وزارت جهاد کشاورزی:
پیاز و سیبزمینی دیگر روی دست کشاورز نمیماند
مدیرکل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی گفت: احداث سردخانه در استانهای عمده تولیدکننده پیاز، سیبزمینی و گوجهفرنگی آغاز شده تا در فصلهایی که این محصول به وفور تولید میشود، شاهد ضایع شدن یا کاهش بیرویه قیمت نباشیم.
حسین اصغری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اجرای طرح کشت محصولات جالیزی به روش استمرار و بهاره، گفت: امسال تاکنون در سطح 4 هزار و 100 هکتار سیبزمینی، 7هزار و 535 هکتار پیاز و 24 هزار و 475 هکتار گوجه فرنگی در اراضی کشاورزی کشور کشت شده است.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به آنکه در برخی فصول با تولید بیش از نیاز شاهد ضایع شدن و کاهش بیرویه قیمت بر سر مزارع این محصولات هستیم و چه فکری برای آن شده، گفت: از آنجایی که سهچهارم این محصولات در فصل پاییز به دلیل شرایط اقلیمی مطلوب تولید میشود، احداث سردخانه در استانهای تولیدکننده عمده این محصولات از سال گذشته آغاز شده تا با ذخیرهسازی مناسب بتوانیم در بازار تعادل ایجاد کنیم.مدیرکل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در استانهای همدان، اصفهان و اردبیل در سالهای 95 و 96 چندین سردخانه احداث شده تا با این روش کاهش ضایعات به این محصولات را در دستور کار قرار دهیم، همچنین با مدیریت نگهداری این محصولات میتوانیم در فصولی که سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی کمتر تولید میشود، با عرضه این محصولات از محل ذخیرهسازی جلوی افزایش بیرویه قیمت را بگیریم.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که میزان تولید محصولاتی همچون سیبزمینی متناسب با نیاز مصرف کشور است و در کنار آن امکان صادرات نیز وجود دارد.