ابقای رئیس با رای قاطع خانواده کشتی
خادم: قرار نیست سرمربی تیم ملی شوم/چالش بزرگ، ارجاع پرونده ایران به کمیته اخلاق است
سرویس ورزشی-
رسول خادم پس از کسب رای قاطع مجمع انتخاباتی فدراسیون کشتی گفت: مهمترین بحثی که در کشتی وجود دارد ارجاع پرونده ایران به کمیته اخلاق اتحادیه جهانی است. این مسئله چالش کشتی ایران است، چرا که قضیه از سوی کمیته بینالمللی المپیک (IOC) پیگیری میشود.
مجمع انتخاباتی فدراسیون کشتی روز گذشته به ریاست داورزنی در آکادمی ملی المپیک برگزار شد و در پایان رسول خادم با کسب ۴۰ رای از مجموع ۴۰ نفر اعضای مجمع برای دومین بار متوالی به عنوان شانزدهمین رئیس فدراسیون کشتی انتخاب شد.
حمید بنی تمیم، احد پازاج، محمدرضا توپچی، عباس جدیدی، عبدالله چمنگلی، رسول خادم، امین رشید لمیر و نقی کلانتری ۸ کاندیدای تایید صلاحیت شده برای ریاست فدراسیون کشتی بودند که توپچی، چمنگلی و کلانتری در مجمع حاضر نشدند. همچنین بنیتمیم، پازاج و رشید لمیر به نفع رسول خادم انصراف دادند. عباس جدید نیز با ادعای غیرقانونی بودن مجمع، اعلام انصراف کرد اما چون انصراف خود را کتبی اعلام نکرد، نام او در کنار خادم برای رایگیری بر روی تخته نوشته شد که رسول خادم هر 40 رای را بدست آورد.
خادم مدالهای طلا و برنز المپیک در سالهای ۱۹۹۶ آتلانتا و ۱۹۹۲ بارسلون، دو مدال طلا و یک نقره جهان در سالهای ۱۹۹۴ استانبول، ۱۹۹۵ آتلانتا و ۱۹۹۸ تهران، یک طلا و یک نقره بازیهای آسیایی و پنج طلای آسیا را در کارنامه دارد. خادم علاوه بر این در سال ۲۰۱۶ و در جریان انتخابات هیئت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی در شهر ماکون فرانسه، موفق شد با رای قاطع اعضا، به عضویت هیئت رئیسه این اتحادیه درآید.
جدیدی: مجمع غیرقانونی است و انصراف میدهم
مجمع فدراسیون کشتی البته حواشی ریز و درشتی نیز داشت که از جمله آنها می توان به ترک مجمع توسط عباس جدیدی اشاره کرد. در ابتدا و پس از ارائه گزارش بنیتمیم، جدیدی با اعتراض به سخنان وی گفت: ایشان گزارش عملکرد خادم را دادند در حالی که خادم خودشان بخوبی توانایی این کار را دارند. من از شما رای نمیخواهم بلکه همدلی و همدردی میخواهم و همه را به شهادت میگیرم که حتی یک تماس هم با اعضای مجمع نگرفتهام چرا که بصیرت همه این اعضای محترم برای همه روشن است. مهمترین رسالت فدراسیون توسعه و رشد کشتی در کشور است. من برنامهای کاملا علمی با مشاوره اساتید دانشگاهی و کاملا قابل دفاع تهیه کردم.
وی سپس با توضیح راهبرد علمی خود بصورت پاورپوینت گفت: فدراسیون تا بهحال برنامه راهبردی نداشته یا اگر داشته ناقص بوده است و فدراسیون نمیداند در کدام موقعیت قرار دارد و کارها بصورت گلخانهای بوده ما همیشه فکر میکنیم کشتی مال ماست و در دنیا حرف اول را میزنیم. در این هنگام لایق دبیر مجمع گفت: آقای جدیدی وقت ۱۰ دقیقه شما تمام است.
پس از تذکر لایق، رسول خادم ۵ دقیقه از وقت خود را به جدیدی داد که با تشکر جدیدی همراه بود.
جدیدی ادامه داد: فدراسیون کشتی نمیتواند به تنهایی رشد کند. برای به وجود آوردن اصلاحات اول باید موانع را برداریم. ضعف ما در روابط بینالملل است. مثلا اتفاق خوب فدراسیون فوتبال این بود که آصفی مدیر روابط بینالملل شده است و قرار است کیش هم میزبان جام جهانی شود. در این هنگام وقت جدیدی با تذکر لایق تمام شد که باز هم خادم درخواست کرد ۲ دقیقه دیگر از وقت او را به جدیدی بدهند که با تشویق حضار همراه شد.
جدیدی ادامه داد: متاسفانه یک وقت نمیخواهم جسارت کنم اما متاسفانه کار اشتباهی در حال انجام است و آن این است که قانون مداری رعایت نمیشود. بحث دوشغلهها و بازنشسته ها مدتی است دامن ورزش ایران را گرفته است. او خطاب به داورزنی گفت: این قانون ممنوعیت حضور دوشغلهها و بازنشستهها رعایت شود و مجمعی برگزار شود که وجاهت قانونی داشته باشد. نه تنها درباره این فدراسیون بلکه سایر فدراسیونها نیز این بیقانونی انجام شد. من این مجمع را غیرقانونی میدانم و بخاطر غیرقانونی بودن این مجمع انصراف میدهم.
کشتی ایران در اتحادیه جهانی
از دیپلماسی خوبی برخوردار است
رسول خادم پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس فدراسیون کشتی در جمع خبرنگاران، در مورد برنامههای خود برای چهار سال آینده، بیان کرد: از همه دوستانی که در مجمع محبت داشتند و به من رای دادند تشکر میکنم، فدراسیون کشتی در چهار سال گذشته سعی کرده در حوزههای مختلف نگاه ساختاری داشته باشد، اما این ساختارها هنوز نواقصی دارد و ما باید در جهت رفع این نواقص به سمت جلو حرکت کنیم.
او ادامه داد: مهمترین بحثی که در کشتی وجود دارد ارجاع پرونده ایران به کمیته اخلاق اتحادیه جهانی است. این مسئله چالش کشتی ایران است، چرا که قضیه از سوی کمیته بینالمللی المپیک (IOC) پیگیری میشود و ما باید ببینیم با کمک خدا و با تدبیری که اندیشیده میشود در این زمینه چه کاری میتوانیم انجام دهیم تا مسیر کسب افتخارکشتی حفظ شود و در عین حال چارچوبها و روابط و سیاست کشور هم مورد توجه قرار گیرد و در نهایت بتوانیم از این چالش بزرگ بیرون بیاییم.
رئیس فدراسیون کشتی در پاسخ به این پرسش که در فوتبال به دلیل وجود دیپلماسی این مسئله حل شد و آیا در کشتی همچنین دیپلماسی وجود دارد یا خیر؟ گفت: کشتی ایران در اتحادیه جهانی از دیپلماسی خوبی برخوردار است، اما وقتی که بحث در کمیته بینالمللی المپیک دنبال میشود دیگر شرایط عادی خودش را ندارد. با وزیر ورزش و جوانان در این مورد صحبت شده است و او هم در حال تلاش است تا از همه راهکارها برای بیرون آوردن کشتی از این چالش استفاده کند. ما جلساتی را به زودی با اتحادیه جهانی کشتی و مسئولان مربوطه خواهیم داشت.
خادم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که قرار است هدایت تیم ملی کشتی آزاد را هم همزمان بر عهده بگیرد یا خیر؟ تاکید کرد: هیچ قراری نیست. باید شورای فنی تشکیل جلسه بدهد و خیلی از موضوعات از جمله مسائل فنی را مورد بررسی قرار دهد.
او در پاسخ به این پرسش که چه نمرهای به کارنامه کاری خود در چهار سال گذشته میدهد؟ تصریح کرد: توانایی من محدودتر از آن است که بخواهد کارم به نمره دادن بکشد، ولی برای کشتی در طی این چهار سال تلاش کرده و وقت گذاشتهام حتماً نواقصی وجود داشته است، اما تلاش میکنم که کشتی رو به جلو حرکت کند.
خادم در مورد این که مهمترین برنامههایش برای بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ و المپیک ۲۰۲۰ چه چیزی است؟ گفت: برنامههای ما ادامه دارد. برنامه اتحادیه جهانی عوض شده است به طوری که بازیهای آسیایی جلوتر از مسابقات جهانی قرار گرفته است. شورای فنی هم به زودی در دی ماه تشکیل جلسه میدهد و برنامههای مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی را پیگیری میکنیم.