kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۹۷۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۱
جوانشیر، مستندساز:

تسلط یک جریان فکری خاص بر مراکز تصمیم‌گیر سینما یک تهدید است(اخبار ادبی و هنری)

یک مستندساز و فعال فرهنگی معتقد است که عامل فاصله گرفتن جشنواره فیلم فجر از ارزش‌های انقلاب، تسلط یک جریان خاص فکری بر این جشنواره و مراکز تصمیم‌گیر سینمایی است.



امیرحسین جوانشیر، مستندساز و عضو سابق ستاد انتخاباتی حسن روحانی در گفت‌وگو با خبرنگار کیهان گفت: جشنواره فیلم فجر برخلاف عنوانش که باید محل تبلور ارزش‌های انقلاب باشد از مسیر اصلی خود خارج شده است و نسبت چندانی با آرمان‌های انقلاب ندارد. این جشنواره که بزرگ‌ترین رویداد سینمایی ما و یک جشنواره دولتی و حکومتی محسوب می‌شود و باید در خدمت اهداف استراتژیک و منافع ملی باشد به گعده‌گاهی برای افراد خاصی تبدیل شده که مثل مافیا عمل می‌کنند. این افراد که اغلبشان در خانه سینما هم حضور دارند پشت صحنه مدیریت جشنواره هستند و در انتخاب مدیر و هیئت انتخاب و داوران جشنواره عمل می‌کنند. آن‌ها افراد معدودی‌اند که حتی بیشتر اعضای خانه سینما نیز آن‌ها را قبول ندارند، اما با لابی‌هایی که در اختیار دارند هم آنجا را گرفته‌اند و هم جشنواره‌ها را مدیریت می‌کنند.
وی افزود: این جریان، همه از یک طیف فکری خاص هستند که تلاش دارند تا نیروهای انقلابی و ارزشی را راه ندهند و منزوی کنند. حتی در دولت‌های نهم و دهم هم همین اتفاق افتاد. امروز هم این حلقه درحال تنگ‌تر شدن است. به همین دلیل هم وقتی فیلم‌های در حال تولید برای جشنواره را بررسی می‌کنید می‌بینید که به جز، نمونه‌های بسیار استثنایی، اکثریت قریب به اتفاق هیچ نسبتی با انقلاب ندارند و چه بسا در تضاد با انقلاب هم باشند. سال گذشته هم دیدیم، با اینکه «ماجرای نیمروز» فیلم بسیار خوبی بود اما بر سر دادن جایزه به آن خیلی مانع‌تراشی کردند و حتی اگر می‌توانستند، جلوی نمایش این فیلم در جشنواره فجر را هم می‌گرفتند.
جوانشیر تصریح کرد: این جریان فکری که در فضای مدیریت سینمایی کشور رخنه کرده و تمام جشنواره‌ها را در اختیار دارد، یک خطر بزرگ برای سینمای کشور است که باید به آن توجه کرد. صنعت سینما برای همه مردم است، اما یک گروه مافیایی چنبره زده‌اند و از مراحل ابتدایی خلق یک اثر سینمایی و نوشتن فیلمنامه تا تولید و پخش و اکران را در قبضه خود دارند.