برخورد پلیس با ٤ میلیون خودرو فاقد معاینه فنی در 7 ماه امسال
سردار مهری: هیچ اقدامی برای خروج خودروهای فرسوده صورت نمیگیرد
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: در حال حاضر درخصوص از رده خارج كردن خودروهای فرسوده، هیچ اقدامی صورت نمیگیرد.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار تقی مهری با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف پلیس در قبال آلودگی هوا، در حال حاضر، كنترل معاینه فنی است، اظهار داشت: در هفت ماهه امسال در سراسر كشور، با حدود چهار میلیون خودرو فاقد معاینه فنی و بیش از 50 هزار خودروی دودزا برخورد و اعمال قانون شده است؛ همچنین طی این مدت، حدود پنج هزار خودرو فك پلاك و به تعمیرگاه منتقل شدهاند.
مهری با بیان اینکه بیشترین آلودگی هوا ناشی از سوختهای فسیلی است، ادامه داد: واقعیت این است که در كشور ما در سال ٨٤، حدود 7/5 میلیون دستگاه خودرو وجود داشت كه در حال حاضر این میزان به ٢٠ میلیون خودرو رسیده است.وی با بیان اینکه بیش از ٩٠ درصد خودروها، تولید داخل هستند، گفت: بنا به اعتقاد تولیدكنندگان، مصرف خودروهایشان ٧ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است اما وقتی وارد چرخه فعالیت میشوند بیش از ١٠ لیتر مصرف دارند، بنابراین برای داشتن هوایی سالمتر باید استاندارد خودروهای تولیدی را تغییر دهیم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از موتورسیکلتها بهعنوان یکی از منابع آلاینده نام برد و افزود: حدود ١١ میلیون دستگاه موتورسیکلت در کشور تردد میکنند که بیش از ٩٠ درصد آنها كاربراتوری هستند، البته از سال پیش تولید موتورسیكلتهای انژكتوری با استاندارد یورو ۳ در کشور آغاز شد. از سال ٩٧ نیز تولید خودروها و موتورسیكلتها باید با استاندارد یورو ٤ باشد، همچنین خودروهای وارداتی نیز از سال آینده باید با استاندارد یورو ٥ وارد شوند.
سردار مهری با تاکید بر اینکه خودروهای فرسوده دو برابر خودروهای نو مصرف سوخت دارند، اظهار داشت: ۷۴ درصد مینیبوسها، ۵۴ درصد اتوبوسهای شهری، ۴۲ درصد اتوبوسهای برونشهری، ۳۸ درصد تاکسیها و کامیونها، ۲۲ درصد وانتبارها، ۱۹ درصد سواریهای دولتی و ۳ درصد سواریهای شخصی و مجموعا ۷/۷ درصد خودروهای کشور معادل یک میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده هستند که هرساله به این میزان افزوده میشود.وی با تاکید بر اینکه باید بر خارج كردن خودروهای فرسوده، همت و تمركز بیشتری داشته باشیم، گفت: در حال حاضر درخصوص از رده خارج كردن خودروهای فرسوده، هیچ اقدامی صورت نمیگیرد، بنابراین علاوهبر اینکه خودروهای فرسوده را از رده خارج میكنیم بایستی استاندارد خودروها نیز ارتقا پیدا كرده و مصرف آنها به کمتر از ٦ لیتر برسد.
این مقام ارشد پلیس راهور ناجا با بیان اینکه واردکنندگان خودروهای خارجی برای شمارهگذاری باید به ازای هر ۵ لیتر مصرف سوخت در ۱۰۰ کیلومتر یک دستگاه و بالای هر ۸ لیتر مصرف سوخت ۸ دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج کنند تا مجوز شمارهگذاری دریافت کنند، ادامه داد: دولت در تابستان تصمیم گرفت به ازای تولید هر دستگاه خودرو كه بیش از 8/5 لیتر در ١٠٠ كیلومتر مصرف سوخت دارد، یك دستگاه خودرو فرسوده را از رده خارج كند اما بعد از ٤٥ روز تصمیم دولت بر این شد كه این موضوع را ملغی كند بنابراین در حال حاضر در قبال هیچ تولید داخلی، خودرو اسقاط نمیشود.
مهری افزود: تا زمانی که به مسئله سوختهای فسیلی از نظر استانداردها نپردازیم، قطعا اقدامات انجام شده و نیز توصیههای مسئولان مبنی بر تردد کمتر در سطح شهر، تنها به صورت مسکن عمل میکند.
وی با بیان اینکه با توجه به سرد شدن هوا، قطعا در آینده وارونگی هوا را بیشتر شاهد خواهیم بود، به شهروندان توصیه کرد: در صورت نداشتن کار ضروری، در سطح شهر تردد نكنند، همچنین از وسایل حملونقل عمومی به ویژه اتوبوس و مترو استفاده كنند.