آیتالله موسوی جزایری:
چاههای نفت در خوزستان است اما اولویت استخدام را به استانهای دیگر میدهند!
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان در جلسه شورای اداری این استان که با حضور اسحاق جهانگیری تشکیل شده بود، گفت: چاههای نفت در زمینهای خوزستان قرار دارد اما اولویت استخدام به استانهای دیگر اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس، دیروز کارخانه تولید آلومینیوم کاوه خوزستان با حضور معاون اول رئیسجمهور، وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر نیرو در مسجدسلیمان به بهرهبرداری رسید.
ساخت این کارخانه با ظرفیت 11 هزار تن تولید انواع آلومینیوم در سال 94 آغاز شد. این پروژه در زمینی به مساحت 80 هکتار و سرمایهگذاری 3 هزار و 630 میلیارد ریال اجرا شده است.
با بهرهبرداری از این پروژه 129 شغل مستقیم و 520 شغل غیرمستقیم ایجاد شده است.
سپس پروژه پتروپالایش بختیاری توسط معاون اول رئیسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مسئولان استانی کلنگزنی شد.
بنابر گفته مسئولان این پروژه، در صورت بهرهبرداری از پروژه پتروپالایش بختیاری به همراه پتروشیمی اورهآمونیاک 10 هزار شغل جدید ایجاد میشود.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در آیین کلنگزنی پروژه پتروپالایش بختیاری مسجدسلیمان اظهار داشت: منطقه مسجدسلیمان پیشگام صنعت نفت کشور است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات فروش نفت تصریح کرد: به صلاح نیست که روند خامفروشی محصولات نفت و گاز کشور را ادامه یابد.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه سخنان خود به صادرات برخی محصولات اشاره کرد و ادامه داد: امسال بین 12 تا 13 میلیارد دلار محصولات پتروشیمی صادر میشود که کمک شایانی برای رونق اقتصاد کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تقدیر سرمایهگذاران کشور پرداخت و تاکید کرد: سرمایهگذاران با ایجاداشتغال و تزریق سرمایه به بازار امید را به زندگی مردم هدیه میدهند.
جهانگیری اضافه کرد: البته این را هم باید بگویم برخی در کشور هستند که امید را از بین میبرند، آنها بدانند که این کار درست و خوبی نیست.
وی به برخی از مشکلات مسجدسلیمان اشاره کرد و یادآور شد: در سفر به مسجدسلیمان مشکلات آب و فاضلاب این شهر را از نزدیک مشاهده کردم.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: موضوع آب و فاضلاب مسجدسلیمان در قالب طرح جامع آب و فاضلاب خوزستان دیده شده است که با اجرای این طرح مشکلاتش برطرف میشود.
در ادامه سفر معاون رئیسجمهور به خوزستان، اسحاق جهانگیری و سایر وزرا و رئیس سازمان محیطزیست همراه وی در شورای اداری استان خوزستان شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم در این جلسه نماینده ولیفقیه در استان خوزستان اظهار کرد: خدمات بسیار خوبی تاکنون در استان خوزستان انجام گرفته است که از آنها تقدیر میکنیم.
آیتالله سیدمحمدعلی موسوی جزایری افزود: اما انتظاری که ما داریم این است در مسئله استخدامها حق و عدالت رعایت شود و حقوق خوزستانیها در آزمونهای استخدامی ضایع نشود.
وی در ادامه سخنان خود به بیان مثالی در خصوص پایمال شدن حق خوزستانیها پرداخت و عنوان کرد: شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اویلکار با وعده استخدام صاحبان زمینهای کشاورزی و فرزندانشان، زمینها را از مردم که صاحبان آن هستند اما بعد از اتمام کارشان همه وعدهها فراموش شد و استخدامها را به صورت کشوری اعلام عمومی کردند و مردم روستاها بیکار شدند.
وی به پیامدهای این بیمهری اشاره کرد و ادامه داد: بیتوجهی مسئولان شرکت توسعه نیشکر به روستاییان سبب شد که تعداد زیادی از مردم منطقه بیکار و فقیر شوند و عده زیادی از خانوادههای خوزستانی مجبور شدند روستاهای محل زندگی خود را ترک کنند و در اطراف شهرهای بزرگ استان خوزستان مانند اهواز حاشیهنشین شوند.
موسوی جزایری تصریح کرد: این روستاییان با کوچ از روستاهای خود به حاشیه شهرها آمدند که این موضوع سبب شد در کلانشهر اهواز حدود 400 هزار نفر حاشیهنشین داشته باشیم.
وی با تاکید بر این نکته که مسئولان کشور در تهران حواسشان به خوزستان نیست و توجهی به این استان ندارند، بااشاره به آمار بالای بیکاری در خوزستان گفت: وقتی مردم نزد ما میآیند و شرح حال خود و زندگیشان را میگویند شرمنده میشویم.
امام جمعه اهواز یادآور شد: حوزههای زیادی در نقاط مختلف خوزستان از جمله رفیع، هویزه و سوسنگرد وجود دارد اما وقتی میخواهند دو هزار و 500 نفر در شرکت نفت استخدام کنند مردم خوزستان اولویت ندارند.
وی تاکید کرد: چاههای نفت در زمینهای خوزستان قرار دارد اما اولویت استخدام به استانهای دیگر اختصاص یافت، طوری برنامهریزی شد که حتی یک نفر از استان ما مشغول بهکار نشود که دیوان عدالت اداری آزمون فوق را ممنوع کرد.
موسوی جزایری عنوان کرد: این مسئله صحیح نیست که اولویتی به نیروهای بومی داده نشود و از تبریز، شیراز، اصفهان، مشهد و تهران به برای کار به خوزستان بیایند، آن وقت جوانان این استان بیکار باشند.
موسوی جزایری با اشاره به موضوع انتقال آب کارون نیز تصریح کرد: گزارشات موثقی از مدیران استان میشنویم که خیلی برای خوزستان خطرناک است که باید مسئولان آنها را مدنظر قرار دهند.
وی ادامه داد: افرادی که گزارشات را به ما ارائه میدهند هم افراد متخصصی هستند و هم متعهد و مومن و از مدیران ادارات و نهادهای دولتی هستند و ما بدون مستندات حرف نمیزنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: در موضوع آب و انتقال آب خوزستان شورای عالی امنیت ملی وارد شود و جلسهای تشکیل دهد که هم مسئولان و دلسوزان خوزستان باشند و مسئولان تهرانی و مرکزنشین تا این موضوع بررسی شود.
نمایندگان خوزستان در مجلس
جلسه شورای اداری را ترک کردند
بنابراین گزارش: در این جلسه شورای اداری که در سالن سردار سرلشکر شهید علی هاشمی استانداری با حضور معاون اول رئیسجمهور، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی آغاز شد.
نمایندگان استان خوزستان در ابتدای حضور خود در سالن جلسه به سمت رئیسسازمان محیطزیست رفتند و نسبت به وضعیت هوای استان اعتراض کردند.
نماینده دشتآزادگان و هویزه و نماینده ایذه و باغملک اعتراض خود را با صدای بلند اعلام کردند.
پس از آن نمایندگان خوزستان در اعتراض به پاسخگو نبودن رئیسسازمان محیطزیست جلسه را گروهی ترک کردند.
اعتراض برخی از نمایندگان خوزستان
به رئیسسازمان حفاظت محیط زیست
اعتراض نمایندگان خوزستان به رئیسسازمان حفاظت محیط زیست، درباره آنچه که نامه وی برای انتقال آب خوزستان عنوان میشد، باعث جر و بحث بین قاسم ساعدی نماینده دشتآزادگان و هویزه با عیسی کلانتری در حاشیه جلسه شورای اداری خوزستان شد و برخی نمایندگان خوزستان به نشانه اعتراض، جلسه را ترک کردند.
درپی جر و بحث بین برخی نمایندگان خوزستان بهویژه نماینده دشتآزادگان و هویزه با معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در حاشیه جلسه شورای اداری استان خوزستان، درباره انتقال آب از این استان به دیگر نقاط کشور، برخی نمایندگان خوزستان در مجلس در این زمینه به اظهارنظر پرداختند.نماینده اهواز در مجلس با بیان اینکه هر کدام از وزرای دولت به دنبال تامین آب مورد نیاز منطقه خود هستند، گفت: رئیسسازمان حفاظت محیطزیست به جای انجام وظیفه اصلی خود، اعلام کرده که در خوزستان آب به اندازه کافی وجود دارد و میتوان نسبت به انتقال آن اقدام کرد.
جواد کاظمنسب الباجی در حاشیه جلسه شورای اداری خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به دلیل عملکرد بسیار ضعیف و ناشیانه رئیسسازمان حفاظت محیطزیست در خصوص ارسال نامه محرمانه به منظور انتقال آب از سرشاخههای کارون، اعتراض خود را با ترک جلسه شورای اداری استان اعلام کردیم.
وی افزود: رئیسسازمان حفاظت محیطزیست کشور توجهی به وضعیت ریزگردها در استان خوزستان و خشک شدن تالابها و نخلستانهای این استان ندارد.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای کلانتری بهجای انجام وظیفه اصلی خود، اعلام کرده که در خوزستان آب به اندازه کافی وجود دارد و میتوان نسبت به انتقال آن اقدام کرد.
کاظمنسب الباجی با بیان اینکه هر کدام از وزرای دولت به دنبال تامین آب مورد نیاز منطقه خود هستند، خاطرنشان کرد: آلایندگیهای نفت و نیشکر از نگاه آقای کلانتری دور مانده و در حال جفا کردن به حق خوزستان است.
مجید ناصرینژاد نماینده مردم شادگان گفت: در استان خوزستان واقعا در زمینه آب در مضیقه هستیم و بحث انتقال آب خط قرمز خوزستان است.
وی گفت: کلانتری در نامه خود بهطور کلی گفته که خوزستان آب مازاد دارد و انتقال آب از خوزستان مشکلی ندارد؛ پس این انتقال برای صنعت، کشاورزی و شرب و غیره است.
نماینده مردم شادگان در مجلس اظهار کرد: سالهای زیادی دولت این بحث را به صورت انحرافی مطرح کرده که آب را برای شرب منتقل میکند ولی مگر استانهای کویری چقدر مشکل آب دارند؟ آنها در بخش شرب، کشاورزی و صنعت بیشتر از ما آب دارند.
نماینده دشت آزادگان و هویزه در مجلس نیز گفت: رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با یک لابی پشت پرده سیاسی و بدون مطالعه، مجوز انتقال آب خوزستان را صادر کرده و گفته که انتقال آب از نظر محیطزیست جایز است و مشکلی ندارد در حالی که تاکنون در تاریخ سازمان حفاظت محیط زیست، صدور مجوز انتقال آب نداشتهایم، چون تالابها و رودخانههای خوزستان خشک هستند.
قاسم ساعدی اظهار کرد: ما وظیفه شرعی و قانونی خود دانستیم تا همانطور که با رئیسجمهور در صحن مجلس برخورد کردیم، به نمایندگی از مردم، این جلسه را نیز ترک کنیم و ترک جلسه به معنی آن است که قبول نداریم آب خوزستان منتقل شود.
وی با بیان اینکه رئیسسازمان حفاظت محیطزیست باید از مردم خوزستان خجالت بکشد، گفت: ایشان دیروز نامهای محرمانه برای انتقال آب خوزستان میدهد و امروز آمده تا مردم را زیارت کند.
نماینده مسجدسلیمان نیز با بیان اینکه نامه رئیسسازمان حفاظت محیطزیست در بحث انتقال آب خلاف مصلحت خوزستان است، گفت: ما خجالت میکشیم که هر روز اعلام میکنند امروز میزان گرد و غبار موجود در هوای شهرهای خوزستان چندین برابر حد مجاز است ولی مسئولان با سربلندی به خوزستان بیایند و در نهایت چنین تصمیمی برای انتقال آب بگیرند.
علیعسگر ظاهری افزود: نامه رئیسسازمان حفاظت محیطزیست خلاف مصلحت خوزستان است؛ امروز قصد اعلام اعتراض به معاون اول رئیسجمهور را داشتیم ولی چون خود آقای کلانتری در جلسه شورای اداری خوزستان حضور داشت به وی هم اعتراض کردیم.
ظاهری با بیان اینکه جمع نمایندگان خوزستان تقاضای لغو این تصمیم را دارند، خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که رئیسجمهور و آقای جهانگیری پیامرسان خوزستان باشند و نسبت به لغو این تصمیم اقدام کنند و مطمئن باشند نمایندگان خوزستان با چنین تصمیماتی که با زندگی مردم بازی میکنند، اصلا موافق نبوده و هیچ رضایتی ندارند.
نماینده ایذه در مجلس نیز با انتقاد از بردن صنایع فولاد و پتروشیمی به مناطق کویری و تأمین نیاز آب آنها از خوزستان، تصریح کرد: با این وضعیت به مناطق خود خوزستان با بشکه وتانکر آبرسانی میکنند و این وضعیت جای خجالت دارد.
هدایتالله خادمی اظهار کرد: ما حتما به نامه آقای کلانتری، رئیسسازمان حفاظت محیطزیست مبنی بر وجود آّب مازاد در خوزستان و بلامانع بودن انتقال آب از این استان، واکنش نشان میدهیم.
وی با اعتقاد به اینکه این نامه نشان داد که به صورت هدفمند و سازمانیافته به مردم خوزستان آسیب میزنند، مدعی شد: آب خوزستان را برای تفریحات آبی، باغداری، کشاورزی و صنعت فولاد، پتروشیمی و غیره میبرند.خادمی بیان کرد: تالابهای هورالعظیم، شادگان و میانگران همه خشک و منبعی برای وقوع پدیده ریزگردها در استان خوزستان شدهاند.
رئیسسازمان محیطزیست
از مردم خوزستان عذرخواهی کند
نمایندگان مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی خواستار عذرخواهی رئیسسازمان محیطزیست از مردم این استان شدند.
به گزارش مهر، عباس پاپی، نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی شامگاه دوشنبه در شورای اداری استان خوزستان در جمع خبرنگاران در خصوص حواشی پیش آمده در این جلسه اظهار کرد: این خطرناکترین مکاتبهای است که در طول سالهای گذشته در زمینه انتقال آب انجام شده، زیرا سازمان محیطزیست که متولی نظارت بر جلوگیری از دستکاری در محیطزیست و طبیعت خوزستان است، خودش متولی این امر شده و آسیبزننده به طبیعت و محیطزیست خوزستان میشود. تاکنون هم سازمان محیطزیست هیچ پاسخی برای این نامه نداشته و در جلسه شورای اداری خوزستان نیز به حضور کلانتری در این جلسه اعتراض کردیم و نمایندگان خوزستان همگی اعلام کردند که کلانتری از مردم خوزستان عذرخواهی کند.