kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۴۲۶
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۴

اخبار ویژه



نشست شورای همکاری خلیج‌فارس 2 روزه بود اما در یک ربع به پایان رسید!
با ادامه یافتن اختلافات سیاسی بین برخی کشورهای عربی و قطر، امیرکویت که میزبان جدیدترین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس بود، روز سه‌شنبه با سرعت به کار اجلاس پایان داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شیخ‌صباح‌الاحمد الصباح پس از نشست 15 دقیقه‌ای روز سه‌شنبه، شورا در پایتخت کویت، در بیانیه‌ای به طور غیرمنتظره اعلام کرد که شورای همکاری به کار خود پایان داده است.
این نشست قرار بود دو روزه باشد و توسط امیرکویت افتتاح شد اما امیرکویت در بیانیه پایانی زودهنگام خود بدون ذکر جزئیات گفت، باید کمیته‌ای برای بررسی چگونگی پیشبرد جلسات و اهداف شورا تشکیل شود.
وی در این بیانیه همچنین به همه اعضا برای برگزاری «موفقیت‌آمیز» نشست تبریک گفت(!)
شیخ صباح 88 ساله و شیخ تمیم‌بن حمد آل‌ثانی همتای قطری او، تنها سران کشورهای عضو شورا بودند که در جلسه امروز حضور داشتند و بقیه کشورها با اعزام نمایندگانی در سطوح پائین‌تر در آن شرکت کردند.
یک روز پیش از آغاز به کار نشست سران شورای همکاری، امارات متحده عربی اعلام کرده بود به همراه عربستان سعودی «کمیته مشترکی» برای همکاری بیشتر در حوزه‌های اقتصادی و نظامی تشکیل داده است.
عربستان، امارات و بحرین، قطر را به حمایت از گروه‌های تروریستی و همراهی با سیاست‌های ایران متهم و اواسط خرداد روابط خود را با دوحه قطع کردند. میانجی‌گری‌ها برای کاستن از تنش تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

کاهش ارزش پول ملی نتیجه سوء تدبیر 4 ساله دولت
نرخ دلار با عبور از 4200 تومان، به بالاترین رقم در سال جاری رسید.
قیمت دلار روز سه‌شنبه به 4210 تومان رسید که بالاترین قیمت در سال جاری است. همزمان وزیر اقتصاد می‌گوید دلار ارزان خواهد شد.
نرخ دلار در پسابرجام حدود 600 تومان گران شده و این در حالی است که بر اثر شدت تبلیغات هیجانی دولت درباره مذاکرات و توافق، چنین القا می‌شد که قیمت دلار پس از توافق، به 1000 یا 500 تومان کاهش خواهد یافت.
گفتنی است حجم نقدینگی در 4 ساله دولت یازدهم از 430 هزار میلیارد تومان به 1389 هزار میلیارد (بیش از 3 برابر) افزایش یافته است. این نقدینگی در اثر سوءتدبیرهای دولتی سرگردان است و بخشی از آن به سمت دلالی‌های کاذب در عرصه ارز و زمین سوق پیدا کرده است.
مدیریت این نقدینگی می‌توانست ضمن اینکه به اقتصاد رونق دهد، بر ارزش پول ملی بیفزاید اما رکودی که دولت به خاطر تأکید افراطی بر مهار تورم بر اقتصاد حاکم کرد، موجب ضعف بنیه اقتصاد ملی شد و بیم آن می‌رود که به تورم انتظار نیز منجر شود.

قضاوت مردم درباره گزارش اشتغال‌زایی دولت
آیا رئیس‌جمهور به وعده خود عمل کرده است؟ آقای روحانی در گزارش عملکرد صدروزه گفت آمار اشتغال قبل از ما صفر بود ولی ما سالی 658 هزار شغل ایجاد کردیم.
سایت فردا با اشاره به گزارش صدروزه رئیس‌جمهور از مخاطبان خود خواست درباره این گزارش به ویژه در موضوع ایجاد اشتغال نظر خود را بیان کنند.
مخاطبان در کامنت‌هایی که گذاشته‌اند، نظر خود را بیان کرده‌اند:
- همه‌ش یه سری آمار ارائه میدن، میگن همه‌چی آرومه و خوبه ... بابا زندگی مردم رو ببینید چقدر داغونه ... کو شغل؟
- به نظر من فراتر از آمارهای ادعایی شغل ایجاد شده، همین بیست و چند میلیونی که به ایشان رای دادن همه را گذاشته سرکار.
- اگه عمل کرده بود من اینجا چیکار می‌کردم.
- عمل نکرد که هیچی وضعم را خراب‌تر کرد.
- شما چقدر ساده‌اید... متاسفانه شغلی اضافه نشده و فقط برای اینکه بگن ما خوبیم یه سری آمار و ارقام میگن.
- یک خانواده چهارنفری هستیم که سه نفرشون بیکارن و دنبال کار هستیم اونوقت حرف از اشتغال‌زایی می‌زنید؟
- نه‌تنها آمار اشتغال بلکه هیچیک از حرف‌های آقای روحانی را باور نکردم. ایشان به جای جواب سوال مجری درمورد اعتبارات طرح تحول سلامت از آرد غنی‌شده صحبت می‌کردند.
- سه سال پیش در دولت فخیمه این آقا در مقطع لیسانس فارغ‌التحصیل شدم و هنوز هم بیکار هستم.
- شخصی که در خانه ویلایی 50 میلیارد تومانی در شمال شهر ساکن است درد بیکاری جوانان کشور رو متوجه نمی‌شود.
- متاسفانه به هیچکدام از وعده‌هایش عمل نکرده و کارخانه‌های بسیاری تعطیل شده و نرخ بیکاری افزایش یافته است.
- فقط آمار الکی میدن عمل هیچ.
- واقعا دیگر از دروغ‌های شاخدار خسته شده‌ایم. ظاهرا آنها فکر می‌کنند مردم نمی‌فهمند به خدا که جای خجالت و شرمندگی دارد.
- این شماها که دارین نظر میدی بعضیاتون اولین نفری هستین که رفتین به این دولت رای دادین. اگه من که یک ایرانیم و من که یک کارگرم تو این مملکت زندگی می‌کنم. از سال 92 به بعد وضع کار و اشتغال خوب نشده هیچ که بدتر شده.
- اشتغال‌زدایی بله خوب انجام دادن.
ـ آقا دروغ چرا. اون اوایل چهار سال اول با شوق و ولع زیاد سخنرانی‌های ایشون را دنبال می‌کردم، پریشب اصلا یک ثانیه هم به حرفهایش گوش نکردم ... اونهم با اون مجری فرمایشی‌اش.
- منم شبکه رو عوض کردم و شبکه تماشا جومونگ نگاه کردم.
- مصاحبه فرمایشی با مجری فرمایشی و سوالهای فرمایشی.
- من قبلا کار داشتم ولی در این دولت بیکارم. تازه در دولت قبل داشتم وام اشتغالزایی برای کارآفرینی می‌گرفتم و با اینکه طرحم توجیه اقتصادی داره و قبول شده ولی وام من را پرداخت نمی‌کنن.
- برای مردم متاسف و نگرانم.
- خیلی‌ها مهره‌های بازیه شطرنج روحانی شدن و بهش رای دادن ... 8 سال از بهترین سال‌های جوانیمون به فنا رفت ... خدا از همه باعث و بانیش نگذره.
- فقط وعده‌های داده شده به غرب را کاملا عملی کرده است حتی بیشتر از وعده.
- احسنت!!
- آیا وام 18 درصد جزو اشتغالزایی حساب میشه.
- سلام. آقا ما نه اشتغال‌زایی از سوی دولت خواستیم نه آزادی بیان. همین‌که تولیدکننده‌ها رو داغون نکنید کلی ازتون ممنون می‌شیم. نه فقط اشتغال‌زایی رو به فنا دادن بلکه تولیدکننده رو هم از صحنه روزگار محو کردند.

حق مردم ایران است که با آمریکا دشمن باشند
یک رسانه انگلیسی نوشت دشمنی مردم ایران با آمریکا قابل فهم و توجیه است.
سایت لندن اکونومیک در تحلیلی خاطر نشان کرد: بیش از نیم قرن پیش، دوایت آیزنهاور ژنرال اسبق آمریکایی که از سال 1953 تا 1961 (1332-1340) رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا بود، خاطرات دوران ریاست‌جمهوری خود را به رشته تحریر درآورد و در آن ژئواستراتژی آمریکا، شامل تصمیم خود برای مداخله در دمکراسی در حال رشد ایران را افشا کرد؛ «پیشرفت اخیر دیگری که به یاری ما محقق شد، بازیابی قدرت شاه ایران و برکناری مصدق است. کاری که ما کردیم پنهانی بود. اگر این اقدامات آشکار می‌شدند، نه تنها در منطقه رسوا می‌شدیم بلکه هر فرصت دیگری را برای دست زدن به اقدامات مشابه آتی، نیز از دست می‌دادیم.»
پس از برکناری سازمان‌یافته محمد مصدق نخست‌وزیر منتخب ایران در سال 1953 توسط سازمان سیا و ام‌ای‌سیکس، برای جمهوری اسلامی که به زودی روی کار می‌آمد، آینده‌ای بدون اتحاد با غرب رقم خورد.
امپراطوری و تمدن سابق ایران به 7 هزار سال قبل از میلاد بازمی‌گردد. قلمروی سلسله هخامنشیان در اوج دوران فرمانروایی خود، از مقدونیه و لیبی تا رود هیپاسیس (بیاس) گسترده می‌شد. این کشور که در خاورمیانه قرار دارد، برخی از زیباترین نمونه‌های معماری جهان را آفریده و مهد برخی از مشهورترین شاعران جهان بوده است. آیا نفرت ایران از دولت آمریکا قابل توجیه نیست؟ خاورمیانه یکی از ثروتمندترین مناطق جهان است.
محمد مصدق در سال 1951 (1330) به عنوان نخست‌وزیر جدید ایران انتخاب شد. مصدق که در زمان حکمرانی محمدرضا پهلوی آخرین پادشاه ایران خدمت می‌کرد، با انکار حق مالکیت بریتانیا، صنعت نفت ایران را ملی کرد.
بریتانیا نیز در واکنش به این اقدام، تحریمی جهانی بر نفت ایران اعمال کرد.
پس از سرکوب اعتراضات برکناری مصدق، هم آمریکا و هم بریتانیا از شاه که از راه ارعاب، توده‌های مردم را کنترل می‌کرد و تشکیلات ساواک را برای سرکوب اعتراضات سیاسی به راه انداخته بود، حمایت کردند.
یک سال پس از انقلاب اسلامی، پس از آن که صدام حسین رئیس‌جمهوری عراق با هدف تصاحب نفت ایران به این کشور تعرض کرد، ایران با کشور همسایه خود (عراق) وارد جنگ شد. در طول جنگ ایران و عراق، آمریکا با صدام حسین همکاری کرد و حتی از تصمیم وی در استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه ایران، نیز حمایت کرد.
دشمنی تهران با دولت واشنگتن با توجه به نقش این دولت در بی‌ثبات کردن ایران و اثرگذاری بر سقوط سیاسی این کشور، قابل فهم و توجیه است.
اگر دولت ترامپ حقیقتا به ارزش‌ها و اصول دمکراتیک ارزش می‌نهد باید پیش از صدور دیدگاهش، نگاهی به تاریخ کشور خودش بیندازد. دمکراسی‌ای که بر پایه گرفتن آزادی دیگران ساخته شده باشد، دمکراسی نیست.

دستکاری در سال محاسبه برای کاهش نمایشی نرخ تورم!
یک سایت حامی دولت اذعان کرد برخی دولتمردان با جلو آوردن سال پایه، نرخ تورم را کاهش می‌دهند!
عصر ایران نوشت: در روزهای اخیر بانک مرکزی نرخ تورم مهر ماه 1396 را اعلام کرد. بر اساس سال پایه 1395، نرخ تورم ماه گذشته تک رقمی شده و در حد 9/8 درصد اعلام شد.
بانک مرکزی اخیرا سال پایه را از سال 1390 به سال 1395 تغییر داده و جلو آورده است. سال پایه با این هدف تعیین می‌شود و مبنا قرار می‌گیرد که افزایش قیمت‌های کالاها و خدمات مورد بررسی(387 قلم)، با قیمت‌ها در سال پایه مقایسه شده و نرخ تورم محاسبه شود.
برخی از اقتصاددانان ایرانی اعتقاد دارند جلو آوردن سال پایه، موجب می‌شود نرخ تورم محاسبه شده کمتر از آنچه که هست و واقعیت دارد، نشان داده شود.
دکتر ابراهیم هادیان در گفت‌وگو با عصر ایران اظهار داشت: یک روال عادی است که در محاسبه تورم سالیانه، یک سال به عنوان سال پایه در نظر گرفته می شود. در زمانی که هر سال، نرخ تورم مثبت داریم چنانچه سال پایه را به سال جدید تغییر بدهیم و بر اساس سال پایه جدید، نرخ تورم را حساب می‌کنیم، نرخ تورم، کمتر نشان داده می‌شود.
به عنوان مثال اگر سال 1385 سال پایه باشد و ما بخواهیم نرخ تورم سال 1395 را حساب کنیم یک نرخ به ما می‌دهد. از آنجا که هر سال، ما نرخ تورم مثبت داریم اگر سال پایه را از 1385 به 1390 تغییر بدهیم و تورم سال 1395 را حساب کنیم، یک عدد دیگر به ما خواهد داد که این نرخ، کمتر از عدد قبلی است.
دولت این کار را انجام داده است. البته بهتر است سال پایه، یک کم نزدیکتر به سال مورد مطالعه باشد. اما بحث مهم، مقایسه است. یعنی ما اگر تورم سال 1394 را با سال پایه 1385 بیان کنیم و تورم سال 1395 را مثلا با سال پایه 1390 بیان کنیم، تفاوت خواهد داشت.
وی افزود: فاصله با سال پایه معمولا چیزی حدود 5 سال یا 6 سال است. این روال عمومی اکثر کشورها است. بستگی به شرایط خاص کشور هم دارد. هر 5 سال یا 6 سال، سال پایه تغییر می کند به سال جدید و سالی که انتخاب می‌شود سالی است که از ثبات قابل قبولی برخوردار است.
وی درباره این پرسش خبرنگار عصر ایران که «سال پایه تا چند ماه قبل، همان سال 1390 بود و الان بانک مرکزی سال پایه را به سال 1395 تغییر داده است» می‌گوید: من اخیرا محاسبه نکرده‌ام ولی با معیار قبلی پیگیری کرده بودم. برای مثال اگر بخواهیم نرخ تورم سال 1396 را با سال پایه 1390 بیان کنیم یا بر اساس سال پایه 1395 بیان کنیم، نرخ تورم حدود 5 درصد به طور متوسط کمتر خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: به هر صورت سبد کالا و تعداد کالایی که بررسی می‌کنیم بسیار مهم است. الان مردم ما کاهش نرخ تورم را لمس نمی‌کنند. می‌دانید چرا؟ برای این که مردم، بیشتر با خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها سر و کار دارند و افزایش قیمت این اقلام، بعضا بالای 20 درصد و 30 درصد است. از این جهت است که من و شما می‌گوییم تورمی که ما احساس می‌کنیم به مراتب بیشتر از آن نرخی است که دولت اعلام می‌کند.

اسرائیل: کل خاورمیانه تحت تأثیر تفکر ایران است
یک مقام ارشد اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی تصریح کرد ایران در حال تغییر سیمای منطقه است.
این مقام ارشد صهیونیست که نام وی منتشر نشده به رادیو ارتش اسرائیل گفته است: این روزها شاهد هستیم که منطقه خاورمیانه دچار تغییرات ژئواستراتژیک بسیار زیادی شده است. با توجه به این تغییرات باید اذعان کنیم که این خاورمیانه، دیگر خاورمیانه قدیم نیست.
ایران و تفکراتی که این کشور دارد، کل خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده است.
این مقام رژیم صهیونیستی افزود: دکترین ایران‌ براساس درگیری غیرمستقیم و استفاده از موشک و راکت است. این کشور ده‌ها هزار موشک دارد. آنها همچنین روش‌هایی مانند حفر تونل و درگیری‌های زیرزمینی را مد نظر دارند. طرز تفکر ایران منجر به شرایط بسیار خطرناکی برای ما شده است.
ایران در تلاش برای استفاده از گروه‌های مختلف در مناطق مختلف خاورمیانه، از راه دور است و در واقع افراد و گروه‌ها در کشورهای مختلف، ارتشی نیابتی برای خود تشکیل داده است که جنگیدن با آن بسیار سخت است.