کد خبر: ۱۱۸۱۷۳
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰

نخست‌وزیر روسیه:در نظام مالی بین‌المللی‌ جایی برای دلار نیست

نخست‌وزیر روسیه گفت: نظام مالی بین‌المللی باید به سمت تعادل پیش برود و دیگر جایی برای دلار به عنوان ارز غالب وجود ندارد.



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، دیمیتری مدودف، در کنفرانس دوجانبه مقامات چینی و روسی اظهار کرد: نظام بین‌المللی مالی باید به سمت تعادل پیش برود و در این تعادل جایی برای یک ارز غالب وجود نخواهد داشت. در این نظام متعادل روابط مالی باید براساس چند ارز و همچنین روش‌های گوناگون مبادله انجام شود و هیچ ارزی نباید غالب باشد.
نخست‌وزیر روسیه افزود:‌ هرچقدر هم که اقتصاد آمریکا بزرگ باشد این کشور در دوره‌های مختلف با بحران مواجه خواهد شد و به همین دلیل کل نظام مالی جهان با مشکل مواجه می‌شود. بر همین اساس شکل‌گیری یک نظام مالی بین‌المللی متعادل به نفع همه است.
بنا به گفته این مقام روس، روسیه نسبت به افزایش نقش یوآن چین در مبادلات جهانی بسیار خرسند است چرا که این ارز نماینده یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است.در ماه مه روسیه و چین یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک به ارزش 68 میلیارد یوان معادل 10 میلیارد دلار ایجاد کردند.  این دو کشور همچنین قصد دارند تا توافقات دوجانبه سوآپ ارزی خود را به مدت سه سال دیگر عرضه کنند.  در سال 2014 روسیه و چین توافق کردند تا به مدت 3 سال 25 میلیارد دلار سوآپ روبل و یوآن داشته باشند. چین در تلاش است تا استفاده از یوان در مبادلات بین‌المللی نیز گسترش دهد.
کارل وینبرگ کارشناس ارشد اقتصادی مؤسسه هایفرکوئنسی اکونومیکس معتقد است تقاضای نفت چین بسیار بیشتر از نفت آمریکا خواهد شد و احتمالاً پکن عربستان را مجبور خواهد کرد تا نفت را با یوان به چین بفروشد و دیگر کشورها نیز از این الگو پیروی خواهند کرد.