منابع کشور همچنان میسوزد
زنگنه: مهار آتش چاه نفتی رگ سفید حدود یک ماه و نیم زمان میبرد!
با گذشت حدود یک هفته از آتشسوزی میدان نفتی رگ سفید در استان بوشهر، این میدان نفتی همچنان شعلهور بوده و وزیر نفت در اظهارات عجیبی اعلام کرده خاموش کردن آن بیش از یک ماه طول میکشد.
شش روز پیش چاه شماره 147 میدان نفتی رگ سفید هنگام عملیات حفاری به دلیل فوران گاز، منفجر شد؛ انفجاری که موجب آتشسوزی در دکل حفاری 95 فتح شرکت ملی حفاری شد.
به گزارش تسنیم، ساعتی پس از وقوع حادثه که دو نفر از کارکنان عملیاتی شرکت ملی حفاری ایران در دم جان باختند، تیمهای عملیاتی از شرکت ملی حفاری ایران بههمراه مدیران ارشد این شرکت در محل حضور یافتند اما بهدلیل حجم گسترده آتش، تیمهای عملیاتی از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم با بالگرد خود را به محل حادثه رساندند.
همان شب (هفتم آبان) وزیر نفت، محسن دلاویز را بهعنوان نماینده ویژه خود به محل حادثه اعزام کرد تا از نزدیک ملزومات مهار هرچه سریعتر آتش فراهم شود و روز پنجشنبه نیز بیژن زنگنه وزیر نفت کشورمان با حضور در محل حادثه از نزدیک در جریان جزئیات امر قرار گرفت.
زنگنه در حاشیه این بازدید گفت: مهار آتشسوزی چاه 147 رگ سفید حدود یک ماه ونیم زمان میبرد.
وی افزود: در بررسیهای انجام شده مقرر شد در کنار عملیات خاموشسازی آتش چاه 147 رگ سفید دو حلقه چاه دیگر برای کنترل آتش حفاری شود.
وزیر نفت ادامه داد: تاکنون بین شرکت ملی نفت ایران و مناطق نفتخیز هماهنگی خوبی وجود داشت و امیدواریم در کنار این هماهنگی موجود هر چه سریعتر به نتیجه نهایی برسیم.
محسن پاکنژاد، معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران نیز چند روز پیش در این باره گفته بود: پیشبینی میشود 35 تا 40 روز عملیات مهار زمان ببرد و اگر شرایط چاه چنین اجازهای ندهد باید با روشهای مختلف برای مهار از کف اقدام کنیم که این امر مستلزم حفر یک چاه کمکی و به طور طبیعی زمانبرتر است البته در این روش حتی ممکن است مهار عملیات تا سه ماه نیز به طول انجامد.
اظهارات مسئولان نفتی کشور در حالی است که ادامهدار بودن این آتشسوزی تا بیش از یک ماه دیگر، به معنای سوختن و هدر رفتن منابع نفتی کشور میباشد.
متاسفانه پیشتر در مواجهه با برخی آتشسوزیها (که در این دولت به وفور شاهد آن بودیم) اعلام میشد که تا آتشسوزی با تمام شدن مواد اشتعالزا به پایان خواهد رسید! موضوعی که نشاندهنده انفعال و یا ناتوانی دستگاههای مسئول در این باره است.
این در حالی است که پنجم آبانماه هم بر اثر حادثه آتشسوزی در یکی از واحدهای پالایشگاه شهید تندگویان (تهران) بهدلیل نشت مواد اشتعالزا، شش نفر از کارکنان این پالایشگاه در دم جان باختند و دو نفر با سوختگی شدید راهی بیمارستان شدند که نهایتا با جان سپردن یکی از مصدومان، تعداد درگذشتگان این حادثه به هفت نفر رسید.
گفتنی است، روزنامه کیهان، در هفتم آبان خبری مبنی بر ثبت رکوردی در زمینه آتشسوزی پتروشیمیها و پالایشگاهها در دولت روحانی منتشر کرد که طبق آن، بررسی حوادث مهم صنایع زیرمجموعه وزارت نفت از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم تا قبل از آتشسوزی اخیر، حاکی از این است که بهطور متوسط در هر 30 روز شاهد بروز یک حادثه نفتی بودهایم.
در این بین پتروشیمیها دارای بیشترین تعداد حوادث، پالایشگاهها در رتبه دوم و صنعت گاز در رتبه بعدی قرار دارند. وزیر نفت که در تیرماه سال 92 با تاکید بر اینکه افرادی باید وارد وزارت نفت شوند که حرفهای و کاربلد باشند، گفته بود: «باید گروهبانهایی که الان سر کار هستند بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرالها کارها را انجام دهند.» حالا در حفظ امنیت پالایشگاهها و پتروشیمیها از گروهبانها هم عقب افتاده است. مشخص نیست که چند نفر دیگر باید جان خود را از دست بدهند (کمااینکه در آخرین نمونهها، هفت نفر در پالایشگاه تندگویان و دو نفر هم در میدان نفتی رگ سفید جان باختند) و چقدر از سرمایههای کشور باید نابود شود تا مسئولین وزارت نفت تدبیر موثری برای جلوگیری از این آتشسوزیها بیندیشند؟