساسنامه کمیته، ستادی ۵ نفره تشکیل شود.
دبیر کل، مدیر حراست و مشاور حقوقی کمیته ملی المپیک همراه با دو عضو هیئت اجرایی از میان روسای فدراسیون‌ها، ترکیب اعضای ۵ نفره ستاد نظارت بر انتخابات را تشکیل می‌دهند. آنچه مسلم است سه عضو این ستاد براساس جایگاه تعیین شده، مشخص هستند اما دو عضو دیگر هنوز معرفی نشده‌اند و در مجموع برای هیچ یک از اعضا حکمی جهت اطلاع و آغاز به کار زده نشده است.
این در حالی است که در همان بخش اول آئین‌نامه انتخاباتی کمیته ملی المپیک، تأکید شده است که ستاد نظارت بر انتخابات باید بلافاصله پس از تعیین تاریخ انتخابات، تشکیل شود!
هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در نشست ۲۰ آبان ماه خود، تصمیم به برگزاری انتخابات این کمیته در تاریخ ۲۵ دی ماه گرفت. از روز شنبه هم ثبت‌نام از کاندیداها به صورت رسمی در محل کمیته ملی المپیک آغاز شد اما هنوز ستاد نظارت تشکیل نشده تا آغاز به کار کند.
این اولین تخلف در روند انتخابات کمیته ملی المپیک نیست. پیش از این هم در معرفی کارشناسان خبره انتخابات تخلفاتی صورت گرفته بود چرا که طبق اساسنامه خبرگان ورزشی مجمع کمیته ملی المپیک باید از میان کارشناسان خبره به امور بازی‌های المپیک انتخاب شوند اما در تصمیم‌گیری برای معرفی ۵ خبره ورزشی این فاکتور لحاظ نشد.
انتقادات تازه رئیس مرکز نظارت بر تیم‌های ملی
اعتراض‌ها در خصوص انتخاب جدید خبرگان ورزشی همچنان به قوت خود باقیست تا جایی که روز گذشته اصغر رحیمی رئیس مرکز نظارت بر تیم‌های ملی موارد تازه‌ای را مطرح کرد.
رحیمی که هنوز بابت انتخاب نشدنش به عنوان خبره ورزشی، ناراحت است، در تازه‌ترین صحبت‌هایش گفت: اعضای مجمع کمیته ملی المپیک، روسای فدراسیون‌ها، نمایندگان سازمان‌ها، نمایندگان کمیسیون ورزشکاران و پنج نفر کارشناس خبره در امور بازی‌های المپیک هستند. به نظرم پنج نفری که به عنوان کارشناس خبره آمدند، شرایط این عنوان را نداشتند و من را که عضو این کارشناسان بودم، از این سمت کنار گذاشتند.
رحیمی با گلایه از حضور مدیران سالخورده در کمیته ملی المپیک گفت: من از سال 70 به ورزش آمدم که یک سری افراد یا بازنشسته بودند یا در شرف بازنشستگی بودند. الان که من در شرف بازنشستگی هستم، همان افراد در کمیته هستند. نمی‌دانم این فاصله چه زمانی پُر می‌شود و جوانان چه زمانی فرصت می‌کنند که کار انجام دهند. وقتی به افراد بی‌احترامی می‌شود، تبعاتی ایجاد می‌شود که باید پاسخگوی آن
باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این اتفاقات مهره‌چینی برای انتخاب صالحی امیری در کمیته ملی المپیک محسوب می‌شود، تشریح کرد: توصیه می‌شود که افرادی که از دولت هستند، بیایند و کمک کنند. من از حضور صالحی امیری استقبال کردم. مطمئناً خود صالحی هم نمی‌گوید وقتی من به کمیته ملی المپیک بیایم، این چند نفر هم با من بیاید. یک خانم عضو کمیته 5 نفره شده که نمی‌تواند 3 دقیقه در مورد المپیک صحبت کند.
رئیس مرکز نظارت بر تیم‌های ملی در پاسخ به این پرسش که چه برنامه‌ای برای آینده دارد، گفت: من الان رئیس نظارت بر تیم‌های ملی هستم. دبیران کل زیادی در این سال‌ها آمده و رفته‌اند و مطمئنم گروه بعدی هم می‌آید و می‌رود و من همچنان در بدنه کمیته ملی المپیک  هستم. الان شرایط روحی قبول مسئولیت سرپرستی کاروان ایران را ندارم و نمی‌توانم در این سمت موفق باشم. با این حال هر کمکی از دستم بربیاید تا قبل از اعزام کاروان انجام می‌دهم.
رحیمی در پاسخ به این پرسش که آیا از کیومرث هاشمی و شاهرخ شهنازی گله‌ای دارد یا خیر؟ تصریح کرد: گله‌ای ندارم، اما می‌توانستند این موضوع را با یک پیامک به من منتقل کنند. چون انتخاب خبرگان ورزشی در دستور کار نبود و قرار بود هفته بعد انتخاب شوند. البته شهنازی در این جلسه حضور نداشت و می‌گفت قرار نبود این اتفاق رخ دهد. با این حال از کسی ناراحت نیستم و خدا ناظر بر اعمال است.
حداقل‌ها را رعایت کنید
قطع به یقین انتخابات کمیته ملی المپیک مهمترین انتخابات ورزش کشور است که نتیجه آن در رویدادهای مهمی مثل المپیک و بازی‌های آسیایی تأثیرگذار بوده و به نوعی نمره ورزش کشور را مشخص می‌کند. با این اوصاف تخلفاتی چون تشکیل نشدن ستاد نظارت بر انتخابات و گزینش عجیب خبرگان ورزشی سلامت برگزاری انتخابات را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.
انتظار می‌رود نهادهای نظارتی به این موضوع ورود داشته باشند تا بعد از این روند برگزاری انتخابات حداقل طبق اساسنامه و آئین‌نامه انتخاباتی پیش برود.