مرکز پژوهشهای مجلس در جلسه غیر علنی گزارش داد
بیثباتی در مدیریت سازمان تأمین اجتماعی/ تغییر 6 مدیر شستا در 4 سال
مرکز پژوهشهای مجلس در جلسه غیرعلنی دیروز بهارستان که برای بررسی وضعیت صندوق تامیناجتماعی و با حضور رئیس سازمان تامیناجتماعی تشکیل شده بود با اشاره به تغییر 6 مدیر در شستا طی 4 سال اخیر تاکید کرد: «بیثباتی در مدیریت سازمان تامیناجتماعی مشهود است.»
حجتالاسلام احد آزادیخواه نماینده ملایر در گفتوگو با فارس، با اشاره به جلسه غیرعلنی دیروز مجلس، گفت: در این جلسه مشکلات سازمان تامین اجتماعی با حضور رئیس این سازمان، وزیر کار و مرکز پژوهشهای مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این باره مرکز پژوهشها گزارش مفصلی از شرایط صندوق تامین اجتماعی ارائه کرد و رئیسکمیسیون اجتماعی و رئیس سازمان تامین اجتماعی و وزیر کار در ادامه گزارشهای خود را ارائه کردند.
نماینده ملایر اظهار داشت: مرکز پژوهشهای مجلس در گزارش خود عنوان کرد که مدیریت سازمان تامین اجتماعی با چالشهای جدی مواجه است و به عنوان نمونه در 4 سال گذشته 6 نفر به عنوان مدیر شستا جابجا شدند و مدیریتهای کوتاه مدت و عجولانه و عزل و نصبهای اشتباه باعث شده این سازمان با چالش جدی مواجه شود و همچنین در این گزارش بدون اشاره به نام دولت عنوان شد که در یکی از دولتها 8 مدیر در شستا تغییر کردند.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: همچنین عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه عنوان کرد که به ازای هر 22 نفر پرداختکننده حق بیمه یک نفر باید دریافتکننده حق بازنشستگی باشد که در کشور ما به ازای هر 5/4 نفر پرداختکننده، یک نفر دریافتکننده است و این به معنای خسارت بین و آشکار است که این مشکل باید حل شود.
وی افزود: رئیس سازمان تامین اجتماعی در این جلسه گفت: «دولت بدهی زیادی به صندوق تامین اجتماعی دارد و تاکنون آن را نیز پرداخت نکرده است.»
نماینده ملایر در مجلس اظهار داشت: علی ربیعی وزیر کار نیز در این جلسه حرف خاصی نزد و پیشنهاداتی ارائه کرد که این پیشنهادات سازنده نبود.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: در این جلسه همچنین رئیس مجلس عنوان کرد «شرکتهای کوچک شستا که زیانآور است فروخته شود و سازمان تامین اجتماعی خود را تا این حد گسترده نکند.»
وی افزود: در نهایت وزیر کار موظف شد این موضوع را در دولت مورد رسیدگی و پیگیری قرار دهد.
نماینده ملایر در پایان گفت: جمعبندی جلسه دیروز این بود که سازمان تامین اجتماعی با مشکلات و چالشهای جدی مواجه است و هم در بحث منابع مشکل دارد و هم در بخش نوع مصارف با مشکلاتی مواجه است.
نمایندگان خواستار پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی شدند
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر در گفتوگو با فارس اظهار داشت : تعداد 157 نفر از نمایندگان در نامهای به رئیسجمهور خواستار پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و تخصیص بودجه برای این امر در لایحه بودجه سال 97 شدند.
در بخشی از این نامه که خطاب به رئیسجمهور نوشته شده آمده است : تادیه دیون دولت به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی با توجه به حجم بالای این مطالبات و اینکه این منابع حقالناس بوده و متعلق به آسیب پذیرترین نشر جامعه یعنی کارگران عزیز میباشد از اهمیت فراوانی برخوردار است.
در ادامه این نامه تصریح شده است: به علاوه عدم پرداخت این مطالبات منجر به بر هم خوردن تعادل بین منابع و مصارف سازمان بعنوان یک صندوق بیمهای شده و منجر به کاهش ارائه خدمات به جامعه هدف که عموما کمترین میزان دریافتی را دارند و از سویی با توجه به شرایط فرهنگی جامعه و افزایش سن و بیماریهای ایام کهولت بیشتری هزینه را متحمل میگردند و از لحاظ کمی نیز قابل توجه میباشد میتواند تبعات و آثار اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نامناسبی به دنبال داشته باشد.
نمایندگان در این نامه تاکید کردند: انباشت اینگونه دیون امروز بسیاری از صندوقهای بازنشستگی را از مدار تعادل خارج و بالقوه یا بالفعل به صندوقهای ورشکسته تبدیل کرده است که این موضوع درمورد صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی با توجه به جامعه بیش از 40 میلیونی تحت پوشش اهمیت بسزایی دارد.
این نامه میافزاید: برهمین اساس قانونگذار با عنایت به شرایط اقتصادی دولت و از سوی ضرورت پرداخت بدهی صندوق مذکور در بند الف و تبصره ماده 12 قانون برنامه ششم توسعه دولت را مکلف نموده در طول اجرای برنامه در قالب بودجه سنواتی نسبت به تادیه بدهیهای حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی به نحوی که سالانه ده درصد (10 درصد) بدهی خود را به صندوق تامین اجتماعی تسویه نماید.
در پایان این نامه آمده است : علیالمراتب از آنجا که تدوین لایحه بودجه سال 97 در دستور کار دولت محترم میباشد دستور فرمایید نسبت به پیشبینی منابع و پرداخت بدهی صندوق تامین اجتماعی برابر تبصره ماده 12 قانون فوقالذکر اقدامات لازم صورت پذیرد.
نطقها و تذکرات نمایندگان
سهراب گیلانی نماینده شوشتر و گتوند در مجلس در نطق میان دستور خود در جلسه علنی دیروز از آغاز فصل مدارس با ۲۶۰ کلاس بدون معلم در حوزه انتخابیه خود خبر داد.
اسدالله قره خانی آلوستانی نماینده علیآبادکتول نیز در نطق میان دستور خود با اشاره به اینکه صنعت موشکی کشورمان قابل مذاکره نیست، گفت: مردم و نمایندگان برای دفاع از کشورشان در کنار سپاه پاسداران هستند.
منصور مرادی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز با تاکید بر اینکه مسئولان اجرایی نباید مدیر پس از بحران باشند، گفت: رسیدگی سریع به زلزلهزدگان کرمانشاه برای جلوگیری از بحرانهای وخیمتر با توجه به آبوهوای سرد ضروری است.
روحالله بابایی عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در نطق میان دستور با اشاره به عصبانیت عربستان از نابودی داعش در منطقه گفت: عربستان بداند کودککشی، حصر کشورهای مختلف و دخالت در امور سیاسی کشورها هیچ سودی جز افزایش نفرت نسبت به آنها ندارد.
روحالله بابایی صالح عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در نطق میان دستور خود گفت: این نکته را همه دنیا باید بدانند که تقویت بنیه دفاعی کشور و موضوع موشکی به هیچ وجه قابل گفتوگو و مذاکره با هیچ کشوری نبوده، نیست و نخواهد بود.
نصرالله پژمانفر نماینده مشهد نیز در تذکری شفاهی با بیان اینکه توسعه زیرساختهای زیارت یکی از موضوعات اساسی است که متأسفانه به آن توجه نمیشود، گفت: در دهه آخر ماه صفر در مشهدالرضا شاهد حضور ۴ میلیون نفر زائر پیاده و غیرپیاده بودیم.
محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس نیز در تذکری شفاهی از عملکرد دولت درخصوص رسیدگی به وضعیت بازنشستگان فولاد انتقاد کرد.