یک مسئول خبر داد
تخریب 28 هکتار ساخت و ساز غیرقانونی در حاشیه رودخانههای تهران
مدیرعامل آب منطقهای تهران اعلام کرد: در 6 ماه نخست امسال، 251 مورد ساخت و ساز غیرقانونی در سطح 28 هکتار زمین و به ارزش 846 میلیارد تومان تخریب و از تصرف خارج شد.
محمدرضا بختیاری روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز از چند سال گذشته آغاز شده و از سال 1393 تا اول مهرماه امسال حدود 100 هکتار از ساخت و سازهای غیرمجاز که در بستر رودخانهها ساخته شده بود از تصرف خارج شد.
وی ارزش این 100 هکتار را 24هزار میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: این ساخت و سازها عمدتا در حاشیه رودخانه جاجرود و کرج احداث شده بود.
مدیرعامل آب منطقهای تهران بااشاره به اینکه منابع آب تهران از دو طریق سفرههای آب زیرزمینی و از آب سطحی تامین میشود، گفت: مصرف آب شرب استان تهران حدود یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب و آب شرب شهر تهران یک میلیارد و 30 میلیون مترمکعب است.
وی گفت: در سال 95 حدود 75 درصد آب تهران از منابع سطحی و 25 درصد از منابع آب زیرزمینی تامین شد؛ در 2 سال گذشته بارندگی خوبی داشتیم و مدیریتی که روی آب سدها شد در سال 95، 70 میلیون مترمکعب آب سطحی استفاده کردیم .مدیرعامل آب منطقهای تهران با بیان اینکه هر قدر که وزن آب سطحی بالا برود به آن میزان کیفیت آب شرب بالا میرود، گفت: در سال 95 در هیچ کجای تهران آب مسئله دار وجود نداشت و همه مردم آب خوبی را مصرف کردند.وی درباره وضعیت سدهای تهران و آب پشت آن هم گفت: اکنون 750 میلیون مترمکعب آب در دریاچه سدها وجود دارد که در مقایسه با پارسال (730 میلیون مترمکعب) حدود 20 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
بختیاری بااشاره به اینکه بارشها در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته مناسبتر بوده است، گفت: از اول مهرماه امسال تا چهارم آبان 21 میلیمتر بارندگی داشتیم که این میزان در سال گذشته یک میلیمتر اعلام شده بود؛ به عبارتی دیگر، میزان بارشها امسال نسبت به سال آبی گذشته، 20 برابر شده است.
مدیرعامل آب منطقهای تهران درباره قناتهای تهران گفت: در استان تهران 500 قنات وجود دارد که از طریق این قناتها، حدود 250 میلیون مترمکعب آب تامین میشود؛ البته متاسفانه ساخت و سازهایی که در تهران ایجاد شده، مسیر خیلی از این قناتها را عوض کرده و گاهی بسیاری از فروچالههایی که اتفاق میافتاد به خاطر همین مسایل است.