kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۹۰۷۲
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۴
سیدبندی جام جهانی 2018 مشخص شد

شمارش معکوس برای مشخص شدن حریفان ایران در روسیه



سی‌ودو تیم صعود‌کننده به جام جهانی 2018 مشخص شدند و دو هفته بعد، تیم‌های حاضر در جام جهانی حریفان خود را در این تورنمنت خواهند شناخت.
چهره 32 تیم حاضر در جام جهانی 2018 روسیه پس از دیدار پرو و نیوزلند که با صعود پرو همراه بود مشخص شد. از آفریقا و آمریکای جنوبی پنج تیم حضور خواهند داشتند، اما منطقه کونکاکاف تنها توانست سه تیم را راهی این بازی‌ها کند. از طرفی اروپا مانند دوره‌های قبل با بیشترین سهمیه (13) در این بازی‌ها شرکت خواهد کرد.قاره آسیا هم برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی، با پنج تیم در مسابقات حضور خواهد داشت. ایران، ژاپن، استرالیا، کره‌جنوبی و عربستان، نمایندگان آسیا در جام جهانی 2018 هستند.
 32 تیم حاضر در جام جهانی شنبه 10 آذر با انجام قرعه‌کشی حریفان خود را می‌شناسند. این مراسم در کاخ کرملین برگزار می‌شود و تیم‌ها براساس سیدبندی تقسیم می‌شوند. سیدبندی از طریق رنکینگ فیفا مشخص شده است که در ادامه به آن‌اشاره می‌شود.
*سید اول: روسیه (میزبان65)، آلمان (1)، برزیل (2)، پرتغال (3)، آرژانتین (4)، بلژیک (5)، لهستان (6) و فرانسه (7)
*سید دوم: اسپانیا (8)، پرو (10)، سوئیس (11)، انگلیس (12)،کلمبیا (13)، مکزیک (16)، اروگوئه (17) و کرواسی (18)
*سید سوم: دانمارک (19)، ایسلند (21)، کاستاریکا (22)، سوئد (25)، تونس (28)،    مصر (30)، سنگال (31)، ایران (32)
*سید چهارم: صربستان (38)،    نیجریه(41)، استرالیا (43)، ژاپن (44)، مراکش (48)، پاناما (49)، کره جنوبی (62) و عربستان (63)
- اعداد داخل پرانتز مقابل تیم‌ها، رتبه کنونی آنها در رنکینگ فیفاست.
همچنین امکان هم گروهی تیم‌های هم سید و همچنین دو تیم آفریقایی، آسیایی و آمریکای شمالی با یکدیگر وجود ندارد. همچنین در هر گروه حداکثر دو تیم اروپایی می‌توانند با یکدیگر هم گروه شوند.
غایبان سرشناس و تازه‌واردین بسیار!
اما حضور تیم‌هایی همچون پرو، سوئد، ایسلند و پاناما در این دوره از بازی‌ها در حالی رقم خورده که شاهد غیبت نام‌های بزرگی همچون شیلی، هلند و البته ایتالیا خواهیم بود.
 در جام جهانی ۲۰۱۸،‌ برخی از تیم‌های همیشه حاضر در دوره‌های اخیر غایب هستند و در عوض تیم‌هایی که مدت‌ها خبری از آنها در جام جهانی نبود حضور دارند. با صعود پرو به جام جهانی، تکلیف ۳۲ تیم حاضر در مهم‌ترین رقابت فوتبالی جهان مشخص شد. تیم‌های حاضر در این دوره با ادوار اخیر تا حد زیادی متفاوت است و همین امر باعث شده ترکیب تیم‌های جام جهانی ۲۰۱۸ متمایز باشد.
احتمالا در آینده از جام جهانی پیش رو به عنوان تورنمنتی با غیبت تیم‌های پرسابقه جام جهانی یاد شود. در راس همه تیم‌ها ایتالیا قرار دارد. این تیم پس از غیبت در جام جهانی ۱۹۵۸ در همه ادوار ۶۰ سال گذشته حضور داشت و شاید هیچ فوتبالدوستی گمان نمی‌کرد که روزی جام جهانی در غیبت تیمی که ۴ بار فاتح آن شده و جزو پرافتخارترین تیم‌های تاریخ این مسابقات است برگزار شود ولی این اتفاق تابستان آینده در روسیه خواهد افتاد.
دیگر غایب سرشناس جام، هلند است. تیم دوم و سوم دو دوره اخیر و تیمی که در ۶ دوره از ۷ دوره اخیر حاضر بوده در صعود به جام جهانی ناکام ماند. هرچند که شیلی در ادوار اخیر حضور مستمری نداشته ولی فاتح ۲ دوره اخیر کوپا آمریکاست که غیبت این تیم نیز در جام جهانی عجیب به نظر می‌رسد.
تیم ملی آمریکا هم از جمله تیم‌های همیشه حاضر ادوار اخیر بوده که در راهیابی به این دوره توفیق نداشت. آمریکا همیشه به سادگی در جمع ۴ تیم برتر قاره کوچک آمریکای شمالی قرار می‌گرفت ولی این بار برای اولین بار پس از جام جهانی ۱۹۸۶ و بعد از ۷ دوره نتوانست به جام جهانی صعود کند.
تیم‌هایی که نخستین حضور را تجربه می‌کنند
غیبت تیم‌های پرسابقه باعث شد تیم‌هایی که مدت‌ها خبری از آنها در جام جهانی نبود به این مسابقات راه یابند. در این دوره هم مثل اکثر دوره‌ها تیم‌هایی هستند که اولین بار حضور در جام جهانی را تجربه می‌کنند. تیم‌های ایسلند و پاناما تیم‌های تازه وارد اینجام هستند. کشور ایسلند با جمعیتی در حدود ۳۴۰ هزار نفر کم جمعیت‌ترین کشوری است که در طول تاریخ مجوز حضور در این رقابت‌ها را دریافت کرده است. صعود ایسلند به این مسابقات سبب شده برای نخستین بار ۳ کشور از منطقه اسکاندیناوی حاضر باشند. ایسلند، دانمارک و سوئدی که دو تیم سرشناس هلند و ایتالیا را حذف کرد تیم‌های حاضر در جام جهانی از این منطقه
هستند.
 به جز اینها تیم‌هایی بودند که پس از مدت‌ها موفق به راهیابی به جام جهانی شدند. تیم فوتبال پرو پس از ۳۶ سال، تیم ملی مصر بعد از ۲۸ سال و مراکش پس از ۲۰ سال به جام جهانی راه یافتند. صعود این دو تیم آخر به همراه عربستان و تونس موجب شد برای نخستین بار ۴ کشور عرب زبان در جام جهانی حضور داشته باشند.
پیروزی استرالیا بر هندوراس نیز برای اولین بار در تاریخ حضور ۵ کشور از کشورهای تحت پوشش کنفدراسیون فوتبال آسیا در جام جهانی را رقم زد و بدین ترتیب تنها قاره اروپا از آسیا تعداد سهمیه بیشتری در جام جهانی ۲۰۱۸ دارد.