جوابیه سازمان گسترش و پاسخ کیهان
سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در واکنش به خبر «تولید مشترک خودرو با فرانسه هرگز محقق نشده است» که در تاریخ 96/9/18 در صفحه چهار روزنامه کیهان به چاپ رسیده بود، واکنش نشان داد.
در این توضیحات آمده است: لازم به ذکر است تفاوت عمده قراردادهای اخیر صنعت خودرو، با شرکتهای معتبر بینالمللی (فرانسوی، آلمانی و...) مربوط است به سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای خارجی و مشارکت با شرکتهای خودروساز و قطعهساز داخلی، لذا مقایسه فنی، اقتصادی و حتی برنامه زمانبندی اجرای اینگونه طرحها با قراردادهای سالهای قبل که عمدتا صرفا قرارداد لیسانس بوده است، چندان معتبر و صحیح به نظر نمیرسد.
در قراردادهای اخیر علاوه بر سرمایهگذاری شریک خارجی آن هم به میزان 50 درصد و حتی بیشتر در احداث خطوط جدید و ارتقا خطوط موجود ولی با ظرفیتهای پایین، مقرر است، حجم ساخت داخل و پیشبینیهای لازم برای صادرات محور بودن محصولات در اولویت باشد.
علیایحال در رابطه با تاخیرهای به وجود آمده در قراردادهای مشارکت اخیر در صنعت خودرو چه با شرکتهای بزرگ و چه با شرکتهایی که به طور کامل خصوصی میباشند تحت کنترل بوده و برنامههای جبرانی برای آن تهیه و یا در دست تهیه میباشد.
محصولات تولیدی مشارکت ایران خودرو و پژو وارد بازار شده و انشاءالله با تلاش بیشتری سعی خواهد شد که تعهدات مردم با فاصله زمانی تولید انجام شود و یا در مورد قرارداد سیتروئن با سایپا، کار طبق روال در حال انجام هست و امیدواریم که اواسط نیمه اول سال آینده محصولات تولیدی به بازار عرضه گردد.
خوشبختانه اقدامات انجام شده نویدبخش امیدواری و رضایتمندی بیشتر مردم انشاءالله خواهد بود.
کیهان:
در جوابیه ارسال شده چند نکته وجود دارد؛ یکی اینکه در این توضیحات نوشته شده: «برنامه زمانبندی اجرای اینگونه طرحها با قراردادهای قبل که عمدتا صرفا قرارداد لیسانس بوده است، چندان معتبر و صحیح به نظر نمیرسد.»
این ادعا در شرایطی مطرح شده که تمام تاریخهای ارائه شده درباره زمانبندیهای مربوط مواردی مثل اجرایی شدن پروژههای مشترک، از سوی مسئولان وزارت صنعت و یا مقامات فرانسوی بیان شده بود.
لذا توضیح سازمان گسترش درخصوص معتبر نبودن زمانبندیها، عملا به مسئولان مربوطه برمیگردد نه گزارشی که در روزنامه کیهان چاپ شده است.
دوم اینکه، نکته جالبی در این توضیحات بیان شده مبنی بر اینکه: «تاخیرهای به وجود آمده... تحت کنترل بوده و برنامههای جبرانی برای آن تهیه و یا در دست تهیه میباشد.» به عبارت دیگر؛ سازمان گسترش با این حرف برگفتههای گزارش چاپ شده در کیهان صحه گذاشته است، چرا که سخن اصلی گزارش مذکور نیز، وجود تأخیر در اجرایی شدن این قراردادها بوده که این موضوع در توضیحات این سازمان تأیید شده است!! سومین نکتهای که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که ظاهرا روابط عمومی این سازمان توجهی به منابع خبری گزارش نداشته است، چرا که در ابتدای گزارش چاپ شده در کیهان به انتشار آن در خبرگزاری فارس هم اشاره شده بود.