kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۱۶۰۲
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۵

تأکید بر گسترش همکاری‌های مشترک و مخالفت با جدایی‌طلبی در نشست وزیران خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان


وزیر امور خارجه کشورمان  در پنجمین نشست سه جانبه وزیران امور خارجه کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه که در باکو برگزار شد شرکت کرد.
این نشست روز گذشته (چهارشنبه) با حضور محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان، المار محمدیارف وزیرخارجه جمهوری آذربایجان و  مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه برگزار شد.
در این نشست که پنجمین نشست وزیران امور خارجه سه کشور است، موضوعات مختلفی در زمینه‌های اقتصادی از جمله ترانزیت، حمل‌ونقل، انرژی، گمرک و دیگر مسائل مورد علاقه طرفین در حوزه‌های فنی، تجاری و همچنین موضوعات مرتبط با همکاری‌های سیاسی و منطقه‌ای بویژه راه‌های کمک به صلح و ثبات هرچه بیشتر در منطقه، مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر خارجه ایران همچنین با الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان دیدار کرد و با ایرانیان مقیم باکو دیدار کرد.
ظریف همچنین پس از پایان این نشست سه‌جانبه در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه ایران، آذربایجان و ترکیه دارای پیوند‌های تاریخی،‌ جغرافیایی و فرهنگی هستند، بیان کرد: زمینه‌های بسیاری برای همکاری داریم از جمله همکاری در زمینه مشورت‌های سیاسی که به این مشورت‌ها امروز ادامه دادیم و نتیجه آن بیانیه‌ای است که منتشر شده از جمله درخصوص رد تصمیم اخیر آمریکا درباره قدس شریف و فلسطین.
وی خاطرنشان کرد:‌ همچنین درباره همکاری برای پیشبرد منافع مردم سه کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی،‌فرهنگی از جمله همکاری در حوزه ترانزیت، انرژی و توریسم نیز گفت‌وگو و در این زمینه تصمیمات خوبی گرفته شد که در دوره‌های آینده بخش خصوصی را به این همکاری‌ها وارد کرده تا ظرفیت‌های همکاری سه‌جانبه را به مرحله عملی و اجرایی تبدیل کنیم.
وزیران خارجه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه پس از پایان مذاکرات سه‌جانبه در باکو، بیانیه‌ای مشترک صادر کردند که در آن بر اتفاق نظر سه کشور در موضوعات متعدد بین‌المللی تأکید شده است.
در ابتدای این بیانیه که از سوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان منتشر شده، سه کشور با ‌اشاره به عزم خود برای گسترش همکاری‌ها، تأکید کرده‌‌‌اند که «منافعی مشترک» در «تقویت صلح و ثبات منطقه» دارند.تأکید بر لزوم حل هرچه سریع‌تر مناقشه قره‌باغ، استقبال از بیانیه پایانی نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی درباره قدس، توافق برای تقویت همکاری‌های اقتصادی-تجاری در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی، حمل‌ونقل، بانکداری، ارتباطات، صنایع، کشاورزی، گردشگری و محیط زیست، هوانوردی، نفت و گاز و پتروشیمی از دیگر محورهای این بیانیه است. سه کشور همچنین «هرگونه عدم تحمل و تبعیض بر اساس قومیت، نژاد، مذهب و باورها» را محکوم کرده و بر اهمیت «تقویت بیش از پیش همکاری‌ها در مبارزه با هرگونه تروریسم، جدایی‌طلبی و افراط‌گرایی خشن» تأکید کرده‌اند. در این بخش به لزوم مبارزه با قاچاق انسان، مواد مخدر و سلاح، جرایم سازمان‌یافته، جرایم سایبری و مهاجرت غیرقانونی هم ‌اشاره شده است. در بخش دیگری از این بیانیه، هر کشور متعهد شده است که اجازه ندهد از خاکش برای تهدید دو کشور دیگر استفاده شود.